De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Islam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Islam."— Transcript van de presentatie:

1 De Islam

2 Inhoudstafel Inleiding Wat is Islam ? Het dagelijkse leven
Enkele rituelen De dood Feesten

3 Inleiding Waar wonen deze Moslims ?
Na het Christendom is de Islam de meest verspreide godsdienst ter wereld. Er zijn ongeveer 900 miljoen moslims op de wereld. Waar wonen deze Moslims ?

4

5 Wat is Islam? Eén van de vijf wereldgodsdiensten
Niet genoemd naar één bepaalde persoon Islam betekent: onderwerping of overgave aan de wil van de enige echte God : Allah Iemand die deze godsdienst beoefent, wordt Moslim genoemd. Dit betekent gehoorzaam aan God Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed Het begin van de Islam loopt gelijk met het begin van het Christendom.

6 Het dagelijkse leven Moslims eten alleen vlees van dieren die volgens bepaalde regels geslacht zijn. Varkensvlees en alcohol zijn verboden voor hen. Moslimvrouwen moeten zich zedig kleden. In sommige groepen dragen de vrouwen een sluier of een hoofddoek. Hoe streng de regels zijn, hangt af van de manier waarop de Koran wordt uitgelegd en verschilt dus per groep.

7 Het dagelijkse leven De Islam verbiedt ook gokken en het maken van afbeeldingen van mensen of andere levende wezens. Vaak worden daarom lettertekens of lijnen en cirkels gebruikt om versieringen aan te brengen. Het grootste religieuze symbool is de Koran. Dit is te vergelijken met de bijbel.

8 Het dagelijkse leven Moslims leven volgens vijf zuilen :
Ze spreken in het openbaar de geloofsbelijdenis uit.  Ze bidden vijf keer per dag, met het gezicht naar Mekka, in de juiste houding.  Ze vasten één maand per jaar, de Ramadan. Ze geven geld of voedsel aan de armen.  Ze proberen één keer in hun leven naar Mekka op bedevaart te gaan.

9 Enkele rituelen Het GEBED.
Wanneer de Moslims bidden, moeten ze eerst zichzelf wassen volgens een bepaalde volgorde.

10 Enkele rituelen

11 Enkele rituelen

12 Enkele rituelen De BESNIJDENIS.

13 De dood Voor de Islam is de dood geen eindpunt.
Allah beslist wie hij meeneemt naar de hemel of naar de hel. Na een overlijden wordt het lichaam gewassen en in een soort doeken gewikkeld. Er wordt gebeden en het lichaam moet op de juiste wijze in het graf geplaatst worden. Het gebed wordt opgezegd door alle aanwezigen, ook volgens een bepaald ritueel. Moslims moeten begraven worden op een islamitische begraafplaats, de diepte van het graf is bepaald en men moet een uitholling maken in de richting van Mekka. De voeten moeten schuin naar beneden liggen, het gezicht naar Mekka.

14 Feesten OFFERFEEST Bij dat feest herdenken de moslims dat Abraham bereid was om zijn enige zoon aan God of Allah te offeren. Op het offerfeest slacht elke familie een schaap op de voorgeschreven manier.

15 Feesten SUIKERFEEST Dit feest wordt op het einde van de Ramadan ( de vastenmaand ) gehouden. Het wordt gevierd met veel vlees , nieuwe kleren , speelgoed en snoep.

16 Pieter Guetens Laurie Van der Donck Sanne Callaerts Britt Verlinden


Download ppt "De Islam."

Verwante presentaties


Ads door Google