De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VPH Les 7 EHBO reanimatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VPH Les 7 EHBO reanimatie."— Transcript van de presentatie:

1 VPH Les 7 EHBO reanimatie

2 Reanimatie Ongeveer 300 mensen per week krijgen een circulatiestilstand. Hoe sneller en goed iemand gereanimeerd wordt, bepaalt de overlevingskans

3 Reanimatie Vroegtijdig herkennen en alarmeren:
Pijn op de borst, Vaak met uitstraling naar linker arm, Kaak of rug is het belangrijkste verschijnsel van acute hartproblemen. Belangrijk om direct 112 te bellen.

4 Reanimatie Vroegtijdig reanimeren:
Snel starten van een goede reanimatie bij een circulatiestilstand om blijvende schade te voorkomen. Zie het als tijd winnen tot er professionele hulp komt of een AED. Met alleen basale reanimatie is er een overlevingskans van 10-15%.

5 Reanimatie: Vroegtijdig defibrilleren:
De AED dien je een gecontroleerde stroomstoot toe aan het hart. Hierbij is de overlevingskans van 50-75%! Hoe sneller dit ingezet kan worden hoe beter.

6 Reanimatie Postreanimatiezorg
Professionele zorgverleners hebben meer mogelijkheden om de levenskansen te verbeteren. Dus het is van belang vroegtijdig 112 te bellen!

7 Reanimatie oefenen: Filmpje laten zien over reanimatie.
Filmpje laten zien over AED

8 Aandachtspunten: Let op je eigen veiligheid
Roep om hulp, samen sta je sterker Bij beademen doe een snelle mondinspectie op evt vreemde voorwerpen.

9 Info reanimatie : Stoppen met reanimatie:
Als professionele hulp het overneemt Als het slachtoffer bij bewustzijn komt en normaal begint te ademen. Als je uitgeput bent (altijd handig als er nog iemand bij is die het over kan nemen)

10 Info reanimatie : Stoppen met reanimatie:
Mond op mondbeademing kan weerstand opleveren. Gebruik een beademingsmasker. Bij ernstig gezichtsletsel doe je ononderbroken borst compressies. Reanimatie is ingrijpend, praat erover en zoek evt professionele hulp. Bij reanimeren van kinderen kun je hetzelfde handelen als bij volwassenen. Blaast minder hoeveelheid lucht in en minder diepe borst compressies. AED mag ook gebruikt worden.

11 Verslikking/verstikking:
Gebruik filmpje van de EHBO. Indien mogelijk het slachtoffer spontaan laten hoesten. Bij een volledig afgesloten luchtpijp: 112 bellen 5 slagen op de rug, tussen de schouderbladen De Heimlich greep toepassen. Draaien van buik- naar rugligging: Oefenen op de grond of op bed. Stabiele zijligging en terugdraaien naar rugligging: Oefenen op het bed.

12 Verslikking/verstikking:
Indien mogelijk het slachtoffer spontaan laten hoesten. Bij een volledig afgesloten luchtpijp: 112 bellen 5 slagen op de rug, tussen de schouderbladen De Heimlich greep toepassen. Draaien van buik- naar rugligging: Oefenen op de grond of op bed. Stabiele zijligging en terugdraaien naar rugligging: Oefenen op het bed.


Download ppt "VPH Les 7 EHBO reanimatie."

Verwante presentaties


Ads door Google