De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand te verbeteren. Daarom zijn er in de gemeente Venray zogenaamde '6 minuten-zones' gecreëerd, zones gevuld met AED’s en burgerhulpverleners.

4 Waarom burgerhulpverleners?
Bij een acute hartstilstand is het normale hartritme zeer ernstig verstoord. Gevolg: het hart pompt géén bloed meer rond en als er niets wordt gedaan, zal het slachtoffer overlijden. Als binnen zes minuten na een hartstilstand direct wordt gereanimeerd en zo vroeg mogelijk wordt gedefibrilleerd zijn de kansen op herstel erg groot. Na deze zes minuten blijft reanimatie en defibrillatie natuurlijk nodig, echter de kans op herstel neemt met iedere minuut af.

5 Burgerhulpverlening Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge acute circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Ongeveer 80% vindt thuis plaats! De overige 20% krijgt dit op straat/werk/sportveld of andere plaats buitenshuis. Als tijdens een hartstilstand niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot het overlevingspercentage aanzienlijk.

6 Wat doen burgerhulpverleners?
Iemand belt 112 i.v.m. een hartstilstand. De meldkamer van de Ambulancedienst stuurt meteen twéé ambulances naar het slachtoffer. Tevens twee soorten sms-berichten naar burgerhulpverleners, welke binnen zes minuten bij het slachtoffer kunnen zijn. De ene groep begint meteen met de basale reanimatie. De andere groep haalt het nabije AED apparaat op. Daar een burgerhulpverlener verhinderd kan zijn, zullen uit beide groepen meerdere mensen een sms ontvangen. Maximaal 30 burgerhulpverleners ontvangen een sms-bericht (2 X 15).

7 Resultaten De gemeente Venray heeft 483 burgerhulpverleners (1,11%). 1) Er hangen in de gemeente Venray 44 AED's. AED’s in eigendom van de stichting, maar er zijn meer AED’s. Ook bedrijven, verenigingen, etc. hebben een eigen AED, welke zijn aangemeld en daardoor ingezet kunnen worden. 1) Situatie per

8

9 Burgerhulpverlener worden?
Dan is voor u het volgende van belang: U woont in de gemeente Venray? U bent 14 jaar of ouder? Dan kunt u burgerhulpverlener worden. Opmerking: Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat. Wel is er bij jongeren onder 18 jaar de toestemming van een ouder/voogd nodig.

10 Burgerhulpverlener worden?
Heeft men nog géén geldig BLS/AED bedieningscertificaat, dan verzorgen wij voor u gratis de opleiding. De les wordt gegeven door een erkende instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). BLS = Basic Life Support AED = Automatische Externe Defibrillator (apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand)

11 Burgerhulpverlener worden?
Als tegenprestatie registreert u zich bij HartslagNu als burgerhulpverlener. Hierdoor wordt u ook in de gelegenheid gesteld om jaarlijks gratis de herhalingscursus te volgen.

12 Burgerhulpverlener worden?
Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een reanimatiecursus van 3 uur leert u: hoe herken ik een hartstilstand, welke stappen moet ik doorlopen bij een slachtoffer met een hartstilstand, hoe kan ik iemand met een hartstilstand (circulatiestoornis) het beste helpen, om de kans op overleven te vergroten, hoe moet ik het slachtoffer beademen, hoe geef ik hartmassage en ik welk tempo, hoe sluit ik een AED aan en hoe moet ik deze bedienen.

13 Burgerhulpverlener worden?
U weet nu hoe u moet handelen bij een hartstilstand. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat, waarmee u zich kunt registreren bij HartslagNu.

14 Aanmelden burgerhulpverlener
U heeft al een reanimatiecertificaat? Ga naar Klik daarna op [Aanmelden/Inloggen hulpverleners]

15

16 Sponsor worden Om onze doelstelling te kunnen realiseren, zijn wij afhankelijk van subsidies en sponsorgelden.

17 Sponsor worden Speciaal voor die bedrijven/instellingen,
welke de stichting een warm hart toedragen. Op de pagina plaatsen we het logo van uw bedrijf/instelling.  Neem voor sponsoring contact op met Tevens ontvangt u onze nieuwsbrief.

18 Vriend worden Stuur een mail naar: info@hardvoorhart.nl
met als onderwerp: Vriend worden en wij sturen u onze nieuwsbrief.

19 Bezoek onze website Bezoek onze website

20 Wordt vriend op Facebook Wordt vriend op Facebook

21 Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

22


Download ppt "Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand."

Verwante presentaties


Ads door Google