2014 - 2016 PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom.
Advertisements

Welkom op de informatieavond
Keuze van het examenpakket
Informatie-avond vakkenpakketkeuze klas 3
Informatie voor leerlingen uit leerjaar 3. Wat staat ons dit jaar te wachten? • Stage lopen • Maatschappijleer • CKV(theoretisch) • PTA • Beroepskeuze.
Informatie-avond vakkenpakketkeuze Klas 2
WELKOM OP HET Elde College
Informatiebijeenkomst examenprogramma leerjaar 3 en 4 Woensdag 18 september 2013.
EXAMEN en UITSLAG ZIJN VERSCHERPT PER School-Examen Centraal-Examen Het examen bestaat uit een schoolexamen (SE) dit zijn: De rapport cijfers 1,2,3,4,(klas3)
3 Basisberoepsgerichte leerweg 3 Kaderberoepsgerichte leerweg
Ouderavond 3e klas schooljaar
Examen ouderavond klas 3 maart Het examen……… …….is al begonnen in klas 3!
Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs
Penta college CSG Hoogvliet mavo Klas 4. Programma Okt. Voorlichting MBO leerlingen –Programma van dit jaar wat betreft studiekeuze. Nov.Persoonlijk gesprek.
OUDERAVOND KEUZEBEGELEIDING OUDERAVOND KEUZEBEGELEIDING 3 MAVO 3 MAVO 20 januari 2014.
Informatieve ouderavond mavo 4 24 januari 2013 Welkom!
Keuze van het examenpakket
Voorlichtingsavond klas 4 welkom
P.T.A. Leerjaar 3 locatie DEN BONGERD.
INFORMATIE AVOND VWO 6 MAANDAG 9 SEPTEMBER. WELKOM INFORMATIE EXAMENJAAR INFORMATIE VERVOLGONDERWIJS.
WELKOM! Mondial College - locatie Streekweg.
Voorlichting klas 3 sectorenteam H&A, Z&W en D&C (theater)
3 Basisberoepsgerichte leerweg 3 Kaderberoepsgerichte leerweg
Dinsdag 18 maart 2014 Voorlichtingsavond 3M
Informatiebijeenkomst examens leerjaar 4 maandag 24 september 2012.
Informatiebijeenkomst examinering leerjaar 3 maandag 24 september 2012.
2e ouderavond klas 3 TL VMBO: 4 jarig 4 leerwegen Theoretische leerweg
2e ouderavond klas 3 TL VMBO: 4 jarig 4 leerwegen Theoretische leerweg
Voorlichtingsavond klas 4 welkom Maandag 22 september 2014.
Welkom op de ouderavond van klas 4 Schooljaar
Informatieavond leerjaar 4
Informatie-avond MAVO-3. Programma van Toetsing en Afsluiting  bovenbouw  PTA.
Informatieavond leerjaar 3 Theoretische Leerweg 2 september 2014
Het examenjaar Sterkte.
VSO Het Mozaïek Almelo.
Het examenjaar BEGELEIDING MENTOR Spil in de begeleiding LEERLINGBEGELEIDER Mw.Heine LOB: studiekeuzebegeleiding Mw. De Moel.
WELKOM.
Welkom op de ouderavond klas 3 TL 2 MAART VMBO:- 4 jarig - 4 leerwegen Theoretische leerweg: alleen theoretische, geen beroepsgerichte vakken VMBO.
. Ouderavond 2 e klas schooljaar wie wat hoe.
Informatiebijeenkomst examenprogramma leerjaar 3 en 4 Maandag 15 september 2014.
Inhoud en opzet examens VMBO
VOORLICHTINGSAVOND VMBO 3 3 maart 2014 RGO Middelharnis.
OUDERAVOND KEUZEBEGELEIDING
Informatie-avond vakkenpakketkeuze klas 3
Ouderavond 3e klas schooljaar
VSO Het Mozaïek Almelo. Examenreglement en Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar 3 en 4 Eindexamenjaar 2015.
Dinsdag 24 maart 2015 Voorlichtingsavond 3M
Voorlichtingsavond VMBO 3
Informatiebijeenkomst examenprogramma leerjaar 3 en 4 Maandag 14 september 2015.
Ouderavond 3e klas schooljaar
Locatie van Iddekingeweg VMBO Jaar 4 KB-BB. Programma Wederzijdse verwachtingen Examenzaken Thema ouderavond Stage Keuze vervolgopleiding (Dhr. van Dijken)
P.T.A. Leerjaar 4 locatie DEN BONGERD.
Loopbaanoriëntatie en vakkenkeuze leerjaar 3. LOB Loopbaanoriëntatie en begeleiding Begeleiding noodzakelijk van:  ouders(coach)  mentor  decaan.
Donderdag 10 maart 2016 Voorlichtingsavond 3M. Programma  Overgangsnormen  Profiel (sector) kiezen  Vakkenpakket kiezen  Zak/slaag-regeling  Vervolg.
Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 3 mavo.
VOORLICHTINGSAVOND, 30 maart Pakketkeuze 4TL + overgangsnormen.
KENNISMAKINGSAVOND REYNAERTCOLLEGE 3 VMBO BK 5 OKTOBER 2015.
Voorlichtingsavond 2 Mavo Dinsdag 29 maart Programma  Verschillende keuzes  Opzet VMBO en MBO  3 KBL in VMBO-gebouw + rondleiding  Overgangsnormen.
. Ouderavond 3 e klas schooljaar Programma VMBO Introductieperiode Examen Zak/Slaagregeling Na het VMBO Met de mentoren de klas in.
Loopbaanoriëntatie en begeleiding 4e leerjaar VMBO TL september 2016.
Loopbaanoriëntatie en begeleiding
op de voorlichtingsavond van de 4Gp klas
Voorlichtingsavond 4 mavo
Voorlichtingsavond 3 Mavo
Voorlichtingsavond 3 Mavo
Voorlichtingsavond 4 mavo
WELKOM BIJ INFORMATIEAVOND LEERJAAR VIER
WELKOM BIJ INFORMATIEAVOND LEERJAAR DRIE
WELKOM BIJ INFORMATIEAVOND LEERJAAR DRIE
WELKOM Informatieavond klas 3 TOPmavo 13 september 2018
Transcript van de presentatie:

2014 - 2016 PENTA COLLEGE CSG HOOGVLIET

Examen Het tijdvak van 2014-2016 geldt voor uw kind als een examenperiode. Uw kind gaat examen doen in de richting die zij/hij gekozen heeft. Elke richting kent een aantal gemeen-schappelijke vakken en een aantal vakken dat specifiek is voor de gekozen richting.

Nederlands, Engels, CKV, LO, Maatschappijleer 1, Levensbeschouwing Leerjaar 3 Nederlands, Engels, CKV, LO, Maatschappijleer 1, Levensbeschouwing Economie CT (2x) Economie, Duits of Wiskunde HA (2x) Zorg en welzijn UV (2x) Biologie, Maatschappijleer 2 VZ, (2x)

CKV (alleen in leerjaar 3 en moet bij de overgang voldoende zijn). Gymnastiek (moet bij de overgang voldoende zijn). Maatschappijleer 1 (schoolexamen, afgesloten in leerjaar 3).

Consumptief (met toerisme en Franse taal) Uiterlijke verzorging (inclusief Mode)

En verder……. Handelingsdelen. Stage. Moeten voldoende zijn.

Rekenen Sinds 2014 doen alle leerlingen een verplicht examen in het vak rekenen. Zij moeten daarbij het niveau 2F behalen. Er wordt gevraagd om te rekenen zonder en met rekenmachine.

Van 3 naar 4 Het derde leerjaar telt 3 periodes. Het gemiddelde van de cijfers per vak bepaalt of een leerling al dan niet over gaat. Er mogen niet meer dan 2 berekende onvoldoendes zijn en Het gemiddelde van alle vakken moet een 6 zijn. In andere gevallen bespreekgeval.

Van 3 naar 4 Daarnaast moet de stageperiode met een voldoende zijn afgerond. CKV en gymnastiek moeten eveneens voldoende zijn.

Slagen of zakken? De exameneisen zijn verzwaard. Naast de bekende eisen moet nu ook het gemiddelde van de CE vakken minimaal een 5,5 bedragen. Nederlands ten minste 5.

Dyslexie, dyscalculie en andere handicaps Meldingen moeten voor 1 oktober 2014 bij de inspectie binnen zijn. In principe doet de school melding op basis van de aanwezige informatie. Mogelijkheden bij toetsen en SE: grootschrift en verlenging van (examen)tijd. Mogelijkheden bij CE: verlenging van examentijd, gebruik van de laptop en daisyspeler.

De examencoördinator Houdt het hele examenproces in de gaten. Zorgt voor examenmateriaal. Is aanspreekpunt voor leerlingen, collega’s en ouders. Verzamelt alle gegevens.

Waar kan ik de leerstof vinden?? Op internet is de Leerstofomschrijving en het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) terug te vinden. www.hv.penta.nl, Ik zit op, VMBO, Programma van Toetsing en Afsluiting.

PENTA college CSG Hoogvliet Keuzebegeleiding klas 3

VMBO 3 Les over MBO september Opleidingsmarkt 22 januari Open dagen MBO januari/februari Op bezoek bij het MBO Proefstuderen op het MBO Bedrijfsbezoeken / excursies

MBO

MBO 2 mogelijkheden van studeren: BOL Beroepsopleidende leerweg 5 dagen naar school (leerling) Stage BBL Beroepsbegeleidende leerweg 4 dagen werken (werknemer) 1 dag naar school Overstap altijd mogelijk

Handelingsdeel Portfolio (via opdrachten) Bestaat uit 2 delen: stage + verslag Minimaal drie van de vier onderstaande punten: bezoek opleidingsmarkt Spijkenisse bezoek MBO excursie of relevante bedrijven bezoek MBO open dag Proefstuderen MBO

Portfolio Wat is een portfolio. Het belang van een portfolio. Verantwoording voor het portfolio ligt bij de leerling . Portfolio digitaal op dedecaan.net. Ouders kunnen inloggen.

Portfolio Hoe het portfolio bekijken: Samen met de leerling Mee naar MBO-intakegesprek of sollicitatie. Bij twijfel over keuze: Mailen via dedecaan.net Gesprek aanvragen

STAGE 2014/2015 Leerjaar 3

Stage coördinatoren A. Haagsma R. Hazebroek

Stage periode 15 juni t/m 26 juni 2015

Afdelingen Comsumptief &Toerisme Handel & Administratie Uiterlijke verzorging &Mode Zorg & Welzijn

De leerlingen zoeken een stageplaats in de branche van hun gekozen richting Het aantal stage uren bedraagt in totaal 70 uren verdeeld over 10 dagen De beroeps en arbeid oriënterende stage is een belangrijke basis voor de verdere keuze van opleiding en beroep De stage is een verplicht onderdeel in leerjaar 3

De leerling is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplaats De mentor heeft als taak de leerling hier bij te ondersteunen Mocht het uiteindelijk heel lastig zijn om een plaats te vinden bieden de stage coördinatoren hulp

Tijdens de stage Blijft de leerling een leerling en geen werknemer Ontvangt de leerling geen stagevergoeding of reiskosten Werkt de leerling in een stage boek De leerling wordt beoordeeld door de stagebegeleider van het bedrijf en van school De stageperiode moet voldoende worden afgesloten om over te gaan naar leerjaar 4

Na de stage Is er op maandag 29 juni de terugkomdag De leerling werkt dan aan een stageverslag, bedankbrief en presentatie Woensdag 1 juli is de presentatie avond Als alle onderdelen voldoende zijn afgerond ontvangt de leerling het stagecertificaat

U bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen Presentatieavond woensdag 1 juli 2015 U bent van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen