Openbare Jenaplanschool de Buizerd

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Visie op sociaal - emotionele ontwikkeling in de praktijk
Advertisements

Informatieavond 22 april 2013
Psalm 86 : 6 Leer mij naar Uw wil te hand’len, ‘k Zal dan in Uw waarheid wand’len; Neig mijn hart, en voeg het saam, Tot de vrees van Uwen Naam. Heer’,
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
De Van Damschool in ontwikkeling
Presentatie Procedure naar het VO
R.K. Jenaplanschool De Oostpoort
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
Bijeenkomst 26 mei 2011 avondbijeenkomst. Verleden  Materialen dekten niet de gevraagde leerstof  Nieuwe inzichten over de opbrengsten van de montessorimaterialen.
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Welkom.
Wat is Passend Onderwijs
Begeleiding van kinderen met zorg
INFORMATIEAVOND SCHOOLJAAR dinsdag 17 mei 2011.
Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.
Tuinstad 3 maart 2009 Informatieavond 3 maart. tuinstad 3 maart 2009 Visie De ideeën van Maria Montessori, vertaald in een eigentijds concept. Veilig.
Informatieavond 30 augustus De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.
Informatieavond 30 augustus 2010
Informatieavond 30 augustus De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Geerstraat Sterrenschool. Wat is de sterrenschool?  Het hele jaar open van zeven tot zeven  Kinderen leren in één klimaat  Maatwerk voor ieder kind.
WELKOM.
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Informatieavond Start uur Welkom in groep 6.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Zakelijke ouderavond november Een terugblik Het heden De toekomst.
Informatieavond Groep 7-8
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
Informatiebijeenkomst voor ouders St. Catharinaschool Schooljaar
Kiezen voor een school voor voortgezet onderwijs
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
3umH3H0. Studie reis Canada Renate en Henco (14 t/m 22 november 2014)
Welkom op de informatieavond van groep 7
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Informatie avond overblijven
Informatieavond cluster 7 en 8. Algemene informatie groep 7 en 8 Informatie Voortgezet Onderwijs.
Voorlichtingsbijeenkomst voor
Welkom op de informatieavond
Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit op school Studiedag Poziliv 29 april 2015.
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
M-decreet Een korte toelichting.
INFORMATIEAVOND 25 FEBRUARI Onderwijs dat leeft!.
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
Welkom Ouderbijeenkomst De Moespot 28 mei 2015 Bedoeling en programma 1. Ouders zijn geïnformeerd over: De activiteiten die team en directie hebben ondernomen.
‘Plusleerlingen’ Omgaan met intelligente en begaafde leerlingen in de rekenles Robert Timmermans.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Informatieavond groep 8, Kees van den Groenendaal 8.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
“Ouderavond Bouwen & Bewaren” 16 juni Programma uur Opening en gebed door J. van Hoeven uur uur: Terugblik uur uur:
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Informatieavond 7 juni 2016 Agenda voor vanavond: 1.Welkom en toelichting op de avond 2.Visie en aantallen kinderen 3.Kaders vanuit school en overheid.
 Jezelf zijn en elkaar respecteren in een veilige omgeving.  Zelf verantwoordelijkheid leren dragen en nemen.  Tegemoet komen aan verschillen.  Gebruik.
Welkom.
School in zicht lessen uit vijf jaar werken aan
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Informatieavond groep 7-8
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Ouderavond voor ouders en verzorgers van de leerlingen van CBS de Tarissing
De druppel die de emmer doet overlopen
Transcript van de presentatie:

Openbare Jenaplanschool de Buizerd Onze Jenaplanschool in beweging…?!

Wat vinden wij belangrijk? Onze visie… Samenwerking, het van elkaar leren stimuleren Zelfstandig werken en zelfredzaamheid bevorderen Zelfverantwoordelijk leren bevorderen Instructie op maat, meer aandacht hebben voor het individuele kind Ritmisch weekplan Verantwoordelijk kunnen zijn voor de kinderen in onze stamgroep, overzicht hebben Onze school is van ons allemaal. Geen drempel!

Hoe is het nu? Niveaugroep Stamgroep

Verandering?!

Waarom veranderen? Vanuit de kinderen: Onduidelijk Onrustig, laatjesparade, geen eigen plek Soms wel vier gezichten in de week voor de groep Door het vaste ritme is er weinig gelegenheid om variatie aan te brengen in het programma

Vanuit de stamgroepsleiders: Waarom veranderen? Vanuit de stamgroepsleiders: De verantwoordelijkheid voor de kinderen is te veel verdeeld Het is lastig om een goed compleet beeld te krijgen van een kind Begeleiding van een leerling is niet altijd optimaal Zorgleerlingen moeten te vaak buiten de groep geholpen worden Veel overleg situaties

Behouden wat goed is…

Wat willen we behouden? Samen werken, spelen, vieren en praten Verschillende leeftijden in de groepen, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de verschillen tussen de kinderen De goede leerresultaten, met behulp van goede methodes voor de zaakvakken Wereld-Orïentatie met behulp van Alles in-1, het werken met schoolprojecten

Hoe gaat het worden? Niveaugroep Stamgroep

2 jarige stamgroep Kleuterbouw - stamgroep 1 & 2 Onderbouw - stamgroep 3 & 4 Middenbouw - stamgroep 5 & 6 Bovenbouw - stamgroep 7 & 8

Wat levert het op? Voor de kinderen: Duidelijk, 1 groep en geen wisselingen Rustig, eigen plek = stamgroepslokaal Maximaal 2 gezichten voor de groep Meer afwisseling in het programma mogelijk Meer individuele aandacht mogelijk

Voor de stamgroepsleiders: Wat levert het op? Voor de stamgroepsleiders: Zelf verantwoordelijk kunnen zijn voor alle kinderen in je stamgroep Duidelijker beeld van het kind, in alle situaties Mogelijkheid om de kinderen beter te begeleiden in hun ontwikkeling Zorgleerlingen worden zoveel mogelijk in de stamgroep door de eigen leerkracht begeleid. Ondersteund door het zorgteam Effectiever overleggen

Waarom 2 jarige stamgroepen en niet 3 jarige? Haalbaarheid instructiebehoefte Overzicht aantal verschillende niveaus in de stamgroep Zorg beter te waarborgen Leeftijdsverschillen ruim genoeg voor “het stamgroepsgevoel” Het van en met elkaar leren blijft behouden Géén combinatieklassen door zelfverantwoordelijk leren en meer instructie op maat en naar behoefte

Hoe en wanneer? 17 januari 2011: Felix Meijer, expert op het gebied van Jenaplanontwikkeling begeleidt het team 17 januari 2011: Studiedag: Theoretische scholing door Felix Januari/februari 2011: Team bezoekt “leerschool” met twee jarige stamgroepen 16 februari 2011: Studiedag: Terugkoppeling uit de praktijk op het theoretische model Maart 2011: Informatieavond voor ouders over de voortgang van de ontwikkelingen 26 april 2011: Studiedag: organisatorische aanpassingen/klassenmanagement voor 2 jarige stamgroepen 16 juni 2011: Studiedag: Afspraken over de uitvoering van de veranderingen vastleggen Juni 2011: Communicatie naar ouders en kinderen over verschuivingen m.b.t. de te vormen nieuwe stamgroepen. Augustus 2011: Het nieuwe schooljaar starten in de nieuwe stamgroepen

Vragen?

Bedankt… Voor uw betrokkenheid & vertrouwen!