De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Life in the universe.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Aikido Door: Kyra Eggels 7a.
De beroemdste persoon die er is …
Christophel Columbus.
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Verrassing!!.
Beelden storm.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Napoleon Bonaparte
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Bezoek een sportief evenement:
Het Trouwfeest.
Een romantisch sprookje
Poëzie December.
So You Think You Can Dance theatertour. De theatertour vond plaat in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. SYTYCD is een danswedstrijd die op de Nederlandse.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip
Heksen in de Middeleeuwen
De onsterfelijke Alexander de Grote
Machtige heren, halfvrije boeren
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Dansen made by: Eva Heeremans.
Er was eens een kasteel en daar woonde een koning.
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Ken je me niet meer?.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Interpreteren van data
Mijn verjaardag..
Het circus.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Hoofdstuk 3.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Op de veemarkt lopen op de veemarkt Een man en vrouw
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Montessorischool Gemaakt door:.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
GESCHIEDENIS VAN.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
Het lied van Ora een kerstverhaal. Ara, Era en Ora waren drie zusjes, alle drie op dezelfde dag geboren, precies één jaar en één minuut na elkaar.
 Bepaald?  Bepaald:De het  Bepaald: de het  Onbepaald?
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
MIJN HOBBY!!?. DANSEN STREETDANCE Streetdance is een dans die op straat in New York City door hipsters wordt beoefend. Het is een dans waar je erg scherp.
Margot, Femke, jasmijn, Kyra, Gabi, Brianna en Marieke
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Dans.
Wereldkunst: kijken en vergelijken
Transcript van de presentatie:

de dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.

Waar ga ik het over hebben? Streetdance Ballet Stijldans Salsa Tango Oude dans Klompendans Buikdans Jazzdans

Streetdance Streetdance is ontstaan in 1980 in de arme wijken van New York. Jongeren stonden in groepjes op de hoeken van de straten en pleintjes. Ze dansten op de muziek uit hun draagbare radio. Ze deden wedstrijden met elkaar om te zien wie de moeilijkste kunstjes kon. Elke Streetdancer danst op zijn eigen manier en verzint nieuwe bewegingen. Bij Streetdance dans je op het ritme en op de beat van de muziek. Streetdance is een verzamelnaam van alle dansen die niet zijn verzonnen op dansscholen maar op straat en in dansclubs. Daarom ook de naam Streetdance. In videoclips op tv wordt veel gedanst, meestal is dat Streetdance. Pas 10 jaar later kwam Streetdance in Europa.

Ballet Ballet is ontstaan in Italië. Het ontstond als ontspanning voor de koninklijke familie van Italië. De Italiaanse Catharina de Medici trouwde met de koning van Frankrijk en bracht ballet op die manier naar Frankrijk. Toen was ballet niet zo als nu. Bijvoorbeeld een opvoering duurde 3 of 4 dagen. Catharina de Medici had 3 zonen die alle drie koning werden van Frankrijk, na elkaar. De laatste zoon die koning werd was Lodewijk de 14de , die zo van dansen hield dat hij in 1661 een balletschool begon. Daar ontstond later het wereldberoemde Parijse opera ballet. Deze school bedacht de meeste lichaamshoudingen tijdens het ballet. Daarom gebruiken we vooral franse woorden bij ballet.

Stijldans: de salsa en tango Dit is een dans van koppels met een paar vaste regels, dus geen regels die je zelf verzint zoals bij streetdance. De salsa dans komt uit Cuba, een land vlakbij Amerika. Het woord salsa betekent in het Spaans, saus . Salsa bestaat uit verschillende soorten dans. Het lijkt een beetje op een saus waarin je allerlei ingrediënten door elkaar doet. De danssoorten zijn wel op dezelfde manier ontstaan. Lang geleden kwamen er mensen uit Afrika naar Cuba. Zij namen hun eigen muziek en dans mee. Die werd vermengd met de Spaanse muziek die al in Cuba was. Lange tijd hoorde Cuba namelijk bij Spanje. Salsa dans je met iemand anders. Bij deze dans moet de vrouw de man volgen. Hij bepaalt wat voor pasjes ze maken. Niet alleen de dans heet salsa, ook de muziek waarop gedanst wordt.   De tango komt uit Argentinië. Deze dans is ontstaan in de arme wijken van Buenos Aires. Hier woonden veel mensen die uit hun eigen land weg moesten, omdat daar geen werk was. Zij misten hun familie en waren vaak verdrietig, daarom klinkt tangomuziek ook altijd een beetje treurig. Maar als ze dansten, voelden ze zich iets beter. Je kunt tango net als salsa, dansen met een partner.

Oude dans: klompendans en buikdans Als je vraagt wat een echte oude Nederlandse dans is, dan zegt iedereen: de klompendans. maar die wordt alleen in het oosten van Nederland gedanst. Er zijn nog meer oude volkdansen. Dat noemen we ook wel traditioneel. Een traditionele dans gaat al honderden jaren op dezelfde manier. Buikdans Een hele oude dans is buikdans, het bestaat al meer dan 2000 jaar. De buikdans komt uit landen als Turkije, Egypte en Marokko. Buikdans is niet alleen met je buik dansen maar ook met je armen en heupen Bijna elke buidanseres heeft een blote buik. Zo kun je goed zien wat ze met haar buik doet. Ze heeft ook vaak een sjaal of riem met belletjes en kraaltjes om haar heupen. Dat ziet er leuk uit en het maakt veel geluid. Buikdansen is niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen.

Jazzdans De dansstijl ‘Jazzdans' is in Amerika gaan groeien, maar komt oorspronkelijk uit Afrika. De jazzmuziek en de Jazzdans heeft te maken met vrijheid en het verhaal van de strijd tegen de slavernij. In 1960 trad Alvin Aily op door als eerste met negermensen uit Amerika op te treden met Jazzdans in een theater. Daarvoor kwam Jazzdans eigenlijk alleen voor bij shows en musicals. Sommige mensen noemen het "Jazzballet" dat is niet goed, want het (klassieke) ballet bestond al voor de Jazzdans. Het Jazzdansen kun je alleen doen of samen, en je beweegt je armen en benen alle kanten op, maar wel op het ritme van de muziek.

Vragen?

Vragen aan jullie 1. In welk jaar is streetdance ontstaan? 2. Waar is ballet ontstaan?   3. Wat betekent salsa? 4. Waarom klinkt tango muziek treurig? 5. Wat betekent traditioneel?