De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Openbaring 13

2 Psalm 33 : 1 en 2 Komt nu met zang en roert de snaren,
Vers 1 Komt nu met zang en roert de snaren, gij volk, dat leeft van 's HEREN recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen een lofzang in de mond gelegd. Word' als nooit tevoren door wie Hem behoren 't feestlied ingezet! Meldt de blijde mare bij de klank der snaren, steekt de loftrompet.

3 Psalm 33 : 1 en 2 Zingt al wie leeft van Gods genade,
Vers 2 Zingt al wie leeft van Gods genade, want waarheid is al wat Hij zegt. Op trouw gegrondvest zijn zijn daden, op liefde rust zijn heilig recht. Die zich openbaarde overal op aarde, alles spreekt van Hem. Heemlen hoog verheven, vol van blinkend leven, schiep Hij door zijn stem.

4 Psalm 33 : 4 Wat ook de volkeren beramen,
Vers 4 Wat ook de volkeren beramen, Hij slaat het stuk met sterke hand. Hij zal hun trots beraad beschamen, zijn raadsbesluit houdt eeuwig stand. Heel het mensenleven, aller volken streven rust in Gods beleid. Zalig die Hem eren, 't volk, het erf des HEREN, nu en voor altijd.

5 ELB 331 Vers 1 Prijs de Heer, mijn ziel, En prijs zijn heil'ge Naam. Prijs de Heer, mijn ziel, die mij het leven geeft.

6 Psalm 75 : 2 en 4 'Ja, Ik kom, Ik kies de tijd,
Vers 2 'Ja, Ik kom, Ik kies de tijd, Ik kies de tijd ten gericht. Lijkt het of de aarde zwicht, wankelt recht en zekerheid, Ik bewaar het wereldrond, op mijn trouw is het gegrond.'

7 Psalm 75 : 2 en 4 Of gij oost- of westwaarts ziet,
Vers 4 Of gij oost- of westwaarts ziet, om hulp zoekt in de woestijn, alle grootheid is slechts schijn: God is Rechter die gebiedt. Hij verhoogt en Hij slaat neer naar zijn recht, Hij is de Heer.

8 Weerklank 454 : 2, 3, 4 en 5 Onrustig leef ik, opgejaagd,
Vers 2 Onrustig leef ik, opgejaagd, door duizend dromen uitgedaagd die liegen, lokken en verleiden; de boze, briesend als een leeuw, gaat brullend rond - ik roep, ik schreeuw tot U, o God: Kom mij bevrijden!

9 Weerklank 454 : 2, 3, 4 en 5 De kracht van oorlog en geweld,
Vers 3 De kracht van oorlog en geweld, de macht van goud en goed en geld, hoe kan ik daaraan ooit ontkomen? Schandelijk schamel is de schijn: steeds meer te hebben en te zijn, dat is, o God, waar wij van dromen!

10 Weerklank 454 : 2, 3, 4 en 5 Ik roep, ik smeek vol ongeduld:
Vers 4 Ik roep, ik smeek vol ongeduld: O Geest, als Gij mijn leven vult, o overvloed, o milde regen, dan wordt mijn hart verrassend rein, dan drink ik fris uit uw fontein: water des levens, zuiver zegen!

11 Weerklank 454 : 2, 3, 4 en 5 Met heel mijn hart verwacht ik, Heer,
Vers 5 Met heel mijn hart verwacht ik, Heer, uw komst, de grote ommekeer; hoe vrolijk zal ik U ontvangen! Gij die mijn allerliefste zijt, kom, Gij die lijf en ziel bevrijdt, vervul mijn allerliefst verlangen!

12 Gezang 387 : 1, 2, 3 en 7 O Heer mijn God, ook deze nacht
Vers 1 O Heer mijn God, ook deze nacht zij lof en eer U toegebracht omdat Gij dag en duister schept en ons het licht gegeven hebt.

13 Gezang 387 : 1, 2, 3 en 7 Om Christus' wil doe mij niet aan
Vers 2 Om Christus' wil doe mij niet aan het kwaad dat ik U heb gedaan, veeleer vergeef mij, Heer, en geef dat ik voortaan in vrede leef.

14 Gezang 387 : 1, 2, 3 en 7 Neem mij de last van doodsangst af,
Vers 3 Neem mij de last van doodsangst af, dat ik te ruste ga in 't graf. Leer mij te sterven dat ik mag vrolijk verrijzen op uw dag.

15 Gezang 387 : 1, 2, 3 en 7 Looft God de Heer die eeuwig leeft,
Vers 7 Looft God de Heer die eeuwig leeft, alles uit niets geschapen heeft, die ons tot aan zijn dag behoedt en onze ogen opendoet!

16 Nieuw in onze Kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze Kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen ervoor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google