Verbonden met …. Gebonden door ...

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Denk aan de sociale competentie
Extra ondersteuning voor leesvaardigheid
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Lesprogram ma 1.Voorgaande lessen 2.Tekstjes overnemen, ppt 3.Filmfragment met opdracht 4.Nabespreking 5.Huiswerk volgende week. 1.
Denken en dienen Romeinen 12-15
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
Satan was een belangrijke Cherub met de naam Lucifer.
Woord van Leven April 2014.
Welkom.
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 1, 7, 8, 22, 32, 42, 45, 46 en 47 Beoordeling:
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De Islam.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Het Potlood.
Kenmerk 18 De Renaissance Les 2: Leonardo da Vinci
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
WELKOM OP DE TOV!-ACTIEAVOND!
Verf mengen.
Is al het voedsel REIN?. A. Vanaf het begin zorgde de ________ voor goed voedsel. Schepper.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
H7: Wat is ethiek? 1. Wat is ethiek? 2. Wat zijn ethische problemen?
Denk aan de sociale competentie
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 60, 61, 62, 63, 83, 87, 88, 92, 94. Beoordeling:
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Denk aan de sociale competentie
Bekijk het leven.
Afkomst, zoeken en vinden
Afkomst en Afkomst Waar kom ik vandaan?.
De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift
Leven in Verbondenheid
Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens.
Voorstellen. Wat is Leven-s-beschouwing (LB)?
Voorstellen. Wat is God-s-dien-st (Go)? Wat heb je voor Go nodig?
Doel van de les Oriëntatie op de betekenis van het kruis (van Emmerich, boek blz. 122 en 123) in het kader van goede vrijdag.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Woord van Leven Augustus 2011.
Kennis - Intelligentie
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Hartelijk welkom in de kerk!
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Als gevechtsvliegtuigen bommen gooien, en het onveilig wordt in de steden, worden kinderen in veiligheid gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan ook.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
Oude Wonderlijke verhalen
Gods aanwezigheid ontdekken
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Zingeving 1 Introductie, levensverhaal. Zingeving 2 Par1-4, ‘zin’ algemeen.
Wat verwacht je van Jezus? Gezondheid Geluk Werk Liefde voor andere mensen Vrede.
Reclame Masters | Ik en reclame!
Activerende literatuurdidactiek in de onderbouw en het vmbo
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Zingeving 1 Introductie, levensverhaal.
Woordsoorten benoemen
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
27/04/2017 Hoe zie ik God? Mijn godsbeeld.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Muziek bestaat sinds de mens op de wereld is, maar de dieren, de atomen en de sterren maken ook muziek.. Karlheinz Stockhausen maar de dieren, de atomen.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
Het 8e gebod: heb elkaar lief. Het 8e gebod: heb elkaar lief.
Transcript van de presentatie:

Verbonden met …. Gebonden door ..

Verbonden met …. Gebonden door .. De leerling leert: Waarmee een mens verbonden kan zijn. Waardoor een mens gebonden kan worden. Aantal algemene kenmerken van godheden De ervaring van verbondenheid of gebondenheid Gebonden door ..

Verbonden met..of .. Gebonden door .. Bekijk de film (2 min) . Maak een woordspin, Vleermuis als godheid! Gebonden door ..

Verbonden met..of .. Gebonden door .. Vervolgvragen n.a.v. de vleermuizenfilm: Welke woorden van de woordspin wijzen op het als “goddelijk” beschouwen van de vleermuizen? Gebonden door ..

Verbonden met..of .. Gebonden door .. Je hoopt er (eeuwig) geluk bij te vinden. Het heeft veel betekenis voor je. Er worden geld en tijd aan besteed (offers). Je hoopt er veiligheid te vinden Je spreekt er groot over. Je voelt je verbonden. Noteer dit in jouw schrift Gebonden door ..

Verbonden met..of .. Gebonden door .. 6

Verbonden met..of .. Gebonden door .. Conclusie Personen, dieren of dingen kunnen worden (deels) behandeld als godheden. Wij hebben dat kunnen herkennen aan de tabel met kenmerken van godheden en de kruisjes die wij hebben genoteerd. Mensen met een bepaalde godsdienst kunnen dus ook, zonder dat dit zo genoemd wordt, in verbondenheid leven met iets dat meer of minder als een “soort godheid” behandeld wordt. Afgoden noemt men dat. Zij kunnen zelfs tot een soort gebondenheid of slaafsheid leiden. Zou dat anders zijn bij de godheden van de grote godsdiensten? Gebonden door .. 7

(Moderne) goden en godinnen Passen voorgaande antwoorden bij deze afbeeldingen? Leg uit! Je spreekt er mee. Het, Hij of Zij, heeft betekenis voor je. Er worden offers gebracht, cadeautjes gegeven. Men hoopt er bescherming te vinden Daar draait alles om Men voelt zich verbonden. Men heeft er wat mee.