De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nardi Steverink.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nardi Steverink."— Transcript van de presentatie:

1 Nardi Steverink

2 Algemeen Naam: Nardi Steverink Geboorteplaats: Tollebeek

3 Professionele werkgelegenheid
: Junior Onderzoeker, Universiteit van Utrecht, Afdeling Medische Psychologie : Junior onderzoeker, Universiteit van Groningen, Noord-Center for Health Research : Postdoc Onderzoeker, Universiteit van Nijmegen, Vakgroep Psychogerontologie : Senior onderzoeker, Universitair Medisch Centrum Groningen, Afdeling Geriatrie 2007-heden: Senior onderzoeker, UMCG, Department of Health Sciences, sectie Gezondheidspsychologie

4 Onderwijs : Studie van de Muziek (orgel) aan het Conservatorium van Zwolle (voltooid) : Belangrijkste onderwerpen: Persoonlijkheid en Gezondheidspsychologie, Gerontologische Psychologie : PhD-programma van het ICS (Interuniversitair Centrum voor Sociaal-wetenschappelijke theorie en methodologie) aan de Universiteit van Groningen 1996: PhD (Sociale Wetenschappen), Rijksuniversiteit Groningen

5 Nardi Steverink is een onderzoekster in de sociale en gedrags-wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen in Nederland. Ze is lid van de volgende onderzoekscholen: Interuniversitair Centrum voor Sociaal-wetenschappelijke theorie en methodologie en de onderzoeksschool voor Psychologie en Gezondheid.

6 Haar voornaamste interesses
Welzijn, gezondheid en kwaliteit van leven, en hun sociale en psychologische antecedenten en gevolgen. Sociale en psychologische kwesties in een leven perspectief, met een focus op het tweede deel van het leven (gerontologie).

7 Drie belangrijke lijnen in haar onderzoek
Theorie-ontwikkeling en empirisch onderzoek met betrekking tot de determinanten van welzijn, gezondheid en kwaliteit van leven tijdens de levensduur ("succesvolle ontwikkeling en veroudering"), met speciale aandacht voor sociale behoeften, sociale relaties en zelf-management vaardigheden. Interventie-onderzoek, waarin inzichten uit de eerste lijn worden toegepast en uitgebreid met nieuwe aspecten van veroudering, zoals zwakheid, chronische ziekte en multi-morbiditeit. Kwesties van zorg behoeften van (zeer) kwetsbare ouderen.

8 Sleutelwoorden Welzijn, gezondheid, kwaliteit van leven, sociale behoeften en sociale relaties, zelfmanagement vermogen, levensduur, hogere leeftijd, succesvol ouder worden, interventie-onderzoek en gezondheidszorg kwesties.

9 Het onderzoek van Nardi Steverink komt voort uit een algemeen belang: om inzicht te krijgen in de sociale en psychologische determinanten van gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven over de levensduur, met name in de tweede helft van het leven. De vragen zijn gericht, wat het welzijn en de gezondheid bestaan, waarom en onder welke omstandigheden het welzijn en de gezondheid worden bereikt, behouden of bedreigd en of en hoe het welzijn en gezondheid kan worden gewijzigd door interventies en/of het beleid.

10 Groepen van bijzonder belang zijn:
a) personen zonder specifieke (bekende) gezondheids-of psychosociale problemen; b) personen die kwetsbaar zijn (fysiek en/of sociaal) in verschillende gradaties, en c) ouderen wordt geïnstitutionaliseerd (verpleeghuisbewoners) of dicht bij wordt geïnstitutionaliseerd.

11 Contact Dr. N. Steverink Department of Health Sciences / Health Psychology University Medical Center Groningen University of Groningen Antonius Deusinglaan AV Groningen, The Netherlands T (+31) (0) F (+31) (0)

12 Bronvermelding Nardi Steverink: (5 december 2009)


Download ppt "Nardi Steverink."

Verwante presentaties


Ads door Google