Frank van der Linden 12/05 FASES & ROLLEN. traditioneel proces: één gebouw, veel partijen gebouwplanbouwbeheer investeren en exploiterenpartijenoplevering.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
Workshop 3 deel 1: Marketing
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Stage gemeente Neerijnen Kerntaak 3B
Om te beginnen moeten we eerst muziek laden en dat kan vanaf de computer of via een geluidsbron, {met de microfoon ingang kan het ook}of indien de geluidsbron.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
powerpointles 1 Nienke Kooistra College Blaucapel
> Volgende week krijgen jullie het eindcijfer > Beoordeling uitsluitend door opdrachtgever > Voor begin pitch: lever in pitchdocument en reflectie (met.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
MEDMEC01 – Q1 – JAAR 1 THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER
ZELFEVALUATIE van EUROPESE PROJECTEN
Deel 5 concept Huiswerk Vanuit gekregen visionboard een concept uitwerken. Conceptpresentatie maken = 3 x slides of op papier 50/65.
Door M.J.Roos Hogeschool Rotterdam Cluster Ribacs
Een plant op de kaart zetten
Studentenstudios bouSST01p.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
E-participatie Leren werken met de nieuwe site
Planning Dinsdag 4 september 10:00-11:30 Kick Off en Briefing Little Chicken (GDD), Butterfly Games (GAR), IJsfontein (IAD) Woensdag 5 september 11:30-13:00.
©2011 Fontys PTH/MER Eindhoven Build & Design expertisemodule SEPTOKTNOVDECJANFEBMRTAPRMEIJUNJUL OCHTEND MIDDAG COLLEGE ATELIER INHOUD AANPAK Frank van.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Ideeen voor immersive spaces. Kan alle kanten op. Beklemmend
Convergeren en selecteren
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Startbijeenkomst ptaak jaar 2
Media en creativiteit Herfst les 3.
Beeldplaat. Relatie tot het modelplan BOB BEELDVORMEN OORDEELBESLUIT ContextOplossingen, scenario’s Beeld en BetekenisBesluiten: plannen, middelen alloceren.
Opdracht 2 – Objecten in een ruimte.
F O T O – O P D R A C H T.
10 nov. MedMec01 les 5 DT Mail: Wiki: vakgroep: Media.
Hogeschool van Amsterdam - Interactieve Media – Internet Development – Jochem Meuwese - -
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Tekstverklaring Hoe doe je dat?.
Technologie Klas 1g1 3 e lesuur Vrijdag 30 oktober 2015.
Wetenschapper in de klas Scarabeeklas De Schouw en Zecc Architecten.
Wjk.
Niets is wat het lijkt.
Verschillende rollen en stijlen
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Klazine Verdonschot 7 november 2013 Masterclass 9: Blackboard optimaal inzetten.
Spreekbeurt in groep 4.
Praktisch werk effectiever maken Tekst: Henny Kramers-Pals.
Divergeren Deze powerpoint ga je aan de slag met verschillende divergerende technieken. Hierbij bedenk je zoveel mogelijk ideeën. Bij een brainstormsessie.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Veilig werken via gedragsverandering Danny Wilms
Lezen, schrijven en argumenteren
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Bronnen en onderzoeksvragen
Een vergadering organiseren
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Voorbereiding schoolexamen
Digi(bord)boek project <titel project>
Songtekst in beeld   Muziek kan dienen om een boodschap te vertellen… vaak gaat dat door middel van songteksten. Met foto’s kun je een beeldend verhaal.
Vergadering Personeelsdienst
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving.
Introductie Powerpoint biedt je allerlei mogelijkheden om een tijdsbeeld te presenteren met tekst, muziek, beeld en video. Klik op ‘Invoegen’ en ga lekker.
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
Art & Design Productvormgeving.
Reflectie over leren Naam vak.
foto 1:(kasteel) foto 2: torenkamer foto 3: foto 4: Nummer t/m 24.
Foto 1:(appartementengebouw) balkon in vorm van schip Foto 2: foto 3:
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

Frank van der Linden 12/05 FASES & ROLLEN

traditioneel proces: één gebouw, veel partijen gebouwplanbouwbeheer investeren en exploiterenpartijenoplevering

Build & Design: één gebouw, één team gebouwplanbouwbeheerinvesteren investeren en exploiterenprocesoplevering

FASERING FASES & ROLLEN FASERING van initiatief tot sloop

ROLLEN FASES & ROLLEN ROLLEN naar deskundigheid

FASES & ROLLEN communicatie beroepsuitoefening documenten

herbestemmen: een gecompliceerde opgave ontwerpen en herbestemmen beeld PvE situatie

Verschil tussen een kamer (interieur) en een klein gebouw: Een kamer kun je inrichten met meubels en er is vaak een sfeer van geborgenheid. Een gebouw is een object en vormt een verzameling van ruimtes. En een gebouw is deel van een locatie, een (eventueel stedenbouwkundige) situatie. Onderwerp van dit project zijn twee pompstations A en B in Eindhoven. kijken (bezoeken, opnemen, begrijpen van de vormgeving, kiezen, inmeten, fotograferen, documenteren) oordelen (naar een strategie: sterke kenmerken, architype, vormuitgangspunten, onderscheiden van sterk en zwak, ontmantelen) maken (ontwerpen, ontsluiting aanpassen, uitstraling veranderen en versterken, interieur/aankleding ontwerpen) Voor de goede orde: Bij bezoek aan de pompstations dien je direct bij de stationhouder uit te leggen wat je komt doen! Hiermee bereik je medewerking en voorkom je misverstanden. microproject “Pompstation”

kijken (bezoeken, opnemen, begrijpen van de vormgeving, fotograferen, kiezen) 1 Maak een planning met taakverdeling. Kijk in de moduleplanning voor begeleidingsmomenten en eindpresentatie. 2 Bezoek samen beide projecten. 3 Kies een project om mee door te gaan. Motiveer de keus en beoordeel in dialoog de omgeving. microproject “Pompstation”

oordelen (naar een strategie: sterke kenmerken, architype, vormuitgangspunten, onderscheiden van sterk en zwak, ontmantelen) 4 Karakteriseer object en situatie in een kort essay (A4). Gebruik zinvolle bewoordingen. (Vermijd lege uitdrukkingen als leuk, cool, gezellig, gaaf.) Maak typische foto's en schetsjes en ondersteun de tekst daarmee. 5 "Strip" het pompstation in gedachten. Ontmantel het en verwijder ook de infrastructuur. Kijk wat je overhoudt. Dit is het nieuwe uitgangspunt! Achterhaal (architectonisch, constructief, logistiek, enzovoort) het sterke van de structuur en de setting ? 6 Documenteer de kale structuur - gebruik wat je hebt opgestoken uit de eerste oefening en de evaluatie ervan. Maak een plattegrond, geveltekeningen en een dwarsdoorsnede. Teken op schaal, druk af op schaal 1/50 of 1/100. microproject “Pompstation”

maken (ontwerpen, ontsluiting aanpassen, uitstraling veranderen en versterken, interieur/aankleding ontwerpen) 7 Nu ga je nadenken over een nieuw doel: het casco wordt niet afgebroken. Dit doe je in samenhang met het vorige punt. (Misschien zal, na welslagen, dit project een voorbeeldfunctie krijgen.) Laat je niet remmen in je beeldvorming en de expressie ervan. (Dit is het belangrijkste moment in een herbestemmingsproject.) Maak een lijstje (PvE) met eisen en bijbehorende oppervlaktes. 8 Pas als 4 en 7 consistent zijn ga je verder. Je ontwerpt een nieuw interieur, gevelaanpassingen, verandering in ontsluiting. Laat je niet door deze drie woorden beperken! Maar laat de grote structuur, de ruwbouw, wel bestaan. Maak weer tekeningen en druk die weer af op schaal. 9 Presenteer in een Powerpoint wat je deed en wat je voorstelt (gebruik de puntsgewijze indeling van hierboven of bedenk iets beters). Je krijgt daarvoor 10 minuten. Lever het essay en de tekeningen in. Voeg bijlagen toe met beeldvorming en Programma van Eisen. microproject “Pompstation”

FIN