Meter, daar snap ik nou geen meter van Hoe Napoleon Europa veroverde en passant de Europeanen er iets bij leerde…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Europa onder Napoleon 4.5.
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Christophel Columbus.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Napoleon Bonaparte
Rusland Kennisquiz.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Blijf bij mij Jolink.
WoW EMEG-LIJST.  Vrienden  Nieuwsgierig  Enthousiast broertje WAAROM?
Er was een man die vier zonen had
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Napoleon Bonaparte Keizer van Frankrijk.
Wie is wanneer het snelst?
Middeleeuwen: Monniken en Ridders
Kinderen.
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
Gemaakt door Lucas en Kim.
Quiz ter afronding van hoofdstuk 2
Terugblik op de Toermalijn
Tijd van Pruiken en Revoluties
Gevolgen van de revolutie
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Leven na de dood.
Martijn Simons 6 de leerjaar Mater Dei Centrum Schooljaar
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Canon Moerdijk levensecht
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Lodewijk Napoleon Bonaparte
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Met foto’s en gedichten.
Alexander, Napoleon en Joséphine
De koning van de kikkers
Kinderen
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Historische overzicht Franse Revolutie De gevolgen van de Franse Revolutie.
Revoluties in Europa.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Pruiken en revoluties 4.5 Europa onder Napoleon
Aantekening van: Revolutie in Nederland Napoleon
Transcript van de presentatie:

Meter, daar snap ik nou geen meter van Hoe Napoleon Europa veroverde en passant de Europeanen er iets bij leerde…

Waarom is de meter nou bedacht!? Dat waren de Fransen, wie had dat nou ooit van hun verwacht!? Voor het verhaal geven we de grote keizer de eer, het was een ander, die verzond ook gelijk meer….

Honger, ik honger naar land! En daar ging Napoleon, naar Egypte… “Wat is de afstand naar Caïro!?”; vroeg hij aan een simpele rietwerker. “Keizerlijke hoogheid, naar Caïro is het duim…” “Dank u wel, simpele rietsnijder…” “ duim, hoeveel is dat nu…”

Mijn veroveringslust is onverzadigbaar… En daar ging Napoleon, naar Nederland… “Wat is de afstand naar Amsterdam!?”; vroeg hij aan een eenvoudige varkensboer. “Keizerlijke hoogheid, naar Amsterdam is het 5000 el…” “Dank u wel, eenvoudige varkensboer…” “5.000 el, hoeveel is dat nu…”

Wederom een land veroverd! En daar ging Napoleon, naar Italië… “Wat is de afstand naar Rome!?”; vroeg hij aan een arme tomatenteler. “Keizerlijke hoogheid, naar Rome is het voeten, of u nu rechts om gaat of links om…” “Dank u wel, arme tomatenteler…” “ voeten, hoeveel is dat nu…”

Auterlitz, dat klinkt leuk! En daar ging Napoleon, naar Oostenrijk… “Wat is de afstand naar Wenen!?”; vroeg hij aan een povere kaasmaker. “Keizerlijke hoogheid, naar Wenen is het 1347,3 armlengtes…” “Dank u wel, povere kaasmaker…” “1347,3 voetjes, hoeveel is dat nu…”

Heb ik genoeg kleren bij me!? En daar ging Napoleon, naar Rusland… “Wat is de afstand naar Moskou!?”; vroeg hij aan een boertig kozakje. “Keizerlijke hoogheid, naar Moskou is het 1200 werst, veel te ver. Omsk is een mooie stad en dichterbij” “Dank u wel, boertig kozakje…” “1200 werst, hoeveel is dat nu…”

1200 werst…inschattingsfoutje!! “Dat lijkt mij niets. Die afstand hebben we afgelegd voor de winter toeslaat… Na al die duimen, voeten, ellen en armlengtes zal dit ook wel een korte afstand zijn…” Maar nee, 1200 werst was echt te ver… Schielijk trok hij zich terug en zocht naar een uitweg om dit soort koude en pijnlijke misstanden te voorkomen….

Ergens in de Middellandse Zee.. Napoleon, verslagen en berooid, werd na zijn afstandenfoutje snel op Elba gegooid. Hij peinsde en piekerde en ijsbeerde erbij en plots zei hij: “Wacht, dat ik daar nou nooit aan heb gedacht” Mijn lengte neem ik als eenheid en voer ik overal in, ik noem die naar mijn petemoei, meter en iedere Europeaan gaat hieraan!”

Meter, ja de meter!! Hij ontsnapte van het Eiland Elba, ging terug naar Parijs… Met zijn brilliante plan verzamelde hij de Garde om zich heen, vertelde van de meter en zond ze weer door Europa heen… Maar de Europeanen, hoewel enthousiast over die meter, vonden Napoleon maar zozo en waar hij zocht naar opnieuw de macht, vond hij slechts zijn Waterloo…