Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Wat is onze visie?.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
de genezing te Bethesda
Jezus onze Hogepriester
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Maar wat zeg jij?.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Levendmakende Kracht.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
‘voor de kinderen’.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Christelijke Vrijheid
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Genade schenken 1.
Hoe luister je naar de wet van God?
JEZUS DE RUIL JIJ.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Hebreeën 2:14-18.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
Leven zonder ANGST 1.
Welkom in deze kerkdienst
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Hoe vier je Kerst?.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Christelijke vrijheid
Waarom werd Gods Zoon mens?
Transcript van de presentatie:

Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 1. Om je de Vader te laten zien 2. Om met jouw zonden af te rekenen 3. Om te dienen 4. Om het vrederijk te stichten 5. Om je bij te staan Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 1. Om je de Vader te laten zien Johannes 1:18 Niemand heeft ooit God gezien, maar de Zoon heeft hem doen kennen Johannes 14:9 Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 2. Om met jouw zonden af te rekenen Romeinen 3:8 Vanwege de zonde heeft hij zijn eigen Zoon als mens in dit zondige bestaan gestuurd 2 Korintiërs 5:21 God heeft hem die de zonde niet kende voor ons één gemaakt met de zonde Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 3. Om te dienen Marcus 10:45 De Mensenzoon is gekomen om te dienen Filippenzen 2:6-8 Hij die de gestalte van God had deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf. En als mens verschenen werd hij gehoorzaam tot in de dood Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 4. Om het vrederijk te stichten Matteüs 4:17 Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 5. Om je bij te staan Hebreeën 2:17-18 Juist omdat hij zelf op de proef werd gesteld en het lijden volbracht heeft, kan hij ieder die beproefd wordt bijstaan Hebreeën 4:15 De hogepriester die wij hebben is er een die met onze zwakheden kan meevoelen Zondag 14 HC

Waarom werd Gods Zoon mens? 1. Om je de Vader te laten zien 2. Om met jouw zonden af te rekenen 3. Om te dienen 4. Om het vrederijk te stichten 5. Om je bij te staan Zondag 14 HC