Wat doet de Heilige Geest?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Godsdienst.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
HOEZO BIDDEN?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Welkom in deze kerkdienst
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Onze Vader in de hemel.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
In de leerschool van het gebed
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
De wedstrijd van het leven
VREDE.
Met handen en voeten geloven 1
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Ik wil jou van harte dienen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in de samenkomst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Transcript van de presentatie:

Wat doet de Heilige Geest?

Op welke grond hebben we de vergeving van zonden ontvangen? Omdat we zo ernstig gebeden hebben? Of omdat we zo trouw de bijbel lezen. Of omdat we zo trouw naar de kerk gaan? Is er enige verdienste van onze kant? Nee……!!!   Jezus Christus is gekruisigd…. Daarom zijn onze zonden vergeven. Jezus Christus heeft alles volbracht. Daarom zijn wij gerechtvaardigd. Niet door zelf iets te doen, maar door te aanvaarden dat Hij alles gedaan (volbracht) heeft. Jezus Christus is verheerlijkt… daarom is de Heilige Geest over ons uitgestort.

Er is geen enkele verdienste van onze kant Lied Grace

Jezus moet naar de hemel anders kan de Pleitbezorger niet komen Lezen Johannes 16: 5-16 7 Werkelijk, het is goed voor jullie dat Ik ga, want als Ik niet ga zal de Pleitbezorger niet bij jullie komen, maar als Ik weg ben, zal Ik Hem jullie zenden.

Wij ontvangen de Heilige Geest dus niet: op grond van ons gebed, ons vasten ons wachten Maar op grond van de verhoging van Christus.

Het is ook niet zo dat de ene christen de Heilige Geest wel in zijn hart heeft en de ander niet. Het is zo dat de ene christen zich er meer van bewust is dat hij de Heilige Geest in zijn hart heeft en de ander niet. Als gevolg daarvan erkennen de eersten het recht van de H.G. om over hun leven te beschikken. Terwijl de anderen zichzelf dat recht zelf voorbehouden. (Watchman Nee)  

Hoe ervaar je de Heilige Geest Als een vrachtauto die je vanuit de verte ziet

Hoe overweldigend is deze vrachtauto als hij voor je huis staat

Satan Wil ons graag doen geloven dat God ver weg is Dat de Heilige Geest beperkt is Laat je door deze leugenaar niet in de war brengen

God vroeg in het paradijs: Vertrouwen Geloof Overgave En dat vraagt Hij nu nog!

Wat doet de Heilige Geest? · Hij verheerlijkt Jezus Hij richt de aandacht altijd op Jezus en geeft ons de woorden van Jezus Joh. 16:14   · Hij laat de Vader zien en leert ons ‘Abba’ (lieve papa) zeggen tegen God Rom. 8:15-16   · Hij overtuigt ons van zonden Joh. 16:8 + 9 · Hij helpt ons bidden en bidt voor ons Rom. 8:26 · Hij leidt en helpt ons Joh. 16:7, Hand. 16:6-8 · Hij geeft ons geestelijke gaven 1Kor. 12: 8-11 · Hij bewerkt in ons de zogenaamde ‘vrucht van de Geest’: Gal. 5: 22

Gods kind te zijn. God te erkennen als je Schepper/Vader Wat is zonde? Het doel missen Wat is het doel”? Gods kind te zijn. God te erkennen als je Schepper/Vader

Elk sprietje geloof komt van de Heilige Geest. We hoeven ons niet te kwellen met de gedachte dat we de Heilige Geest niet hebben ontvangen. Elk sprietje geloof komt van de Heilige Geest. Prijs God daarvoor!

Onze onbeleden zonden vormen wel een blokkade om naar God toe te komen Onze onbeleden zonden vormen wel een blokkade om naar God toe te komen. Evenals Adam en Eva hebben wij de neiging ons te verstoppen voor God. We houden onszelf dan net zo voor de gek als een kind die zijn handen voor zijn ogen doet en denkt dat papa en mama hem dan niet meer zien. Hij weet alles van mij… Joh. 4: 29 ‘Kom mee, er is iemand die alles van mij weet.

Vragen of de Heilige Geest deze ruimte wil Zonden belijden Bij het Kruis brengen Vragen of de Heilige Geest deze ruimte wil innemen Matt. 12: 44 zegt hij: “Ik zal terugkeren naar mijn huis, dat ik verlaten heb.” 45 Dan gaat hij weg en haalt er zeven andere demonen bij, die slechter zijn dan hijzelf, en zij allen nemen daar blijvend hun intrek.

Wat doet de Heilige Geest? Hij laat ons onze zonden zien Voorbeeld met tennisballen

Zonden (deze zonden heb ik ook op een tshirt Zonden (deze zonden heb ik ook op een tshirt. Laten zien dat je met nette kleding er heel netjes uit ziet maar dat je er zo van binnen uitziet Leugen Egoïsme Twijfel Verdeeldheid Angst Haat Jaloezie Verslaving Roddelen Ontevredenheid Oordelen Lui Geldzucht Hoogmoed afgunst Genotzucht wellust veroordelend

Lied: De Rivier

Het gebed om de Heilige Geest zal God nooit weigeren aan wie Hem daarom vragen. Lucas 11:9-13 Bidt en u zal gegeven worden Klopt en u zal worden open gedaan.