Wat is de kerk? Ideeën, verwachtingen, teleurstellingen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Christengemeenschap De Goede Herder
Boodschap in praktijk brengen
Één GOD, één stad, één kerk!
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
1. Aan de maaltijd … Het is het ‘laatste Avondmaal’: vlak voor Jezus’ lijden en sterven Juist nu deze les: kennelijk heel belangrijk! Voetwassing en kruis.
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Het wassen van voeten.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Jezus: een gewone naam Aan de menselijke kant beginnen? Aan de menselijke kant beginnen? Broodwonder: profeet, koning Broodwonder: profeet, koning Supermens?
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Prekenserie Handelingen - deel 2 ‘...hoe Gods Woord Judea en Samaria bereikt!’ Hand 9,31.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Verlangens van God.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
de Heilige Geest van de Hemelse God
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Welkom in de samenkomst
Zingen Vers 1 Dankt, dankt nu allen God met hart en mond en handen,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bron van levend water opwekking 445
Een voorbeeld dat navolging verdient
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
VREUGDE.
1. Aan de maaltijd wordt het stil …
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
1 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig?. 2 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig? -Afgeschaft: offerwetten e.d. -Bevrijd van de vloek vd Wet (straf)
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Een engel komt bji Zacharias…
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Liefde is….
wat is er in de wereld. Volgens 1 Joh
‘Maken de muren dan christenen?’
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Transcript van de presentatie:

Wat is de kerk? Ideeën, verwachtingen, teleurstellingen

In de kring rond Jezus Inner circle? Inner circle? “Uitgekozen”: liefde als drijfveer (vers 1 en 18) “Uitgekozen”: liefde als drijfveer (vers 1 en 18) Wereld (vers 1) Wereld (vers 1) Vijandig? Vijandig? “God had de wereld zó lief …” (Joh. 3:16) “God had de wereld zó lief …” (Joh. 3:16) “Gezonden” (vers 20): er op uit met goed nieuws “Gezonden” (vers 20): er op uit met goed nieuws Kring wordt steeds groter Kring wordt steeds groter

Voeten wassen Gods Zoon als slaaf op de knieën Gods Zoon als slaaf op de knieën Het vuile werk: zondaars redden “Jullie zijn rein” (vers 10) Het vuile werk: zondaars redden “Jullie zijn rein” (vers 10) Kerk: kuriakè = van de Heer Allereerst: laat je dienen door Hem! Kerk: kuriakè = van de Heer Allereerst: laat je dienen door Hem!

Op de knieën Jezelf prijsgeven – zo deel aan Jezus Jezelf prijsgeven – zo deel aan Jezus Groot houden of klein worden? Petrus en … Judas Groot houden of klein worden? Petrus en … Judas “Levend lid, voor eeuwig” Door de Geest gegeven “Levend lid, voor eeuwig” Door de Geest gegeven

Sociaal netwerk? “Gemeenschap der heiligen”: ons “ding”? “Gemeenschap der heiligen”: ons “ding”? Gemeenschappen, communities Gemeenschappen, communities Hobby’s, interesses, belangen Hobby’s, interesses, belangen Kerk als religieuze club? Kerk als religieuze club? Jezus’ voorbeeld volgen = bij Hem beginnen Jezus’ voorbeeld volgen = bij Hem beginnen Cadeaus delen => vermenigvuldigen Cadeaus delen => vermenigvuldigen Stap in de kring! Stap in de kring!