GROS Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Voorstelling GROS en de gesteunde projecten in Lochristi Kerstmarkt 16 december 2007.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Algemene Vergadering vergadering 22 februari 2013.
Advertisements

Rentetoelage Hinder Openbare Werken Agentschap Ondernemen.
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
Commissie Wijkgericht werken
De opstart van een succesvol verzuimbeleid
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.
Belangenbehartiging door ouderenbonden in Oost Veluwe
Solidariteit tussen generaties ´Wonen´ Susanne de Groot 4 juli 2014.
P. 122 oktober 2013 Intro in de jeugdraad. 22 oktober 2013 Jeugdraad p. 2 Opdrachten •Adviezen te geven en voorstellen te formuleren, op eigen initiatief.
Infomoment Oproep ontwikkelings- educatie oktober 2013.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Agenda Informatiemarkt ALV Vogelwijk Energie(k) - aanvang uur Omzetting van Coöperatie naar Vereniging Vogelwijk Energie(k) – Samenstelling bestuur.
WMO - Communicatie- Inspraak belangenbehartigers Praktijk WMO-adviesraad in de gemeente Brummen.
College bouw ziekenhuisvoorzieningen Financiële aspecten van domotica 14 mei 2008 Pauline Mourits, Bouwcollege.
Algemene Ledenvergadering
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009.
W e l k o m. De Plaatselijke Groep en de rol van de coördinator Brussel – studiedag VRN – 22 april 2008.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Europees Plattelandsontwikkelingsbeleid Concurrentievermogen steunverleningLeefkwaliteit.
Goed advies kost geld Financiële ondersteuning Wmo-adviesraden Monster 27 januari 2009.
1 Het overlegtraject MP 1.1. Aanpak vanuit ANB - PD Limburg 3 Juni 2014.
Regio Awards à € per regio belangrijke data: 1 maart: inleveren aanvraag Regio Award 7 en 8 maart: PETS 17 maart: nieuwe leden avond Heinkenszand.
7 december 2011 Aangifte van adreswijziging via “mijn dossier”. Stand van zaken op 31/10/2011.
Lokaal beleid kinderopvang Stuurgroep Brede School 11 februari 2008 Sylvia Walravens Stafmedewerker lokaal beleid kinderopvang.
Vlaams convenantenprogramma gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking Vorming strategische planning 07/05/2009.
Algemene vergadering Team Fortuna
TO-oproep en projectfiche  Agendapunten  Oproep  Aanvraagformulier Concept/uitgangspunten Concrete punten vh formulier  Beoordeling  Vragen.
IBU- Stadsingenieurs Dynamische fietspadverlichting Thema bijeenkomst Het Fietsberaad 2 maart 2010 Even voorstellen: Arthur Klink Senior adviseur IBU-stadsingenieurs.
Woningmarktafspraken Voorlopige eerste conclusies Portefeuillehoudersoverleg Wonen 12 januari 2011.
Vlaamse Impulsbeleid Gemeentelijke Ontwikkelingssamenwerking
Hageland+.
1 Project “volkstuinen” bij VLM 2010 Behoeftebepaling buiten de steden 2010 Handleiding voor gemeenten 2011 Prefinanciering grondaankoop 2012 Projectsubsidies.
Algemene Vergadering Logo Antwerpen Noord vzw Essen 12/12/2006.
INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING: lokaal woonbeleid anders bekeken? Hilde Van den Bosch – afdelingshoofd Afdeling Wonen WOONFORUM 20 maart 2009.
Damme en Knokke-Heist VOORSTELLING THUISZORGPLATFORM.
V IERDE PIJLER VAN DE V LAAMSE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Hoofdstuk 8: Ondersteuning van gemeenten en provincies.
Subsidiereglementen voor culturele verenigingen. Bouwstenen Waarom wordt ondersteuning gegeven? Wie komt in aanmerking? Waarvoor kan je ondersteuning.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Gemeente Rotterdam Xandra de Vroom Jeugd, Onderwijs en Samenleving 8 december 2009 Denken Voelen Doen. Het subsidiekader.
Woonruimteverdeling in 2012 van Alphen aan den Rijn tot Hillegom Het proces naar een nieuw woonruimteverdeelsysteem Nieuwkoop, 25 augustus 2011.
Algemene Ondernemersvaardigheden
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
Subsidiebeleid Barendrecht
P. 123 oktober 2014 Jeugdraad voor dummies Installatie VGC-jeugdraad.
REISBEURZEN 2007 studenten reizen naar het Zuiden VLIR-UOS / K.U.Leuven.
Middelen voor je buurtproject 21 maart Sessie 1.
Herziening van de toetsingskaders voor stimuleringssubsidies, projectsubsidies en het hafabra- muziekonderwijs.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC)
Lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie. Uitgangspunt Maldegem is een aangename gemeente om in te leven en te wonen, met focus op het welbevinden voor alle.
Nieuwe regelgeving inzake de (electronische) meldingsplicht van werken Patrick Princen RSZ/0NSS.
De toekomst van de sportraad Kevin Buydts. Programma Decreet Informatie Goede praktijken Inspiratie.
Subsidieoverzicht voor Trage wegen 24/05/2016. PDPOIII subsidie voor trage wegenplan 2.subsidie naambordjes buurt- en voetwegen 3.subsidie.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Cultuureducatie met Kwaliteit Inhoudelijke basis 1) Tussentijdse evaluatie Van nice naar need Continueren Betrokkenheid Pabo’s en Kunstvakonderwijs.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
WALCHEREN VOOR ELKAAR WOG 4: afronding fase 1 en doorontwikkeling AGENDA 1.Opening 2.Verslag/terugblik vorige overlegtafel 3.Afspraken proces en besluitvorming.
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Subsidies met effect Commissie FIRAP 22 mei 2012.
Subsidies met effect Commissie FIRAP 22 mei 2012.
Landelijke raad 9 december 2017
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
Oproep kandidaten voor subsidiebelofte voor basissubsidie (trap 1) voor bestaande plaatsen Oproep 29 maart 2018.
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
HuisArtsen Vereniging Antwerpen Centrum
Toelichting aanvraagprocedure
Agenda Welkom & opening. Terugblik Financiën wijkraad .
Transcript van de presentatie:

GROS Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Voorstelling GROS en de gesteunde projecten in Lochristi Kerstmarkt 16 december 2007

WAT IS DE GROS?  Het gemeentebestuur van Lochristi wordt bijgestaan door een reeks adviesraden. Deze adviesraden verstrekken op vraag van het bestuur of op zelfstandige basis advies. Daarnaast heeft elke adviesraad ook een reeks eigen doel- stellingen.  De Gemeentelijke Adviesraad voor Ontwik- kelingssamenwerking verstrekt advies aan de gemeente over alle aangelegenheden die betrekking hebben op ontwikkelingssamenwerking

WAT DOEN WE?  In 2007 werd een bedrag van euro verdeeld over 11 projecten die een aanvraag voor subsidie indienden Elk jaar verschijnt in het gemeentelijk infoblad (periode mei/juni) een oproep om projecten in te dienen. Een project dient aan enkele voorwaarden te beantwoorden, belangrijk is dat een aantal mensen uit Lochristi actief betrokken zijn bij het (buitenlands) project waarvoor zij subsidies aanvragen.  VOOR MEER UITLEG, CONTACTEER :    OF VRAAG UITLEG IN DEZE STAND waar de verschillende projecten voorgesteld worden.

WIE ZIJN DE LEDEN?  Voorzitter:Jan Bafort  Leden: Ann BraeckmanFrank Schamp Jeanine StadeusChristophe Lagrange Elise NeytHilde Raes Marie-Rose De BruyckerMarc Poppe Hilde Van LaereJolien Van de Velde Nadine TallieuKathelijne Ritzen Dirk De MunterPatricia Van de Weghe