Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen 12 1. Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
De les van de graankorrel
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
O, Heer mijn God opwekking 407
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
God en ons.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Jezus verliest de liefde van mensen
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Welkom in de samenkomst
Hartelijk welkom in deze dienst
Genade schenken 1.
De wedstrijd van het leven
1 3 juli 2014 Rijnsburg 3 juli 2014 Rijnsburg. 2 terugblik: Hebr.11: de vele geloofsgetuigen Hebr.12:1-3: "de leidsman en voleinder van het geloof" =
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Leven zoals past bij God
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Jij, God en je kind.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in de samenkomst
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Verspil ik mijn leven ?? Vrijheid Gebondenheid SEKS Waar streef je naar …..?
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Spring in het diepe!.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Transcript van de presentatie:

Welkom in de samenkomst

Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen alle last, en de zonde, die ons zo gemakkelijk aanvalt, en laat ons met lijdzaamheid de wedstrijd lopen, die voor ons ligt.

2. Ziende op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof, en die, in plaats van de vreugde, die Hij gehad zou kunnen hebben, het kruis heeft verdragen en schande veracht, en is nu gezeten aan de rechterzijde van de troon van God.

3. Laat tot u doordringen hoe Hij standhield toen de zondaren zich zo tegen Hem verzetten, opdat u niet de moed verliest en het opgeeft. 4. U hebt nog niet ten bloede toe tegen de zonde gestreden

5. En u hebt de vermaning vergeten, die tot u, als tot kinderen, gezegd is geworden: Mijn zoon (dochter), veracht de kastijding van de Heer niet, en bezwijkt niet als u van Hem bestraft wordt. 6. Want de Heer kastijdt wie Hij liefheeft, en tuchtigt de zoon (dochter), die Hem behaagt. 7. Indien u de tuchtiging verdraagt, zo behandelt God u als tot zonen (dochters); want wat zoon (dochter) is er, die de vader niet tuchtigt ? want wat zoon (dochter) is er, die de vader niet tuchtigt ?

8. Maar indien u zonder die tuchtiging bent, dan bent u geen zonen (dochters). 11. En alle tuchtiging is op dat moment geen zaak van vreugde, maar van droefheid; doch uiteindelijk geeft het de vruchten van vrede en gerechtigheid.

12. Daarom weest moedig en krachtig. 13. En maakt rechte paden voor uw voeten, zodat het lid dat zwak is, voeten, zodat het lid dat zwak is, niet zal lijden, maar genezen wordt. niet zal lijden, maar genezen wordt.

Zie toch op Jezus, hoe Hij zonder klacht, Zie toch op Jezus, hoe Hij zonder klacht, ‘t Kruis heeft verdragen, de schande veracht. ‘t Kruis heeft verdragen, de schande veracht. Zijn weg was moeilijk, Zijn lijden zeer groot, Zijn weg was moeilijk, Zijn lijden zeer groot, Maar, prijs de Heer, Hij stond op uit de dood. Maar, prijs de Heer, Hij stond op uit de dood. Koor: Koor: Zie toch op Jezus, op Hem alleen, Zie toch op Jezus, op Hem alleen, Zie weg van alles, rondom u heen. Zie weg van alles, rondom u heen. Hoe diep uw weg ook, hoe zwaar uw kruis, Hoe diep uw weg ook, hoe zwaar uw kruis, Zie slechts op Hem, Hij brengt veilig u thuis. Zie slechts op Hem, Hij brengt veilig u thuis. Leg alle last af, die ‘t leven bezwaart, Leg alle last af, die ‘t leven bezwaart, Zorg dat g’een licht zijt, dat schijnt hier op aard. Zorg dat g’een licht zijt, dat schijnt hier op aard. Blijf zien op Jezus, draag moedig uw kruis; Blijf zien op Jezus, draag moedig uw kruis; Kort is de tijd nog … en dan zijn wij thuis ! Kort is de tijd nog … en dan zijn wij thuis ! Koor (2x) Koor (2x)