Geen ander evangelie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Het profiel van een christen
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
8 December 2013.
Veertigdagentijd   2  3  4   5  6 .
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
"in geen ding bezorgd" 1.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1 donderdag 20 september 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 29 donderdag 20 september 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 29.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kommer en kak Of Vrijheid?.
We zijn erbij, we zijn er bijna………
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Alles draait om liefde!.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Wie is God voor jou?.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Leven zoals God het bedoelde?!
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
13 juli 2014 Zoetermeer. achtergrond: Paulus had het Evangelie gepredikt in Galatië (4:13) na zijn vertrek kwamen predikers die de gelovigen wilden "judaïseren"
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Startzondag 6 augustus 2014 Protestantse Gemeente te Bussum
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
8 sept Zoetermeer het werkwoord 'evangeliseren' komt 55x in het NT: EU –AGGELIZO het wordt vertaald met o.a.: het evangelie verkondigen.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Christelijke vrijheid
Hemels denken.
9 – Is er maar één waarheid?
Transcript van de presentatie:

Geen ander evangelie

Galaten 1:7 Er is geen ander evangelie, er zijn alleen maar mensen die u in verwarring brengen en het evangelie van Christus willen verdraaien.

Galaten 1:11-12 Ik verzeker u, broeders en zusters, dat het evangelie dat ik u verkondigd heb niet door mensen is bedacht ik heb het ook niet van een mens ontvangen of geleerd-maar dat Jezus Christus mij is geopenbaard.

Galaten 1:15-16 Maar toen besloot God, … zijn Zoon in mij te openbaren, opdat ik Hem aan de heidenen zou verkondigen.

Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid in Christus te brengen.

Colossenzen 2:2-3 Zo wil ik hen bemoedigen en hen in liefde bijeenhouden, opdat ze tot de volle rijkdom van allesomvattend inzicht komen, tot de kennis van Gods mysterie: Christus, in wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen liggen.

Colossenzen 2:4 Dit alles schrijf ik opdat niemand u met fraaie redeneringen op een dwaalspoor brengt.

Hoe worden we betoverd. - door te focussen op gedrag Hoe worden we betoverd? - door te focussen op gedrag - wet – veroordeling - nooit goed genoeg - schuld - je moet het beter doen - je moet meer doen - je moet …

Hoe worden we getroost en vernieuwd. - door meer openbaring over Jezus Hoe worden we getroost en vernieuwd? - door meer openbaring over Jezus - in alles op Jezus gericht zijn