Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Is er leven na de dood?.
GOD is liefde.
KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Verbonden … Van boven bekeken
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Genade.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Welkom in de samenkomst
Het evangelie van de opstanding
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Christus is opgewekt en gezien
Transcript van de presentatie:

Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!

Gods Weegschaal Hebt u zich ooit voorgesteld wat er gebeuren zal nadat u sterft? een algemeen idee, dat vele mensen hebben, is dat zij voor God zullen staan en dat Hij dan hun goede daden zal afwegen tegen hun slechte daden, om zo hun eeuwige bestemming te bepalen.

Gods Weegschaal Zolang er maar méér goede daden zijn dan slechte (zonden), voelen de meeste mensen dat zij het oordeel zullen doorstaan. De balans slaat dan door aan de goede kant en zij zullen toegelaten worden in de hemel. Maar is dit de manier waarop Gods weegschaal werkt?

Gods Weegschaal Wat is er fout aan dit plaatje? Absoluut niets, voor wat God betreft. U ziet, dat het populaire idee dat goede daden de slechte compenseren, geheel fout is.

Gods Weegschaal Zelfs als u vele, vele goede daden opstapelt voor elke zonde, zal God u nog steeds zeggen: "gij zijt in weegschalen gewogen, en gij zijt te licht bevonden" (Daniël 5:27). God is volstrekt heilig en kan geen enkele zonde toestaan om in de hemel te komen. Dit is een groot probleem, want wij "hebben allen gezondigd, en missen de heerlijkheid Gods" (Romeinen 3:23). Ja, reeds één enkele zonde zal ons uit de hemel houden!

Gods Weegschaal Er is slechts één manier om onze zonden te compenseren: "het bloed van Jezus Christus, reinigt ons van alle zonde" (1 Johannes 1:7). God houdt zoveel van u dat Hij een weg bereid heeft opdat met uw zondeprobleem zou afgerekend worden: "Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe" (Johannes 3:16). De enige manier waarop u Gods oordeel kunt doorstaan is dat u uw zonden hebt beleden en dat u nu op Jezus Christus vertrouwt als uw Redder. Enkel dàn kan Gods balans doorslaan aan de goede kant en komt u in de hemel.

Dit laat één vraag open: Hoe zult U balanceren? We hebben nu laten zien dat wij in Gods weegschaal niet kunnen balanceren door onze eigen goede daden. Maar, Jezus deed al het werk dat nodig is voor onze redding, toen Hij stierf aan het kruis en opstond uit de doden. Enkel door op Hem te vertrouwen kan onze zware zondelast weggenomen worden, zodat we klaar zijn voor de hemel.

Lees volgende passages uit de Bijbel “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe. Want God heeft Zijn Zoon niet gezonden in de wereld, opdat Hij de wereld veroordelen zou, maar opdat de wereld door Hem zou behouden worden. Die in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar die niet gelooft, is alreeds veroordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de Naam van de eniggeboren Zoon van God” (Johannes 3:16-18) “[Betreffende] Jezus van Názareth, hoe God Hem gezalfd heeft met de Heilige Geest en met kracht; Die [het land] doorgegaan is, goeddoende, en genezende allen, die van de duivel overweldigd waren; want God was met Hem. En wij zijn getuigen van al hetgeen Hij gedaan heeft, beide in het Joodse land en te Jeruzalem; Die zij gedood hebben, [Hem] hangende aan het hout. Deze heeft God opgewekt ten derden dage, en gegeven, dat Hij openbaar zou worden; Niet aan het gehele volk, maar de getuigen, die van God te voren verkoren waren, ons [namelijk], die met Hem gegeten en gedronken hebben, nadat Hij uit de doden opgestaan was. En heeft ons geboden het volk te prediken, en te betuigen, dat Hij is Degene, Die van God verordineerd is tot een Rechter van levenden en doden. Aan Deze geven al de profeten getuigenis, dat een ieder, die in Hem gelooft, vergeving der zonden ontvangen zal door Zijn Naam” (Handelingen 10:38-43) “[Namelijk], indien gij met uw mond zult belijden de Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden. Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met de mond belijdt men ter zaligheid” (Romeinen 10:9-10). http://www.mwtb.org/pages/balance.php Vertaling: verhoevenmarc@skynet.be - http://users.skynet.be/fa390968/