L Opening 2 december 2008.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
Advertisements

Deeltijd-WW in bouw en hout De regels, de kansen en de risico’s voor werknemers September 2009.
Digitaal platform voor Employability
De SAZAS relatiedagen 2013 WELKOM.
Workshop ter voorbereiding van de 2 e Beursvloer IJmond Noord 15 november 2012.
Anders Denken = Anders Doen! VERNIEUWEND ONDERNEMEN EN NETWERKEN “New roads towards the Labour Market: web based employment services of the JobCreator”
Plan H: Kern Personeelsinstrument – Herplaatsing boventallige medewerkers – Vervulling vacatures Van, voor en door werkgevers – Initiatief.
Bijeenkomst FNV Bondgenoten voor medewerkers van Hans Textiel 7 februari 2011 Bewerkte presentatie met toelichting voor op de website.
Kritische succesfactoren bij reorganisaties
kenniscentrum jongeren met een functiebeperking en Werk
Deze presentatie Over het WERKbedrijf De arbeidsmarkt in de regio
Reïntegratie, dat regelen wij zelf
Communicatie in de Aanval op Schooluitval
Platform Duurzame Digitale Toegankelijkheid Vlaanderen Bart De Nil (FARO) Rony Vissers (PACKED) 16 november 2011 | Archipel eindevent.
Loopbaancentrum Zwolle
Handelingsgericht werken in het ZBO Workshop VIA Amsterdam.
OR-platform 15 november.
Co-creatie in netwerken Thijs Habets Albert Kampermann.
Evaluatie van re-integratiebeleid Paul van der Aa RSO-O&BI Presentatie 22 maart 2013.
Strategische doelen van het hbo en de arbeidsmarkt Kees Zandvliet SEOR Erasmus School of Economics Presentatie voor de themabijeenkomst ‘Nieuw licht op.
Wat is Wajong? Masterclass maart 2010 Een paar feiten vooraf…. Beeldvorming Wajongers niet eenduidig In media en daarbuiten divers gepresenteerd Positief.
WELKOM.
LEREN WERKT VOOR ARBEIDSGEHANDICAPTEN Inspiratieconferentie 2008 Erik van Zoonen, Sharon Smit.
Coornhert Lyceum 5 HAVO en 6 VWO Versie 2011.
Welkom. Algemene informatie Datum:Dinsdag 15 februari 2011 Doelgroep:Bedrijven met 2 tot 100 medewerkers Doelstelling:Kennisdeling, Beleven en Netwerken.
Servicepunt Zorg & Welzijn Zuid-Holland Zuid
De vraagkant van de arbeidsmarkt transparant gemaakt.
Wsw in de Handel: Werkgevers Scheppen Werk voor iedereen Binnenstebuiten.
Cedris-bijeenkomst Cie De Vries Loonbalans-methodiek Novatec NovaWork bv.
Oplossingen van Zorg van de Zaak
Landelijke voorlichting LGF in mbo Amersfoort, 24 april 2007 Cor van Waveren, ROC Friese Poort In deze presentatie wordt stil gestaan bij.
Publieke Zaak SLIMMER WERKEN. Publieke Zaak WELKOM –De dagindeling –Korte presentaties van VWS, BMC en een praktisch verhaal –11.30 uur 1 ste Workshopronde.
Duurzame inzetbaarheid
Waar gaan we het over hebben?
SC-LLLL bijeenkomst. Programma 12:00 – 13:00 Lunch 13:00 – 13:30 Introductie adhv Businesscase 13:30 – 15:00 Carrousel per werkpakket (groepsindeling.
Presentatie Mobiliteitscentrum West Brabant
Andere schooltijden op De Wegwijzer?
Van werk naar werk trajecten
Informatie bijeenkomst Kansrijk Eigen Baas Eindhoven.
2 DECEMBER 2014 COÖRDINEREND PLATFORM ECONOMIE EN ARBEIDSMARKT.
Uitwisseling = onderdeel Innovatieprogramma Innovatie = Human Resource-programma Gedragen en uitgedragen door de top Terugkerende innovatieve activiteiten.
Slechtziendendag 17 januari 2014 Dick Spreeuwers
De kracht van de samenwerking in de regio
De beperkingen van ‘macht’ Cao en rechtspositie. De collectieve arbeidsovereenkomst … … komt tot stand in overleg tussen vertegenwoordigers van werkgevers.
Voorstelling Win-Winbeurs Win-Winbeurs? De Win-Winbeurs is een evenement waar verenigingen en ondernemingen elkaar twee uur lang ontmoeten en.
1.WAARIN ONDERSTEUNT VELUWE PORTAAL WERKGEVERS? Arbeidsmobiliteit HR-vraagstukken Arbeidsmarktprojecten ActiviteitenVoordelenVoorbeelden 1.Vacatures vervullen.
De economische dimensie
6.3 Geen werk? Wat zijn de gevolgen als je je baan verliest?
Pilot Regionale Werkgeversdienstverlening Midden Gelderland.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Donderdag 3 december Opening Waar staat Veluwe Portaal nu? Kans in de regio HR voorbeelden HR ontwikkelingen Dienstverlening Veluwe Portaal 2016.
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
DERDE AANVRAAGTERMIJN SECTORPLANNEN Actieteam crisisbestrijding Stichting van de Arbeid
Ik wens u veel personeel Personeel in de Praktijk Tips en Tools Melanie Andriessen, Auto Voskuilen Marleen van Reeden, BOVAG.
Social return on investment Marktdag Noord-Holland Noord 2014.
Sectorplan Vierkant voor Werk Samenwerkingsverband.
Matching ideals stichting laluz & logo IO invoegen!! Contactgegevens account manager.
Slim in Werk Subsidie Presentatie OPOF 22 juni 2017
Programma Informatiebijeenkomst
GELUKKIGE MEDEWERKERS PRESTEREN BETER
Uitkomsten Beste Werkgevers
Wijzigingen Arbowet & Procedure Ziekteverzuim
Duurzame inzetbaarheid
Werken zonder te beperken – Het programma
Thuiszorg: ruil de auto in voor de e-bike Inspiratiesessie mobiliteit en logistiek in de zorg 12 april 2018.
De branche kinderopvang
Titel project die kort aangeeft waar het om gaat
Transcript van de presentatie:

l Opening 2 december 2008

De voorzitter: Lilian Soerel

Een initiatief van:

Wat is het? Intersectorale samenwerking tussen bedrijven en instellingen in een regio, zonder winstoogmerk. De deelnemende organisaties zoeken elkaar regelmatig op om “moeilijk vervulbare vacatures’’ en “moeilijk herplaatsbare medewerkers’’ uit te wisselen tijdens een netwerkbijeenkomst. Daarbij leren ze van elkaar; hoe om te gaan met bepaalde arbeidsmarkt- of re-integratie-problemen binnen en buiten de eigen organisatie

Basisgedachte: Wie in het ene bedrijf als gevolg van arbeidsongeschikt-heid (of boventalligheid) moeilijk in de eigen of een andere functie kan blijven werken, kan voor een ander bedrijf een geschikte werknemer zijn. Werkgevers werken in een Poortwachtercentrum samen zonder bemoeienis van overheid en commerciële aanbieders van re-integratieproducten. Werkgevers ‘halen en brengen’ en dienen daarmee zowel de eigen personeelsvoorziening-belangen, als die van de andere deelnemende organisaties.

Hoe werkt dat? Werkgevers komen een keer per twee maanden bijeen; Het eerste deel is een presentatie van een relevant thema; Na de lunch is het tijd voor de matching. Twee matchmakers bieden met de ingeleverde profielen van vacatures en medewerkers tegen elkaar op. De overige deelnemers denken hardop of geven elkaar tips over welk (ander) netwerk aangesproken kan worden. Is er een mogelijke ‘match’ dan worden er visitekaartjes uitgewisseld en maken beide partijen een afspraak na afloop van de bijeenkomst. Na de bijeenkomst wordt over de resultaten nagebeld. Is de match gelukt, wat waren eventuele belemmeringen? Kunnen we nog helpen om eea tot een succes te maken?

Spelregels Het PWC vindt zesmaal per jaar plaats, van twaalf tot twee uur, inloop vanaf half twaalf, afwisselend bij een betrokken organisatie of bedrijf; Dit PWC is bedoeld voor alle werkgevers uit Amsterdam, groot en klein, uit alle profit en non-profit sectoren en elke branche; Deelname aan het PWC is vooralsnog kosteloos. Het PWC draait op vrijwilligers, een mix uit het bedrijfsleven en de overheid. Wel wordt er van deelnemende bedrijven een inspanning verwacht.

Spelregels - vervolgd Voor wat, hoort wat. Als een bedrijf regelmatig reintegranten aanlevert, zal het bedrijf ook zo nu en dan een vacature moeten leveren; UWV en CWI schuiven altijd aan om kennis en expertise te delen met P&O’ers; Volgorde: eerst komen de bedrijven met re-integranten. Per ronde één re-integrant per bedrijf. Soms zijn er meerdere rondes nodig. Pas daarna komen de vacatures die nog niet ingevuld zijn aan de beurt ; Commerciële intermediairs op het gebied van re-integratie mogen per organisatie maximaal één re-integrant aanmelden, en komen pas aan de beurt in de tijd die over is als de re-integranten en vacatures van ‘gewone’ bedrijven besproken zijn.

Wat kost het? Bedrijven betalen in de opstartfase geen lidmaatschapgeld; Afhankelijk van het succes en subsidiemogelijkheden komt er in de toekomst een mogelijke bijdrage per succesvolle match.

Wat levert het op? Besparing van kosten Voorkomen ontslag loondoorbetalingverplichting voor een zieke werknemer voor minimaal twee jaar geen noodzaak een externe re-integratiebedrijf in te schakelen. Voorkomen ontslag Bij een geslaagd van werk-naar-werk-traject kan een ontslagprocedure worden voorkomen (en een conflictsituatie).

Individuele werknemersbelangen worden gewaardeerd Wat levert het op? Individuele werknemersbelangen worden gewaardeerd Zieke werknemers of met werkloosheid bedreigde medewerkers kunnen weer tevreden aan de slag bij een andere werkgever en daarmee een openstaande vacature bij die werkgever vervullen in plaats van in een uitkeringssituatie te vervallen. Preventie krijgt aandacht mobiliteit van werknemers gezond en effectief ondernemingsbeleid/gezondheidsbeleid goed werkgeverschap en behoud van gemotiveerd personeel.

Voordeel voor de werknemer een mogelijkheid om weer aan het werk te kunnen in een andere omgeving Beperken van langdurige uitval Het bieden van een kans op een nieuwe uitdaging.

3 december 2007:

De opening: Uri Coronel, voorzitter VNO-NCW Regio Amsterdam Jasper Heusdens, voorzitter ORAM

Aan het woord: Caroline Dignum - ervaringsdeskundige

Lunch

Het matchen: Matchmakers Corine Wieringa en Jan Alberts nemen de ingezonden matchformulieren met u door. Spontane inval wordt op prijs gesteld!

Bijeenkomsten 2009 Donderdag 12 februari 2009 Donderdag 16 april 2009 Dinsdag 16 juni 2009 Dinsdag 8 september 2009 Dinsdag10 november 2009 Van 11.30 tot 14.00 uur. Wisselende locatie