De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vergelden, vergeten of vergeven?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vergelden, vergeten of vergeven?"— Transcript van de presentatie:

1 Vergelden, vergeten of vergeven?
Geldermalsen

2 Vergelden, vergeten of vergeven?
Vader, vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen! (Luk. 23:64) Vader, reken hen deze zonde niet aan… (Hand. 7:60) ……. liefde rekent het kwaad niet aan. (1 Kor. 13:5b)

3 I. WAT VERGEVING NIET IS:
1. HET IS NIET: VOORWAARDELIJK.

4 WAT VERGEVING NIET IS: 1. HET IS NIET: VOORWAARDELIJK.
2. HET IS NIET: HET VERGOELIJKEN VAN DE ERNST VAN HET GEBEUREN.

5 WAT VERGEVING NIET IS: 1. HET IS NIET: VOORWAARDELIJK.
2. HET IS NIET: HET VERGOELIJKEN VAN DE ERNST VAN HET GEBEUREN. 3. HET IS NIET: HET HERVATTEN VAN DE RELATIE ZONDER VERANDERINGEN.

6 WAT VERGEVING NIET IS: 1. HET IS NIET: VOORWAARDELIJK.
2. HET IS NIET: HET VERGOELIJKEN VAN DE ERNST VAN HET GEBEUREN. 3. HET IS NIET: HET HERVATTEN VAN DE RELATIE ZONDER VERANDERINGEN. 4. HET IS NIET: VERGETEN WAT ER IS GEBEURD.

7 WAT VERGEVING NIET IS: 1. HET IS NIET: VOORWAARDELIJK.
2. HET IS NIET: HET VERGOELIJKEN VAN DE ERNST VAN HET GEBEUREN. 3. HET IS NIET: HET HERVATTEN VAN DE RELATIE ZONDER VERANDERINGEN. 4. HET IS NIET: VERGETEN WAT ER IS GEBEURD. HET IS NIET: MIJN RECHT TE VERGEVEN ALS IK NIET DEGENE BEN, DIE WERD BEZEERD.

8

9 II. WAT IS OPRECHTE VERGEVING?
1. HET OPGEVEN VAN ‘MIJN RECHT” OM HET BETAALD TE ZETTEN. “...Neem geen wraak, geliefde broeders en zusters, maar laat God uw wreker zijn, want er staat geschreven dat de Heer zegt: ‘Het is aan mij om wraak te nemen, Ik zal vergelden..”   “Zorg ervoor dat niemand zich de genade van God laat ontgaan, dat er geen giftige kiem opschiet die onrust veroorzaakt en met zijn bitterheid velen besmet,”

10 II. WAT IS OPRECHTE VERGEVING?
BEANTWOORDT KWAAD MET GOED “...wees goed voor wie je haten, zegen wie je vervloeken en bid voor wie je slecht behandelen.”

11

12 II. WAT IS OPRECHTE VERGEVING?
HERHAAL HET PROCES ZOLANG ALS NODIG IS “Daarop kwam Petrus bij hem staan en vroeg: ‘Heer, als mijn broeder of zuster tegen mij zondigt, hoe vaak moet ik dan vergeving schenken? Tot zevenmaal toe? Jezus antwoordde ‘Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.”

13 HET GEHEIM VAN VERGEVING:
DENK ERAAN HOEVEEL GOD JOU VERGEVEN HEEFT “Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven.”   " Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft.."


Download ppt "Vergelden, vergeten of vergeven?"

Verwante presentaties


Ads door Google