De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen

3 Kennisdelen: korte schets
Inspireert Versterkt mensen, producten en diensten Brengt mensen bij elkaar Marktplaats met vraag en aanbod

4 Kennis binnen handbereik
Social media Platforms (zowel digitaal als evenementen) Denktanks Ambtenaar 2.0

5 Tips uit workshops Tip 1 Er is veel kennis aanwezig in organisaties. Breng vraag en aanbod bij elkaar. Bijvoorbeeld over hoe houd ik controle over mijn mailbox of hoe werkt social media en wat kan ik er mee? Collega’s vinden het leuk om kennis te delen. Dit kan in georganiseerde sessies maar ook naar aanleiding van een individuele vraag.

6 Tips uit workshops Tip 2 Kennisdelen is kracht. Dat gaat niet vanzelf. Kennis is macht is ook nog steeds waar. We worden aangenomen als professional en worden geacht te weten wat we doen. Kennis shoppen moet dus door het management gedragen worden. In een netwerkorganisatie werken mensen die kennisdelen als competentie hebben en dit wordt gestimuleerd.

7 Tips uit workshops Tip 3 De mogelijkheden om kennis te delen zijn legio. Digitale platforms, netwerkbijeenkomsten en interne manieren om kennis te delen worden door bijna alle gemeenten in de regio op een geheel eigen wijze ingevuld. Heiloo maakt gebruik van Yammer, Stede Broec heeft een eerste, succesvolle “Open Koffie” georganiseerd, Bergen heeft elke donderdag een collega op de zeepkist. Maak gebruik van elkaars ervaringen om kennisdelen in de organisatie te stimuleren.

8 Tips uit workshops Tip 4 Kennisdelen is niet alleen de verantwoordelijkheid van een team communicatie. Om een gekozen middel succesvol te maken is er wel aansturing en regie nodig maar het valt of staat met een team enthousiaste aanjagers. In elke organisatie zijn collega’s te vinden die mee willen werken aan kennisdelen.

9 Tips uit workshops Tip 5 Door de techniek ligt de wereld aan je voeten. Burgers, collega’s bij andere gemeenten, samenwerkings- en ketenpartners. Zelf het wiel uitvinden is niet meer van deze tijd. Trek erop uit! Dat maakt beleid en diensten beter en meer gedragen.

10 Samen werken aan kennisdelen. Heb je meer tips, mail dan naar


Download ppt "Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen."

Verwante presentaties


Ads door Google