De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

project Bijzondere vriendschappen

Verwante presentaties


Presentatie over: "project Bijzondere vriendschappen"— Transcript van de presentatie:

1 project Bijzondere vriendschappen

2 bijzondere vriendschappen is ontwikkeld met bijdragen van:
The Body shop Eind 2008 is het project gestart met een bijdrage van the body shop. HET ORANJE FONDS Vanaf 1 mei 2010 t/m 1 mei 2013 hebben we subsidie ontvangen van het Oranje Fonds.

3 Fier Fryslan Missie; hulp bij geweld in afhankelijkheidsrelaties
Visie; stoppen, voorkomen en hulp bij gevolgen Centrum Jeugd en de verschillende behandelsettings

4 Waarom heeft fier een eigen maatjesproject?
Gezonde vriendschap Samenhangende zorg een pedagogisch basisklimaat en opvoeding Systeem wordt betrokken hulpverlening en behandeling onderwijs sport

5 vervolg deelname aan het ‘gewone’ leven
De jongeren worden bedreigd en gezocht De jongeren zijn at risk voor foute contacten Vrijwel alle jongeren hebben negatieve ervaringen met relaties. Door contacten tussen hulpverlener en bijzondere vriend(in) of big sister is er zicht op de ontwikkeling.

6 wat vragen wij van vrijwilligers
Dat iemand zich wil verbinden voor de duur van 1 jaar; Zonder te oordelen er kunnen zijn; Pro-actief zijn in het onderhouden van het contact, met zowel de projectleider als de hulpverlener van het meisje; Iemand die durft te vragen en dat ook doet; Creatief zijn in activiteiten bedenken; Nieuwsgierig zijn naar de leefwereld van de ander.

7 Contact tussen vrijwilliger en hulpverlener
Wat is daarvoor nodig? Hoe motiveer je dat binnen de organisatie? Wat is de ervaring van de vrijwilliger hiermee? Welk profijt kan de hulpverlener daarvan ondervinden? Hoe ervaren de meiden dat zelf?

8 Wat zijn de succesfactoren van het project?
Zicht op het sociale netwerk en hoe daarmee wordt omgegaan; Bij overgang naar zelfstandigheid is dit ondersteunend; Biedt ondersteuning bij het vergroten van het sociale netwerk; Jongere leert andere leefwerelden kennen; Contacten gaan over de grenzen van sociale, culturele en etnische grenzen heen; Jongere leren nieuwe competenties of zien hoe het anders kan; Succes ervaringen! Vrijwilligers denken graag mee.

9 Stellingen Delen van het gewone leven is belangrijk
Wat is de waarde daarvan? Hoe doe je dat? Positie van de vrijwilliger is lastig, zit tussen de jongere en de organisatie in…

10 Informatie Voor meer informatie:
of Telnr: Handleiding downloaden: Participatie Bijzondere Vriendschappen Handleiding PDF


Download ppt "project Bijzondere vriendschappen"

Verwante presentaties


Ads door Google