Het zorgregiodecreet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beknopt SEL-actieplan TOM periode Terugblik op 2012 & werkpunten 2013.
Advertisements

De opstart van een succesvol verzuimbeleid
project Bijzondere vriendschappen
Eerstelijnspsychologische functie Poperinge-Ieper-Diksmuide.
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
“MINI” (???) SOCIALE KAART TIENERZWANGERSCHAPPEN
Donderdag 14 mei  Seniorenrestaurant  In contact brengen van (alleenstaande) senioren met leeftijdsgenoten  Betaalbaar door samenwerking met.
GIS-ondersteuning aan lokale besturen in Limburg
netwerk organisatiebeheersing
Netwerk Lokale Economie 27/09/2013 Voorstelling Streekpact RESOC.
OVSG, de gemeente maakt school
EDRL infodag Lokale besturen Voorstelling Middle Office AO in het kader van EDRL.
I NFORMELE ZORG IN V LAANDEREN. I NHOUD 1.Auteurs 2. Het zorgspectrum 2.1 Formele zorg 2.2 Informele zorg 3.Onderzoek 3. 1 Sociaal economische kenmerken.
ELISE DENHAENE 1BaSWB VRIJWILLIGERSWERK INPASSEN IN DE STRUCTUUR VAN EEN ORGANISATIE.
Aandachtspunten vanuit een categoriale voorziening
Dialoog en netwerkvorming i.h.k.v. het lokaal sociaal beleid
ZELFZORG EN INTERNET EEN HAALBARE KAART IN OOST-VLAANDEREN?!
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID EEN HAALBARE KAART?
Lokaal beleid kinderopvang Stuurgroep Brede School 11 februari 2008 Sylvia Walravens Stafmedewerker lokaal beleid kinderopvang.
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Theo Wijnen en Ruud Bourmanne
CAF: praktijkcase Silvie Maes Gemeente Beveren
Naar een nieuw decreet voor het Vlaams cultuur-erfgoedbeleid
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Gezondheidsdienst Gent De Gezondheidsdienst van de Stad Gent.
Integraal Toezicht Jeugdzaken
Cultuuraanbod Inhoud Is het aanbod van podiumvoorstellingen, tentoonstellingen en filmvertoningen gestegen? Spreiding in Vlaanderen, gemeenten.
Voorstelling LAS-regio Tielt Lokaal Antennepunt SEL
Lokaal Antennepunt SEL (LAS) regio Ieper
Damme en Knokke-Heist V OORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
Procedure vermissing thuis verblijvende personen met dementie
SEL Zuid-West-Vlaanderen
Steeds krachtiger bestuur in:
VIGeZ vzw © maart 2009
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
Oorzaken aanpassing decreet lokaal provinciaal Interne staatshervorming rol van de provincies / provinciaal beleid wordt in vraag gesteld Planlastvermindering.
Damme en Knokke-Heist VOORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
Een werking voor en door ouders met ervaring binnen Bijzondere Jeugdbijstand.
Informatievergadering NKWV 9 mei 2008
Welzijnsoverleg Regio Gent Martelaarslaan 204 B, 9000 Gent tel. 09/ WELZIJN WELZIJNSBEHOEFTEN WELZIJNSINFRASTRUCTUUR WELZIJNSBELEID.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
Beleidsplan erfgoed situering vóór erfgoedconvenant stad Hasselt en Vlaamse Gemeenschap: belangrijke spelers in Hasselt: cultuur, toerisme,
Het elektronische zorgplan
Vrachtroutenetwerk Stien Verlinden Indeling toelichting Missie vrachtroutenetwerk (VRN) Fasering in de uitwerking van het VRN.
Testcentrum ervaringsbewijs Testen en informeren.
De personeelspeiling 2010 in ABB. 2 ABB in een notendop Agentschap voor Binnenlands Bestuur –Beleidsdomein Bestuurszaken Opdracht: ondersteuning bij het.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Hervorming Streekbeleid – Resoc/Serr-werking
Positionering Dienst maatschappelijk werk (DMW) van een ziekenfonds.
Optimalisering van de zorg voor thuisverblijvende cliënten met een psychische problematiek Referentiewerk en intervisie als ondersteuning en deskundigheidsbevordering.
Wegwijs in meerjarenplanning Werking gemeente Steenokkerzeel.
Juridisch kader Het Vlaams parlement keurde het decreet houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering van de provincies goed op 18.
RTC Oost-Vlaanderen vzw
Pilootproject ‘De Brug’
100% West-Vlaams werkt samen
Het recht om ziek te zijn zonder veroordeeld te worden, gehoord te worden zonder vooroordelen Neutrale en onafhankelijke vzw.
Lokaal loket kinderopvang
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
Het GBKN-bestelloket Ervaringen en ontwikkelingen
Geïntegreerd breed onthaal
Algemene vergadering HAK Schelde Leie 14 december 2010
Intergemeentelijke samenwerking in Zuid-Oost-Vlaanderen in beeld
Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie Gent 26/06/2018 Gent
Lokaal loket kinderopvang
Hoe zit het werkveld praktisch in elkaar?
Samenvattende presentatie - 3 mei 2019
Marleen Dethier - transitiecoach
Pilootprojecten Vorming Regionale Zorgplatformen
Transcript van de presentatie:

Het zorgregiodecreet

VZW OVOSIT Vzw OVOSIT staat voor Oost-Vlaams Overlegplatform inzake Samenwerking in de Thuiszorg en heeft als missie ondersteunen en coördineren van de lokale SITs en platformen, bevorderen en stimuleren van de multi-disciplinaire samenwerking binnen de thuiszorg en belangen behartigen van de thuiszorgpartners naar de overheid.

De lokale SIT Lokale SIT staat voor 'Lokaal Samenwerkingsinitiatief inzake Thuisverzorging' en fungeert als lokaal overlegplatform voor alle disciplines en organisaties die actief zijn in de thuiszorg. De lokale SIT stimuleert de hulpverleners in hun streven naar een gecoördineerde 'zorg op maat'. Binnen Oost-Vlaanderen zijn er momenteel 27 lokale SITs.

GDT GDT betekent "Geïntegreerde dienst voor thuisverzorging" en staat voor een gezondheidsvoorziening die, per zorgzone, het geheel van patiëntenzorg versterkt via praktische organisatie en ondersteuning van verstrekkingen in het kader van de thuisverzorging, waarbij de tussenkomst van verschillende disciplines vereist is.

SEL Er is een overgang voorzien van SIT werking (Lokaal Samenwerkingsinitiatief inzake Thuisverzorging) naar SEL werking (Samenwerkingsinitiatief eerstelijn) anno 2010. Ook het zorgregio decreet heeft zijn effect gehad op het SEL Decreet. Meer bepaald op de manier waarop de regio’s moeten ingekleurd worden.

Zorgregiodecreet Geschiedenis Het zorgregiodecreet Kaart en opsomming

Geschiedenis Start van het zorgregiodecreet op 23 mei 2003. voorontwerp. Vanuit VELO vertrekt er een vraagstelling aan het werkveld. Het facillitator rapport wordt in het leven geroepen en stelt toch enkele belangrijke voorwaarden aan de zorgregio’s. provinciale grenzen bewaken de regio Dendermonde niet verdelen Een provinciale koepel Regio Gent onderverdelen Sommige gemeenten horen historisch bij elkaar.

Geschiedenis Alle regio’s voor Oost Vlaanderen worden oranje ingekleurd wat wil zeggen dat er een goedkeuring is mits voorwaarden. Behalve de regio Oosterzele /Merelbeke / Gavere waar en rode inkleuring is voorzien. Dit wil zeggen dat de regio niet ervaren wordt als bij elkaar horend. December 2008 zorgregiodecreet = goedgekeurd

Zorgregiodecreet Het zorgregiodecreet is goedgekeurd op 1 december 2008. Het zorgregiodecreet zegt dat de Vlaamse regering de programatie van gezondheids- en welzijnsvoorzieningen kan doen aan de hand van de indeling in zorgregio’s. Deze zorggregio’s bestaan uit meerdere hiërarchische niveaus. deze niveau’s zijn De grootstedelijke gebieden De kleinstedelijke gebieden En het gemeentelijke niveau (sub 1 en 2)

Zorgregio’s op grootstedelijk niveau

Zorgregio’s op kleinstedelijk niveau