De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens."— Transcript van de presentatie:

1 Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens jouw ouder?

2 Bronnen Qur’an Antwoorden HaRaM (verboden) en HaReM (Verzameling vrouwen) Om misverstanden die voorkwamen te voorkomen heeft men in de loop van de tijd leestekens toegevoegd. De oudste Qur’an, in Hidjazi schrift kan je dus herkennen aan het ontbreken van de leestekens. Het nieuwere schrift heet Koefi-schrift.

3 Bronnen Qur’an Vragen 3. Hoeveel jaren na de eerst ontvangen boodschappen, was de eerste complete goedgekeurde Qur’an een feit? 4. Wie heeft de definitieve inhoud van de Qur’an bepaald?

4 Antwoorden 3. De eerste complete goedgekeurde Qur’an was aan ongeveer 80 jaar na Mohammed een feit. Daarvoor werd de Qur’an voornamelijk uit het hoofd gereciteerd 4. Zaid bin Thabit heeft in opdracht van de 3 e kalief, Othman de definitieve inhoud van de Qur’an bepaald

5 Bronnen Qur’an Vragen 1.Waar worden de twee oudste Qur’ans bewaard? 2. Hoe is de samenstelling van de Qur’an tot stand gekomen?

6 Bronnen Qur’an Vragen 5. De twee oudste Otman- Qur’ans worden in Istanbul (Turkije) en Tashkent (de hoofdstad van Uzbekistan) bewaard? (3 exemplaren zijn verdwenen)

7 Boek: 92 t/m 94 = ook huiswerk. 1.Maken opdracht 4. Bespreek dit in tweetallen. 2.Noteer de betekenis van: Hadith, Soena en Sjaria

8 Doel van de les Je leert : 1.Enkele feiten over de Qur’an het Arabische schrift.

9 De eerste volledige goedgekeurde Qur’ans zijn aan het eind van de 8 e eeuw tot stand gekomen onder het kalifaat van de 3 e kalief, Othman. Hierbij heeft hij Zaid bin Thabit (secretaris van Mohammed) keuzes laten maken tussen volgelingen die de Qur’an betrouwbaar uit het hoofd konden opzeggen. Twee van de vijf nog bestaande oudste exemplaren van de Qur’an worden bewaard in Tashkent, de hoofdstad van Uzbekistan en in het Topkapi paleis te Istanbul (Turkije).Tashkent Zij zijn geschreven met het oude Arabische Hidjazi-schrift dat geen leestekens bevat. Tegenwoordig maakt men gebruik van het eenvoudiger leesbare Koefi-schrift. De meest gezaghebbende Qur’an is de Cairoqur’an. Bronnen Qur’an

10 www.kaaba-taaba.nl


Download ppt "Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens."

Verwante presentaties


Ads door Google