De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorbereiding schoolexamen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorbereiding schoolexamen"— Transcript van de presentatie:

1 Voorbereiding schoolexamen

2 Opmerkingen revisie tekst
Inhoudelijk moet het wel goedkomen (je hebt immers bronnen, DUH) Van spelfouten ga ik huilen (HALLO VWO 6 ) Jullie denkstappen zijn niet altijd zichtbaar in de tekst Er mist vaak een rode draad Een goede titel is een zeldzaamheid Jaja en jullie vinden het lezen van literatuur niet leuk!

3 De opdracht Voor je schoolexamen schrijf je voor Nederlands een essay van 800 – 1000 woorden over een van de vijf onderwerpen die wij je hieronder aanreiken. In de voorbereiding zoek, kopieer en bewerk je bij ieder onderwerp minstens 5 artikelen. Om een goede keus te maken, hebben we hieronder goede inleidingen bij verschillende onderwerpen over klimaatverandering opgenomen. Ze brengen je vast en zeker op ideeën. Je kunt ze ook gebruiken als artikelen voor je documentatiemap. Daarnaast kun je artikelen vinden op de Krantenbank die je online op school kunt raadplegen. Je documentatiemap bevat dus vijf artikelen per onderwerp. Je brengt deze map de eerste les na de herfstvakantie mee. Als dit in orde is, kun je je verdiepen (specialiseren) in een of meerdere thema’s. Waarom doen we dit zo? Als voorbereiding op je schoolexamen schrijfvaardigheid: je bent verplicht serieus kennis te nemen van de 5 thema’s zodat je een verantwoorde keus kunt maken voor een of enkele onderwerpen waarover je een artikel gaat schrijven. Als voorbereiding op je Centraal Examen: je raakt vertrouwd met typische CE-thema’s en teksten.

4 Thema’s Bij aanvang van het examen krijg je de opdrachten bij de 5 thema’s: per thema één opdracht. Je mag dan zelf bepalen welke opdracht je kiest.

5 De zoektocht naar …. VIJF bewerkte en bruikbare bronnen per thema!
Planning Week 40 Dinsdag – schrijfoefeningen ‘Hoe voorkom je een writersblock?’ Vrijdag (eigen studietijd) Begin aan de je documentatiemap. (Geen documentatiemap = geen examen) Week 41 Dinsdag en vrijdag Documentatiemap in orde maken Een proefessay schrijven (en inleveren?) Proefinleidingen schrijven (en inleveren?) Reserveer een plekje in de mediatheek of zorg voor je eigen device. VIJF bewerkte en bruikbare bronnen per thema! Kijk op of in je mail voor het document met handige links.


Download ppt "Voorbereiding schoolexamen"

Verwante presentaties


Ads door Google