God Vertrouwen is Jezus kennen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Discipelschap.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Welkom in de samenkomst
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
4 De kracht van de Geest.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Godsdienst.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Vervuld zijn in de Geest
Verzegeld met de heilige Geest
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De nieuwe levenswandel Efeze
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Laatste advent - zondag 21 december
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
9 – Is er maar één waarheid?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Transcript van de presentatie:

God Vertrouwen is Jezus kennen Kennis over Jezus brengt Hoop

Intro Geloof = Vertrouwen Vertrouwen brengt kennis Slot Kennis brengt hoop en zekerheid

Intro + en sleutel tekst efeziers 1 :3 -19 of 1 Johannes 5 Geloof uit God geboren geloof, liefde en kennis 1 petrus 1 Hebreeen 10-11

Geloof is vertrouwen geloof? Grieks pistis en pisteuo Hebreeuwse emun of emunah wordt veel vertaald met vertrouwen Hebr 11: 1 Het geloof is de vaste grond voor wat wij hopen, het bewijs van wat wij niet zien. Rom 10: 14-17 geloven komt door het horen horen door de boodschap, de boodschap in gehoorzaamheid. Ongelovigen zijn tegensprekers, tegenspraak, tegenstand, tegenstanders redetwisters, - job 27:7 mijn tegenstander staat in het ongelijk - Handelingen 18:6 Maar gezien hun tegenstand  van nu af aan ga ik naar de heidenen. - genesis 3:6 En de vrouw zag, dat die boom goed was tot spijze, ……was om verstandig te maken; Wantrouw: Abraham Saraï, Izaak en Rebekka, Jacob en zijn zonen

Vertrouwen brengt kennis Klaas Dijkstra pannenkoek, Rolf Keppler de wereld is hol. Joah en Breuken   Woord is niet genoeg Israel Paulus 1 Kor 2,7 Jezus mat 13 :15 ogen toegedaan Johannes 14,16,17,26 De Helper de Geest der Waarheid de heilige Geest hij leert ons. Relatie vertrouwen: vertrouwen als een kind 1 petrus 1:14 Als gij niet zijt als deze kinderen mat 18:3-5 Efeze 1:5 kinderen te worden

Slot Kennis brengt hoop efeziers 1 :15 -19 15 Ik heb gehoord van uw geloof in de Heer Jezus en van uw liefde voor alle heiligen. 16 Daarom zeg ik onophoudelijk dank en gedenk ik u steeds in mijn gebeden. 17 Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de Vader der heerlijkheid, u de Geest van wijsheid en openbaring geven, om Hem echt te kennen. 18 Moge Hij de ogen van uw hart verlichten, zodat u ziet hoe groot de hoop is waartoe Hij u roept, hoe rijk de heerlijkheid is van zijn erfdeel te midden van de heiligen 19 en overgroot zijn macht over ons die geloven.  accepteren, geloven, vertrouwen, en inzicht en kennis zullen volgen en je doen beseffen wie Christus is en dus wie wij zijn.