Presentatie Talentontwikkeling 27 september 2011

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Startbijeenkomst Leren Leren in een professionele oefencultuur
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Waarom Edu-gaming? Presentatie over Edu-gaming door MAD multimedia.
situationeel leiderschap
Activeren van ouders met behulp van video-beelden
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
RESULTAATGERICHT WERKEN in verbinding met de totale organisatie
Competentie 04 Het informatieve gesprek
Communiceren Leidinggeven Blz. 53.
Feedback geven en ontvangen
Wie is La Fontaine? Anneke van Doorn Jolanda van der Steen
Presentatie introductie BGL
Zorgen voor getraumatiseerde kinderen
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
Implementeren doe je samen
Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen.
Wat kun je er (niet) mee binnen het onderwijs?
Klantgericht werken, Kanalen in balans
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Best practice Doel: presentatie functie aandachtsfunctionaris
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
Moderne Vreemde Talen in het mbo Actuele ontwikkelingen Netwerk EVC 17 maart 2011 Rianne Reichardt.
Goed zO! Een observatiesysteem voor baby’s en peuters met het oog op doorstroming van informatie naar het kleuteronderwijs.
Dieptepilot voor de academische basisschool De eerste ontwikkelingen.
Leidinggeven en coachen
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
Titelpagina.
Pantar Amsterdam E-learning Maaike Verburgh – teamleider/docent
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Vervolgbijeenkomst 3 Feedback geven
GASTLESSEN VOOR STUDENTEN 1 E LEERJAAR PW 3 EN 4 Kwaliteitszorg in de KO.
Nieuwe opleiding leidsters stelt kinderen centraal
Speerpunten uitkomst leerlingen- en oudertevredenheidsonderzoeken.
2 Onderzoeksluik 3: Survey-studie Belangrijke factoren binnen het bio-psycho-sociaal redeneren in de gezondheids- en welzijnszorg in Vlaanderen. Presentatie:
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Centrale facilitering van personeelsprocessen
Beoordelen van praktijkonderzoek Quinta Kools (q.
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Evalueren om te leren Kracht van Beoordelen
Welkom bij Netwerken voor je loopbaan
Tot nu toe Drie kerncompetententies vastgesteld: –klantgerichtheid –betrouwbaar –flexibel Nog een aantal beslispunten.
CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Pemprl.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
1 december  Toelichting BSA programma  Per onderdeel koppeling met thuis  Komende periode  Afsluiting.
Competentiegebied 2 Ouders en opvoeders ondersteunen bij opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind.
Les 6  vragen naar aanleiding van de vorige les  van diagnose naar doelen en een plan  werken aan eindopdracht.
Onderwijs in herstelondersteunende zorg ‘Herstel in beweging’ 8 september 2011 GGZ Breburg Jos Dröes.
Werkt voor u De woningcorporatie standaard voor functieopbouw, functiewaardering, mobiliteit en ontwikkeling. Doet u mee? Resultaatgebieden binnen woningcorporaties.
Managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen.
Digitale psycho-educatie autisme Presentatie Digitale PE voor volwassenen met ASS Wie zijn wij Voorstelrondje? Vragen tussendoor welkom.
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
Training praktijkbegeleider Rol van de begeleider Regio Scouting Zeeland.
Workshop ‘Ben ik tevreden?’ 9 januari Welkom Workshop ‘Ben ik tevreden?’ 9 januari 2012.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
DE TALENTENMAP Auteurs CS Vincent van Gogh Inez Barmentloo VMBO-Assen
Communicatie (les 1) verbaal (mondeling,praten,luisteren)
Hoe leren professionals?
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Leerlingen en ouders aan het woord
Ouders en school samen Maart 2016
Activernde didactiek & passende werkvormen
Besturen en Communiceren
Transcript van de presentatie:

Presentatie Talentontwikkeling 27 september 2011 Welkom KINDwijzer competentiescan pm-er Vragen Annet de Boer Manager P&O Kober groep

Voor ons, door ons Bekend met (digitale) competentiescan? Steeds meer methoden om te leren. Waar sta je? Gerichte deskundigheidsbevordering Moderne technieken: digitale scan, blended learning

KINDwijzer en Opzet Digitale KINDwijzer academie Landelijk netwerk. Krachten gebundeld Professioneel niveau van de medewerkers bepaalt onze dienstverlening en wijze van overdracht  Vak Inzet en ontwikkeling van COMPETENTIES (kennis, gedrag en vaardigheden) Digitale KINDwijzer Academie: competentieprofielen op 3 niveaus voor de Pm-ers beschreven en e-learning modules vormgegeven

Iedere medewerker is uniek Jong, minder jong Ervaren, minder ervaren in kinderopvang Actuele kennis, verouderde kennis Meerdere manieren van leren Bekend met computers, of juist niet Dyslectisch, of juist niet Afstanden tot elkaar worden steeds “kleiner” …

Digitale Competentiescan In kaart brengen competenties, koppelen gedragsindicatoren Op maat gemaakt voor sector Kinderopvang, 3 niveaus 3 onderdelen In gesprek …………. Trend mw/groep/locatie/unit/regio/competentie?

Competenties en hieraan gekoppelde gedragsindicatoren Samenwerken Betrouwbaarheid/Transparantie Vakdeskundigheid Pedagogisch handelen Klantgerichtheid Inzet/Zelfontwikkeling Plannen en organiseren Sensitiviteit Creativiteit/innovatievermogen Uitdrukkingsvaardigheid/communicatieve vaardigheden

Per competentie : 3 niveaus Bij iedere competentie zijn voorbeelden van kenmerkend gedrag beschreven voor een 3 tal niveaus A,B,C Niveau A: Beginnend vakbekwaam Niveau B: Vakbekwaam (vakvolwassen) Niveau C: Excellent Basisgedrag: kenmerkend voor een PM-er, overeenkomend met niveau B. Niveauspecifiek gedrag: kenmerkend voor het niveau van de functie

Per competentie : 3 niveaus Uitdrukkingsvaardigheid niveau A Uitdrukkingsvaardigheid niveau B Uitdrukkingsvaardigheid niveau C Zij spreekt kinderen duidelijk en constructief aan op hun gedrag en past het taalgebruik en de wijze van communiceren aan op het begripsniveau en interesse van het kind. Zij kent de effecten van het gebruik van intonatie en lichaamshouding. Zij is in staat om bevindingen over het kind helder onder woorden te brengen richting collega’s. Zij luistert actief naar de ouder en het kind en vraagt indien nodig ondersteuning van leidinggevende of collega’s. Zij spreekt kinderen duidelijk en constructief aan op hun gedrag en past het taalgebruik en de wijze van communiceren aan op het begripsniveau en interesse van het kind, de ouders en derden aan. Zij brengt informatie helder en duidelijk onder woorden en maakt gebruik van de effecten van intonatie en lichaamshouding. Zij brengt observaties en relevante zaken schriftelijk goed onder woorden en is in staat om bevindingen over het kind helder onder woorden te brengen richting collega’s en ouders. Zij luistert actief en vraagt door bij de ouder en het kind, zodat zij de benodigde informatie geven en zich begrepen voelen. Zij spreekt kinderen duidelijk en constructief aan op hun gedrag en past het taalgebruik en de wijze van communiceren op het begripsniveau en interesse van het kind, de ouders en derden aan en controleert of de verstrekte informatie goed is overgekomen. Zij is in staat om door middel van gesprekstechnieken initiatief te nemen en te sturen in gesprekken. Zij brengt observaties en relevante zaken schriftelijk goed onder woorden en verwoordt zowel positieve en negatieve bevindingen over het kind richting ouders helder, maar ook tactvol. Zij luistert actief en vraagt door bij de ouder en het kind, zodat zij de benodigde informatie geven en zich begrepen voelen en geeft tips hoe dit te verbeteren wanneer collega's dit moeilijk vinden. Ontwikkelpunten: Het aanpassen van het taalgebruik en de wijze van communiceren op het begripsniveau en interesse van het kind, de ouders en derden. Het beter constructief aanspreken van kinderen op hun gedrag. Het actief luisteren en doorvragen bij zowel de ouder als het kind, zodat zij de benodigde informatie geven en zich begrepen voelen. Het in staat zijn om bevindingen over het kind helder onder woorden te brengen richting collega’s en ouders. Het schriftelijk goed onder woorden brengen van observaties en relevante zaken. Het controleren of de verstrekte informatie goed is overgekomen. Het initiatief nemen en sturen in gesprekken door het hanteren van diverse gesprekstechnieken. Het geven van tips aan collega’s over hoe ze actief kunnen luisteren en doorvragen. Het helder en tactisch verwoorden van zowel positieve als negatieve bevindingen over het kind richting ouders.

Scan bestaat uit 3 onderdelen Introductie/Instructie Deel 1 :per stelling geeft de pm-er aan hoe vaak zij in de praktijk bepaald gedrag vertoont (zelfevaluatie) Deel 2 :omschrijvingen van activiteiten, pm-er geeft aan wat het beste van toepassing is Deel 3 :toetsing van kennis (Casus) Uitslag :Visualisatie spinnenweb Uitleg wat met score wordt geïmpliceerd Staafdiagrammen Overzicht van gegeven antwoorden

Scan – onderdeel I

Scan – onderdeel II

Scan – onderdeel III

Uitslag Scan deel 1&2 Waar sta ik nu? Welke ontwikkelpunten heb ik? Herkennen mijn LG en ik de uitkomsten? Direct uitkomsten beschikbaar

Uitslag Scan deel 3

Totaal Uitslag Scan

Vervolg op uitslag Scan Gesprek: - De PM-er bespreekt de uitslag met de leidinggevende. - Uitkomsten worden vergeleken met beeld lg van PM-er in praktijk. Samen kijken naar ontwikkelpunten en of PM-er zich herkent. Afspreken hoe PM-er met de ontwikkelpunten aan de slag gaat. Vervolgactiviteiten: De PM-er werkt op de afgesproken manier (bijvoorbeeld via gerichte bijscholing) aan de ontwikkeling van de competenties. Door na verloop van tijd de scan weer in te vullen, wordt duidelijk hoe de PM-er zich ontwikkeld heeft.

Uitslag Scan

Voordelen Scan Uitvoerbaar op iedere computer, thuis of op het werk Digitale opslag uitkomsten Direct zichtbare resultaten Inzicht in eigen handelen bij medewerker Objectief startpunt voor verdere ontwikkeling Duidelijke handvatten voor opleiding en bijscholing Directe aansluiting bij dagelijkse werksituatie Objectivering van uw oordeel over medewerkers

Verdere ontwikkeling? Gerichte deskundigheidsbevordering Toepasbaar bij invoering functiedifferentiatie? Werving & Selectie Pedagogisch inhoudelijke verdieping Competentiemanagement Etc

Vragen ? WWW.KINDwijzer.nl Of www.vyvoi.nl Bernard Kok Coördinator KINDwijzer Annet de Boer Manager P&O Kober groep Verdere info te verkrijgen bij Vyvoj Opleiden Postbus 312 9700 AH Groningen Telefoon: 050 3097397 E-mail: info@vyvoj.nl