Bedrijfsgezondheidszorg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ingeborg Van Wonterghem Directeur Ingro
Advertisements

medische psychologie, brug tussen lichaam en geest
Hoger onderwijs in Almere Frans Vos Rogier van der Wal Leertraject New Towns 6 juni 2011.
Programma Presentatie: samenwerking tussen lokaal overleg en de medezeggenshap; inventarisatie professionalisering Teun van Beusekom (NHTV) Willem-Jelle.
Beleidsbeïnvloeding door VGC-jeugdraad VGC-jeugdraad juni 2013.
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
Zorgleidraad Laatste Levensdagen op Geriatrie: Reflecties vanuit verpleegkundige praktijk.
Opleidingen bedrijfsgeneeskunde
Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen
Jaarvergadering Ladies Circle Nederland 13 mei 2006
Ronnie Lassche Vrije Universiteit Amsterdam
Conferentie Archieven In het kader van de ontmanteling Land en Eilandgebieden augustus 2007 Plaza Hotel Bonaire “De toekomst van het Nationaal Archief”
Public-Private Partnership. PPP is een samenwerkingsverband waarin het de bedoeling is dat de overheid en de private sector, met behoud van hun eigen.
STEDENBAND LEIDEN-OXFORD Een traditie met toekomst heden.
Haven Amsterdam is een bedrijf van de gemeente Amsterdam De invoering van de havenbrede richtlijn Project Havenbrede Richtlijn.
KNOV WETENSCHAPSCOMMISSIE VERLOSKUNDE
IAE UPEX Wie heeft welke rol?
KIK Kwaliteit in Kinderopvang! Onderscheidend Ondernemerschap ?
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
Hoger Onderwijs Groep Bouw en Ruimte
Adviescommissie ‘Flexibel hoger onderwijs voor werkenden’
Medezeggenschap Samenwerkingsverband passend onderwijs
Bestuur Vlietlandcollege
Doorbreek de muur van stilte:
Conferentie Paramaribo 23 mei 2008 HOE GEZOND IS SURINAME? Dr André Weel, bedrijfsarts en epidemioloog.
Norbert Groenewegen, directeur STZ
Fons Zinken vicevoorzitter. Motie Tweede-Kamer van 17 maart Op 26 nov ‘Project samenwerking op niveau’ ingediend. Gesprek mevr. Ter Horst.
Leuven Institute for Human Rights and Critical Studies
Nardi Steverink.
Belangenbehartiging door de VELON
WELKOM OP CURACAO.
Alumnivereniging EUR Masters of Financial Planning Aanleiding In januari 1998 isde eerste selecte groep van de postacademische opleiding Master of Financial.
Stadscongres 25 feb Thematisch netwerk Case study: De Klimpaal.
Groningen = Oranje = VVD. In beweging  We kunnen niet alles.  We zijn vrijwilligers.  Geen uitgebreide plannen of beleidsstukken.  Welke accenten.
Job Event 5 oktober 2007 HBO-i speler in het HBO-ICT onderwijsveld Joke Jansen voorzitter.
1 Docentenhandleiding De integratie van verantwoord ondernemen Studie-avond Syntra West 13 september 2007 Marijke De Prins.
NedKAD Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie Wat is NedKAD Missie en doelstellingen Huidige thema’s Huidige activiteiten Deelnemende instellingen.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Samenwerkingsverband VO-SVO West-Friesland 24 juni 2010.
Introductie OHSAS
Najaarsbijeenkomst vakgroep overheidsaccountants Vrijdag 7 december 2007 Rijksacademie voor Financiën en Economie.
UMCG University Medical Center Groningen Welkom bij:
Inleiding Piet Kroon.
Paramaribo, 23 mei 2008 BGZ, de toekomst Bedrijfsgezondheidszorg Overgang van oud naar nieuw  Bedrijfsgezondheidszorg is multi- disciplinair, er dienen.
Paramaribo, 23 mei 2008 Bedrijfsgezondheidszorg WELKOM, u mag plaatsnemen free seating.
Het UNESCO Charter en de Guidelines for the Preservation of the Digital Heritage na 8 jaar 4 november 2011, Naar een toekomstvaste AV-collectie NL.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.
Regionaal Investeringsfonds mbo
Klaar voor de toekomst 1 november 2014.
Professie & Hoger Onderwijs 2013 Centraal staat het verder ontwikkelen en uitdragen van projectmanagement als vak Dit doen we door: het stimuleren van.
Vereniging Vlaamse Brandweervrijwilligers (VVB) Vereniging Vlaamse Brandweervrijwilligers “Onze vrije tijd, voor UW veiligheid!” Regiovorming in Nederland.
Regiobijeenkomst - Utrecht 'In Dialoog over de VMSD’
Evaluatie . Duurzame Zorg Academische Werkplaats Limburg
Stichting Alodo Lokale inkomsten gezondheidszorg 25 maart 2010.
OPRICHTINGSVERGADERING 14 MEI AGENDA 1.WELKOM EN OPENING 2.INLEIDING DOOR IR. H.A. WITMANS VOORZITTER BESTUUR VAN DE ORDE 3.HET PLATFORM – DE VERENIGING.
Selectie, Instroom en Overstap voor de Masteropleidingen Biomedische Wetenschappen BioMedisch Studenten Overleg.
Coördinatoren bijeenkomst 22 mei 2014 Kennisnetwerk CVA Nederland “Kwaliteit is wat ons bindt”
In het publiek belang Hoe verder met de toekomst van accountants?
Begeleid werken… werkt werken?
Werkgroep Scholing. Bezetting Voorzitter : Fernand van der Doelen Secretaris: Ralph Knops Lid: Wilma Suurland Lid: Mayon Roeffen.
Flexibel deeltijd hoger onderwijs Studiedag Vereniging Hogescholen Werken aan deeltijd; op weg naar aantrekkelijker deeltijd hoger onderwijs 11 december.
Vereniging voor Internationale Relaties 22 november november 2013.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Transitie oprichten beheerstichting Sport Alblasserdam Han de Krijger Tonia Ruybroek 9 oktober 2012.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Wat kunt u van Esener opsteken over leiderschap.
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
Transcript van de presentatie:

Bedrijfsgezondheidszorg Waarom een MoU (1) 1985 volgen van trainingen bij het Veiligheidsinstituut (Amsterdam) 1987 BA-opleiding, met ondersteuning van de Surinaamse overheid 1989 Stichting BGZ, 1990 registratie in NL 1992 werkgroep (Minister Kross) 1996 oprichting NRB Health Sector Reforms (IDB), Sectorfonds (NL) geen aandacht voor BGZ Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg Waarom een MoU (2) Wenselijkheid iets te doen en bij voorkeur samen (PPP) 2005: BGZ organiseert een gecertificeerde bij- en nascholing en in 2007 overleg met VGZ Er komt communicatie met de Commissie Nascholing van de Algemene Artsen De scholing van 2007 werd gezien als een voorloper voor de bedrijfsartsenopleiding Onderzoek ism Nederland kwam aan de orde MPH opleiding per 01 jan 2008 => idee MoU Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg Een MoU, hoe ??? Overleg BGZ – VGZ in oktober 2007 Ondertekenen MoU in november 2007 Overleg BGZ – Healthy Progress januari 2008 Werkdocument-1 (handelt over opzet SIPOH) Deskundigen in Nederland en BGZ (middels digitaal overleg) => werkdocument-2 Dit 2e document handelt over dit congres, de bedrijfsartsenopleiding, oprichten SIPOH en operationeel maken + financiering Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg Overwegingen (1) De wenselijkheid van een goede samenwerking tussen de publieke- en de private sector, in het kader van de “Health Sector Reforms” Met name de preventieve zorg, maar in het bijzonder de bedrijfsgezondheidszorg (BGZ) dient bijzondere priorireit te krijgen Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg Overwegingen (2) Het vrijwel ontbreken van specialistische opleidingen in Suriname in het algemeen en op het gebied van de BGZ in het bijzonder Toegang tot en kwaliteit van gezondheids-data en faciliteiten dienen verbeterd te worden, ten einde wetenschappelijk onderzoek met name op het gebied van BGZ mogelijk te maken. Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg Komen overeen Oprichten van de stichting SIPOH middels een Public – Private – Partnership (PPP) de wijze waarop het SIPOH haar doelen zal verwezenlijken (ondersteunen bij formuleren van beleid, wetgeving, gecertificeerde opleidingen, NHIS) Samenstelling van het bestuur, PPP en conform de statuten van het SIPOH Voorzitter- en ondervoorzitterschap worden steeds wisselend ingevuld in PPP-verband. Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg Het bestuur van SIPOH Voor de eerste maal worden tot leden van het bestuur aangewezen, te weten: Vertegenwoordiger van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, ............. als Voorzitter; Vertegenwoordiger van het Ministerie van Volksgezondheid, ............ als Ondervoorzitter; Vertegenwoordiger van Healthy Progress, .............. als Secretaris; Vertegenwoordiger van Institute for Graduate Studies and Research, ........................ als Lid; Een specialist op het gebied van de bedrijfsgezondheidszorg, ....................... als Lid Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg PPP internationaal gezien Samenwerking vooral internationaal, het ondersteunen van universitair onderwijs en onderzoek waarbij aan ‘public & occupational health’ prioriteit gegeven wordt, in samenwerking met instituten van Nederland (NCvB, Mediforce, ARBOdienst), Aruba en de Nederlandse Antillen; Nederlandse universiteiten Amsterdam, Groningen In het kader van de MPH-opleiding samenwerking met de Tulane University van New Orleans; Aansluiting zoeken bij UWI, daar is wel een MPH- maar nog geen OH-opleiding; Bedrijfsgezondheidszorg

Bedrijfsgezondheidszorg DANK voor uw AANDACHT Bedrijfsgezondheidszorg