Zondag 1 januari 2012 morgendienst 1 Psalm 75 : 1, 2 Gezang 157 : 1, 4, 5, 7 Psalm 41 : 5 Gezang 296 “Laten wij elkaar verdragen” Psalm 40 : 7 Openbaringen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Welkom in de samenkomst
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Zingen Vers 1 Ik kom met haast, roept Jezus' stem.
HOEZO BIDDEN?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
De Gelijkenis van de tien bruidsmeisjes
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Jezus verliest de liefde van mensen
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom.
Dominee J. Oosterhuis Voorganger
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Welkom deze avond in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Verlangen naar licht.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De verkondiging als sleutel van de hemel.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. H. van den Heuvel.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in deze kerkdienst
Zingen Vers 1 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht,
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate.
Zondag 6 mei 2012 middagdienst 1 Psalm 84 : 1, 4 Als je bidt zal Hij je geven Gezang 456: 2, 3 Abba Vader Psalm 26 : 1, 5 Matheus 6: 5-8 Cat. Zondag 45:
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Welkom in de samenkomst
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate De eerste woorden van de Opgestane.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Voorganger:ds. Abma Welkom in deze dienst Schriftlezing:Handelingen 2:
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A. Th. van Olst Thema: Verzegeld met de Heilige Geest.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Transcript van de presentatie:

Zondag 1 januari 2012 morgendienst 1 Psalm 75 : 1, 2 Gezang 157 : 1, 4, 5, 7 Psalm 41 : 5 Gezang 296 “Laten wij elkaar verdragen” Psalm 40 : 7 Openbaringen 22 : 6-21 (HSV)

2 Welkom in deze dienst Voorganger:ds. H. de Bruijne Ouderling:Wouter Roorda Organist: Krijn van Veen Intro

Welkom en mededelingen

Psalm 75 : 1, 2 U alleen, U loven wij, U loven wij, onze Heer, want uw naam zo rijk van eer is tot onze vreugd nabij. Men vertelt in heel het land al de wondren van uw hand. 4

"Ja, Ik kom, Ik kies de tijd, Ik kies de tijd ten gericht. Lijkt het of de aarde zwicht, wankelt recht en zekerheid, Ik bewaar het wereldrond, op mijn trouw is het gegrond." 5 Psalm 75 : 1, 2

Stil gebed, votum, groet 6

Gezang 157 : 1, 4, 5, 7 Hoe helder staat de morgenster, en straalt mij tegen van zo ver, de luister van mijn leven. Komt tot mij, zoon van David, kom, mijn Koning en mijn Bruidegom, mijn hart wil ik U geven. … 7

Lieflijk, Vriendlijk, schoon en heerlijk, zo begeerlijk, mild in 't geven, stralend, vorstelijk verheven. 8

Hoe liefelijk is uw gelaat; als Gij uw ogen op mij slaat, dan doet de vreugd mij beven. Gij Jezus, zijt zo trouw en goed; uw woord en geest, uw vlees en bloed, zij zijn mijn ziel, mijn leven. …. 9 Gezang 157 : 1, 4, 5, 7

… Heer des Hemels laat, getrouwe, mij aanschouwen uw erbarmen. Herder neem mij in uw armen. 10

Voor Gij de wereld hebt gemaakt, heeft mij uw liefde aangeraakt, mijn sterke held, mijn Vader. Uw Zoon komt tot mij, kiest mij uit, Hij is mijn liefste, ik zijn bruid, ik treed Hem zingend nader. … 11 Gezang 157 : 1, 4, 5, 7

… Hij de mijne, die het leven mij zal geven hoog daarboven, eeuwig zal mijn hart Hem loven. 12

Hoe is Hij mij zo innig na, de Alfa en de Omega, mijn hart doet Hij ontbranden. Hij zal mij tot zijn lof en prijs opnemen in zijn paradijs, dan klap ik in de handen. … 13 Gezang 157 : 1, 4, 5, 7

… Amen, Kom mij troosten Allerschoonste, mijn begeren, toef niet langer, kom o Here. 14

Gebed

Schriftlezing 16 Schriftlezing uit de Herziene Statenvertaling: Openbaringen 22 : 6 – Waarschuwingen en beloften Christus bevestigd zijn Woord

17 6 En hij zei tegen mij: Deze woorden zijn betrouwbaar en waarachtig. En de Heere, de God van de heilige profeten, heeft Zijn engel gezonden om Zijn dienstknechten te laten zien wat met spoed moet gebeuren. 7 En zie, Ik kom spoedig. Zalig is hij die de woorden van de profetie van dit boek in acht neemt.

18 8 En ik, Johannes, ben het die deze dingen gezien en gehoord heb. En toen ik ze gehoord en gezien had, viel ik neer om te aanbidden voor de voeten van de engel die mij deze dingen liet zien. 9 En hij zei tegen mij: Pas op dat u dat niet doet! Want ik ben een mededienstknecht van u en van uw broeders, de profeten, en van hen die de woorden van dit boek in acht nemen. Aanbid God.

19 10 En hij zei tegen mij: Verzegel de woorden van de profetie van dit boek niet, want de tijd is nabij. 11 Wie onrecht doet, laat hij nog meer onrecht doen. En wie vuil is, laat hij nog vuiler worden. En wie rechtvaardig is, laat hij nog meer gerechtvaardigd worden. En wie heilig is, laat hij nog meer geheiligd worden.

20 12 En zie, Ik kom spoedig en Mijn loon is bij Mij om aan ieder te vergelden zoals zijn werk zal zijn. 13 Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde, de Eerste en de Laatste. 14 Zalig zijn zij die Zijn geboden doen, zodat zij recht mogen hebben op de Boom des levens, en opdat zij door de poorten de stad mogen binnengaan.

21 15 Maar buiten bevinden zich de honden, de tovenaars, de ontuchtplegers, de moordenaars, de afgodendienaars en ieder die de leugen liefheeft en doet. 16 Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om bij u in de gemeenten van deze dingen te getuigen. Ik ben de Wortel en het Nageslacht van David, de blinkende Morgenster.

22 17 En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen: Kom! En laat hij die dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets. 18 Want ik getuig aan ieder die de woorden van de profetie van dit boek hoort: Als iemand iets aan deze dingen toevoegt, zal God hem de plagen toevoegen die in dit boek geschreven zijn.

23 19 En als iemand afdoet van de woorden van het boek van deze profetie, zal God zijn deel afdoen van het boek des levens, en van de heilige stad, van de dingen die in dit boek geschreven zijn. 20 Hij Die van deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig. Amen. Ja, kom, Heere Jezus! 21 De genade van onze Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen.

Looft nu den HEER, zingt Isrels God verblijd, prijst Hem voor zijn gena van eeuwigheid tot in all' eeuwigheid! Ja, waarlijk, amen, ja! 24 Psalm 41 : 5

De kinderen van 4-12 jaar kunnen nu naar de bijbelklas. Thema n.a.v. Lucas 6 :

Verkondiging over Openbaringen 22

27

Gezang 296 : 1, 2, 3 Ik kom met haast, roept Jezus' stem. Hij heeft de dood verslagen. Nu zal al wie gelooft in Hem de kroon des levens dragen. Wijk niet van Hem. Hoor naar zijn stem. Reeds wenken ons van boven de scharen, die Hem loven. 28

Ik kom met haast, Ik kom! Houd vast wat Ik u heb gegeven. Er blijft bij alle aardse last een open deur ten leven. Werp van u af wat Ik niet gaf. Blijf u standvastig scharen bij wie mijn woord bewaren. 29 Gezang 296 : 1, 2, 3

Ik kom met haast, houd wat gij hebt, nog is de worstling gaande. Ik ben 't, uit wie gij krachten schept, houd in de strijd u staande. Zie op naar Mij: Ik blijf nabij. Ik houd u vast in 't lijden. Niets zal u van Mij scheiden. 30 Gezang 296 : 1, 2, 3

Gebeden 31

Laten wij elkaar verdragen bron: Gezangenbundel NGK Gez Naar Rom. 15; tekst: Koos Veefkind. Melodie Gezang 109 LB 32

Laten wij elkaar verdragen zoals Christus ons verdroeg; laten wij elkaar behagen zoals Christus naar ons vroeg. laten wij dan eensgezind zijn naar het voorbeeld van de Heer; brengen wij die zo bemind zijn uit één mond de Vader eer. 33 Laten wij elkaar verdragen 1, 2, 3

Laten wij elkaar aanvaarden zoals Christus ons aanvaardt. Eer zij God op heel de aarde, Hij is onze lofzang waard ! Laat de volken Hem vereren wegens zijn barmhartigheid; Jezus Christus zal regeren in de nieuwe wereldtijd. 34 Laten wij elkaar verdragen 1, 2, 3

God der hope, geef ons vreugde ! God der vreugde, geef geloof ! God van het geloof, geef vrede ! God van vrede, geef ons hoop ! Wil ons met geloof vervullen, doe ons uitzien naar uw feest, wil ons in uw liefde hullen door de kracht van de heilige Geest. 35 Laten wij elkaar verdragen 1, 2, 3

De kinderen komen terug uit de bijbelklas Collecten: 1. Diaconie 2. Kerk 36

Psalm 40 : 7 Laat wie uw heil beminnen hier en nu in U verheugd zijn, U ter eer uitroepen: groot is onze HEER! Laat wie U zoeken jubelen in U! Al leef ik in ellende, de Here zal het wenden, de Heer ziet naar mij om. Gij die mijn helper zijt, mijn God die mij bevrijdt, o toef niet langer, kom! 37

Zegen 38

Beste wensen wensen? 39