Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
Financiering FAVV heffingen en retributies t. l. v
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Invoer, doorvoer en uitvoer van radioactieve stoffen
Communicatie- programma 10
Beleidsbeïnvloeding door VGC-jeugdraad VGC-jeugdraad juni 2013.
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
P. 122 oktober 2013 Intro in de jeugdraad. 22 oktober 2013 Jeugdraad p. 2 Opdrachten •Adviezen te geven en voorstellen te formuleren, op eigen initiatief.
1 Financiering … een stand van zaken 1) heffingen 2) retributies.
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Codering Medische Gegevens (MG-MZG)
Convenant Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008 Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
FAVV Gemeenschappelijke vergadering RC - Wetcom Brussel S. LAURYSSEN – R. REMY TEST-AANKOOP.
Smiley Stand van zaken. timing Campagne naar sector Advertentie in diverse vakbladen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jaarverslag ombudsdienst 2008 Raadgevend Comité 25 maart 2009 Frans Vromman Federaal Agentschap.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
1 Leidende principes en doelstellingen van het Nationaal Forum Douane en Accijnzen & Partners 19 juni 2006 Leen Lauwers.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Code omgaan met cliëntinformatie CAW Regio Leuven Een korte voorstelling van proces en resultaat.
VERDERE OPVOLGING VAN DE VEILIGHEID
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
De (T)OR en de bestuurder
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Voorbije periode Vertraging van de organisatie
RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 21 APRIL 2005.
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
P. 123 oktober 2014 Jeugdraad voor dummies Installatie VGC-jeugdraad.
Derde jaarvergadering BIN LIEZEBOS maart 2015 Jaarvergadering 2015 van het B.I.N. LIEZEBOS.
9. Administratieve info. Administratieve info Alle briefwisseling bestemd voor het Departement Arbitrage wordt gericht aan het secretariaat: Marathonlaan,129.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN IDENTITEITSFRAUDE Christophe Verschoore
Voorstelling Juridische Dienst
LOP Antwerpen basis Algemene vergadering 10 juni 2009 welkom
Wijzigingen in de wet van 22 april 1999 m.b.t. de stagiairs Leon Kerfs
Twenty-second Conference on Food Microbiology
Hervorming medefinanciering
F O V I G de federatie van gebruikersraden en ouderverenigingen in voorzieningen voor personen met een handicap Presentatie FOVIG.
3de provinciaal overleg organisatie Offerfeest 2015 woensdag 2 september 2015 Bernarduscentrum Antwerpen.
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen
Implementatie van de Europese netwerkcodes in België
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Coördinatievergadering 16 november 2018
Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2006 – september 2007 Chris BOYEN Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

TOEPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT aanwezigheidsgraad leden – plaatsvervangers ontslagnemende leden/plaatsvervangers naleving deontologie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

ONTSLAGNEMENDE LEDEN PLAATSVERVANGERS Sinds de invoegetreding van het KB van 28 juni 2006 houdende aanduiding leden en plaatsvervangers van het RC, hebben een aantal leden en plaatsvervangers hun ontslag gegeven Een ontwerp tot wijziging van vermeld KB werd aan de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, de heer Didier Donfut ter goedkeuring voorgelegd

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NALEVING REGELS DEONTOLOGIE Respect voor deontologische regels buiten een paar aanvaringen in de pers, die door het FAVV werden rechtgezet Geen bemerkingen bij de toepassing van het huishoudelijk reglement Wel een vraag tot tijdige indiening van variapunten d.w.z. ten laatste 3 dagen voor de vergadering Lage aanwezigheidsgraad tot afwezigheid van bepaalde groepen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen EVALUATIE PRESTATIE-INDICATOREN Actieve tussenkomsten van de leden van het RC Schriftelijke standpunten van de leden op expliciete vraag van het FAVV Realisatie jaarprogramma Informatiedoorstroming FAVV naar achterban Deelname leden RC aan werkgroepen Uitgebrachte adviezen op jaarbasis

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTIEVE TUSSENKOMSTEN TIJDENS DE VERGADERINGEN de overzichtstabel toont aan dat er gemiddeld genomen een hoog aantal tussenkomsten per vergadering worden geformuleerd, in casu 31,9/vergadering in voorkomend geval kunnen een paar uitschieters worden vermeld zoals TA, de Boerenbond, de FWA, FEVIA en Fed. Ho.Re.Ca.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen SCHRIFTELIJKE STANDPUNTEN SECTOREN OP EXPLICIETE VRAAG FAVV Op door het FAVV geagendeerde punten wordt overwegend mondeling gereageerd Een stijgende trend wordt vastgesteld in de mededeling van schriftelijke standpunten op expliciete vragen van het FAVV Bvb. voor wat betreft het ontwerp van KB erkenningen /toelatingen / registraties, in het kader van de financiering, de toepassing bonus malus… Variapunten van sectoren bevatten meestal een standpunt omtrent de vraagstelling

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen REALISATIEGRAAD JAARPROGRAMMA 2007

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DOORSTROMING INFO FAVV SectorInfoVerspreiding FEBETRA Permanent dossier “voedselveiligheid”, aangifte & registratie, financiering FAVV, transport en opslag voedselketen Permanent dossier intranet/nieuwsflash FEDIS Verspreiding info FAVV aan filières voor standpuntbepaling, synthese belangrijkste info RC via “Forum”, via mail bij noodzaak Via de vergaderingen commissie “voedingsbeleid” Fedis, via vaktijdschrift “Forum”, via (bij hoogdringendheid) FENAVIAN Relevante info via mail, gaande van hygiëneregelgeving tot press releases Via , publicaties op de website MHR-viandes.com, wekelijks via FEVIA Flash

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DOORSTROMING INFO FAVV (VERVOLG) SectorInfoVerspreiding FEVIA Communicatie met brede achterban: stand van zaken financiering, voorstellen wetgeving, relevante info Via FEVIA Flash, info-sessies, werkgroepen, circulaires, bij incident systeem om info in real time te versturen, Landsbond der beenhouwers Info over: nieuwe wetgeving en verplichtingen leden (jaarlijkse FAVV- aangifte, autocontrolegids, registratieformulieren, checklists en OCI), Via vaktijdschrift “ de Belgische Beenhouwerij”, publicatie artikels, organisatie infoavonden met o.a. uiteenzettingen over specifieke onderwerpen SAV Relevante info over: aangifte FAVV-heffing 2006, registratie FAVV Via fax, via vakblad SAV news, info beschikbaar op EXTRASAV voor SAV-leden

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DOORSTROMING INFO FAVV (vervolg) SectorInfoVerspreiding FWA Info over :o.a. Nieuwe regelgeving, financiering FAVV, opvolging dierziektencrisissen, autocontrole, sectorgids enz. Het vaktijdschrift “Plein Champ”, via interne server INFOFWA, via website, via mail, interne verspreiding relevante documenten, behandeling specifieke punten op werkgroepen en “Conseil Général”. VBT Communicatie aan de leden veilingen: over regelgeving, stand van zaken financiering, autocontrole, per RC wordt kort VBT-verslag bezorgd, overmaken berichtgeving FAVV, bezorgen relevante links FAVV, adviesaanvragen en bemerkingen over bvb. regelgeving, formulieren, input werkgroepen. Communicatie via website, bedrijfsmagazine, vergaderingen, individuele begeleiding en opvolging( bvb. over autocontrole, heffingen)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DOORSTROMING INFO FAVV ( vervolg) SectorInfoVerspreiding UNIZO Info over: nieuwe financiering, FAVV- aangifte, problemen rond facturatie, inlichtingen- en klachtenprocedure i.v.m. heffingen en retributies van het FAVV, stand van zaken financiering, stand van zaken autocontrole- gids, introductie van de Smiley in de voedingsdetailhandel. Via vaktijdschriften bvb. nieuwsbrieven in UNIZO Winkelraad, rubrieken “VDV Actief” in Super Magazine, artikels in “ZO Magazine”, besprekingen over stand van zaken AC- gidsen, introductie Smiley, FAVV-financiering in de algemene ledenvergadering.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DEELNAME LEDEN RC AAN WERKGROEPEN Uit navraag bij het FAVV blijkt dat de deelnemers (leden/plaatsvervangers) op een constructieve manier meewerken aan verschillende werkgroepen die in de schoot van de DG’s worden opgericht om bepaalde dossiers ten gronde te bespreken, om adviezen voor te bereiden enz. In dit verband dient de subwerkgroep Financiering (heffingen / retributies) vermeld Specifieke dossiers en sectorgebonden onderwerpen komen eerder aan bod in sectoroverleg (of in bilaterales) tussen het FAVV en bvb. het Agrofront, Fevia, Febev, Fedis, Horeca, Unizo, enz…

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen UITGEBRACHTE ADVIEZEN OP JAARBASIS Wet van 4 februari 2000 houdende oprichting van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, artikel 7: Het raadgevend comité adviseert op eigen initiatief of op vraag van de Minister of op vraag van de gedelegeerd bestuurder, over alle aangelegenheden die betrekking hebben op het door het Agentschap gevolgde en te volgen beleid In 2007 werden een aantal ontwerpteksten van KB’s en MB’s voor advies of ter kennisgeving voorgelegd aan het RC. Buiten vermelde wettelijk bepaalde adviezen, werden er geen andere adviesaanvragen ingediend