In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid Hulpverlener Let op! In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders Versie september 2013.
Advertisements

Jezus en de wet van Mozes.
22 De opdracht van het onderzoek in 2007 was: verbetermogelijkheden onderzoeken in de keten van acute zorg Doel van het onderzoek was: gezondheidwinst.
Beroepsgeheim op de SEH
Marokko. Marokko Welke vaccinaties worden er voor deze reis aanbevolen?
Raamovereenkomst Delegatie Voorbehouden Handelingen
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Elektriciteitsletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Het gevaar van elektriciteit Eerste Hulp bij elektriciteitsletsels.
Veilig werken; beroepsrisico’s.
Kleine ongelukjes.
Vergiftiging In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Behandeling van slachtoffers met een vergiftiging Vergiftigingen via het spijsverteringskanaal.
Een biologisch onderzoek
Zomaar een dag op het Leidseplein W.Duijst. Een dag op het Leidseplein.
Il Silenzio.
Gedragscode Koninklijke Landmacht
Leven zoals het leven je is gegund
Vrije-CLB-Koepel vzw Maak kennis met het CLB. 2 Voor wie?  Leerlingen  Ook los van de school  En los van de ouders  Ouders  Met hun zorgen en vragen.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten In dit hoofdstuk komt aan de orde: Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Eerste Hulp tijdens evenementen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Verband- en hulpmiddelen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Een overzicht van de verband- en hulpmiddelen die.
Eerste Hulp aan stembandlozen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Herkennen van een stembandloze Mond-op-halsbeademing Stembandloze.
Gisteren was ik aan het ……. …………………. Gisteren was ik aan het ………………….
In de neus Laat alleen het neusgat snuiten waarin een voorwerp zit.
Ik had een droom verleden nacht,
Angelique M. Reitsma, arts
1. Zicht op zwemmend redden
EHBO Selina de Vries.
Noodhulp Liberia De strijd tegen Ebola. Liberia rouwt Ebola verspreidt zich razendsnel. Bijna 5000 mensen zijn overleden. Meer dan mensen zijn.
Vergiftiging bij kinderen
Toolbox: EHBO voor Dummies
multidisciplinaire richtlijn RIVM
Beschouwing – De Laatste Tips
E.H.B.O lessen.
Module 2 : Ondernemerschap Door Ingrid van Houwelingen ©2013.
Noodhulp Liberia De strijd tegen Ebola. Liberia rouwt Ebola verspreidt zich razendsnel. Bijna 5000 mensen zijn overleden. Meer dan mensen zijn.
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Help: noodhulp in Nepal Duizenden slachtoffers na zwaarste aardbeving in 80 jaar: bid mee en geef voor hulp!
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Vrijwilligersstage 2. BASISHOUDING EN CONTACT MAKEN.
Les 6.  Ongeveer 300 mensen per week krijgen een circulatiestilstand.  Hoe sneller en goed iemand gereanimeerd wordt, bepaalt de overlevingskans.
VPH Les 3.
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
5 belangrijke punten EHBO
Teken zien er uit als platte spinnetjes van 1 tot 3 millimeter groot Het zijn parasieten; ze leven van bloed Hun beet is meestal pijnloos.
Als hepatitis een beroepsziekte is Marja Kelder Bedrijfsarts Arbo Unie.
Nazorg “definitie” nazorg diensten die de leverancier blijft verlenen nadat de klant apparatuur of programmatuur heeft gekocht nazorg Betreft bijdragen.
Help, mijn dokter maakt een fout?! Symposium Dokter in nood 8 november 2011 Mevrouw mr. J.C. van den Dries
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Het theorie examen Zaterdag 16 april om 12:00 uur in Nieuwegein 50 vragen anatomie 50 vragen fysiologie 50 vragen massage/verzorging Geslaagd indien: minimaal.
Alarmeren en hulpverleningsregels
TC Heeze & Veiligheid Veiligheidscommissie TC Heeze 2016.
1 Een patiënt op de SEH van het MCH, verhalen uit de ziekenhuispraktijk Ivette Janssen, gezondheidsjurist Frans de Voeght, zorgmanager SEH.
Herhaling belangrijke punten EHBO
“Bloed doneren!?” gemaakt door manel oueali gepresenteerd door : juana mehilal, evelien van wijk, annemiek bulthuis en manel oueali.
Uitvoeren Gewasbescherming
Op je gezondheid.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Volgorde van handelen Snelle kantelmethode Hevig bloedverlies.
Gedragscode Koninklijke Landmacht
EHBO-lessen.
Quiz.  A. Slagen tussen de schouderbladen / controleren of het slachtoffer effectief hoest / buikstoten.  B. Controleren of het slachtoffer effectief.
Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand.
Welke vijf belangrijke punten komen altijd aan de orde?
VPH Les 7 EHBO reanimatie.
Wet op de privacy.
Waarvan hangt de schade af die stroom door het lichaam kan aanrichten?
EHBO bij Movares Is er meer dan pleisters en 112?.
Transcript van de presentatie:

In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid Hulpverlener Let op! In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid Niet-reanimeren verklaring SOS-penning

- risico op een besmetting met HIV, hepatitis B of C; Hulpverlener Let op! 1. Besmetting - risico op een besmetting met HIV, hepatitis B of C; - het risico is klein - belangrijk om kans op besmetting zo klein mogelijk te maken - Besmettingen worden overgebracht door wederzijds bloedcontact

Handel als volgt als er bloedcontact is geweest: Hulpverlener Let op! Handel als volgt als er bloedcontact is geweest: Laat de wond goed door bloeden en was deze uit met water en zeep Desinfecteer de wond met een ontsmettingsmiddel Noteer de persoonlijke gegevens van het slachtoffer en schrijf op wat er precies is gebeurd Neem binnen twee uur contact op met de GGD of het ziekenhuis

Hulpverlener Let op! Besmettingen worden niet overgebracht door huidcontact, zweet en hoesten of niezen. De kans op besmetting is klein, daarom is een hulpverlener niet verplicht handschoenen of een beademingsmasker te dragen.

Wat mag je als hulpverlener wel doen en wat niet? Hulpverlener Let op! Aansprakelijkheid Wat mag je als hulpverlener wel doen en wat niet? Kan je verantwoordelijk worden gehouden voor de handelingen die je bij een slachtoffer verricht? Als een eerste hulpverlener er alles aan heeft gedaan om een slachtoffer te helpen, kan hij niet aansprakelijk worden gesteld voor zijn handelen.

3. Niet-reanimeren verklaring Hulpverlener Let op! 3. Niet-reanimeren verklaring

ketting met daaraan een medaillon Hulpverlener Let op! SOS-penning ketting met daaraan een medaillon In het medaillon is informatie opgeslagen met allerlei (medische) gegevens van de drager

Hulpverlener Let op! Samenvatting: 1. Denk er altijd aan dat er bij het verlenen van Eerste Hulp gevaar is voor besmetting. Maak daarom die kans zo klein mogelijk en waarschuw professionele hulp als er wederzijds bloedcontact is geweest tussen jou en het slachtoffer. 2. Als je naar eer en geweten handelt, kun je in principe niet aansprakelijk worden gesteld als er iets misgaat. Voer echter geen handelingen uit die zijn voorbehouden aan bijvoorbeeld artsen en verpleegkundigen.

Hulpverlener Let op! Samenvatting: 3. Als een onbekend slachtoffer een niet reanimeren- verklaring bij zich draagt, moet worden gereanimeerd totdat er professionele hulp is. 4. Een slachtoffer kan een SOS-penning om zijn hals dragen. In het medaillon is informatie opgeslagen met relevante medische gegevens voor de hulpverlening.

Hulpverlener Let op! Samenvatting: 3. Als een onbekend slachtoffer een niet reanimeren- verklaring bij zich draagt, moet worden gereanimeerd totdat er professionele hulp is. 4. Een slachtoffer kan een SOS-penning aan een ketting om zijn hals dragen. Hierop staan relevante medische gegevens voor de hulpverlening.

Hulpverlener Let op! Zijn er nog vragen?