Welkom op TOV! Thema: Rouw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Bekering.
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
… en wat wil Jezus van jou?
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
Hij wacht alleen nog maar
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
De doop en de dood Lazarus ….
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Deel II verzoening.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Wie nodig je als eerste uit?
Is het allemaal wel waar?
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Shalom!.
Thema voor vanavond is:
Welkom op TOV!.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Ons thema is Vriendschap
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
God is trouw Hij gaf zijn woord
Christelijke Vrijheid
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Welkom in de samenkomst
Verlangen naar licht.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Welkom!.
Verslaving.
Samenkomst voorafgaand aan de begrafenis van
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
“de liefde van God”.
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Transcript van de presentatie:

Welkom op TOV! Thema: Rouw

Gebed

Zingen psalm 130 : 1 Uit diepten van ellende, Roep ik, met mond en hart, Tot U die heil kunt zenden; O HEER; aanschouw mijn smart; Wil naar mijn smeekstem horen Merk op mijn jammerklacht; Verleen mij gunstig’ oren, Daar ‘k in mijn druk versmacht.

Een koffer vol herinneringen Pesten Verkering uit Geboorte Scheiding Ziekte Verjaardag Leuke vakantie Voetbalkampioen Sterfgeval

Lezen Johannes 11 : 11 - 22 11 Dit sprak Hij; en daarna zeide Hij tot hen: Lazarus, onze vriend, slaapt; maar Ik ga heen, om hem uit den slaap op te wekken. 12 Zijn discipelen dan zeiden: Heere, indien hij slaapt, zo zal hij gezond worden. 13 Doch Jezus had gesproken van zijn dood; maar zij meenden, dat Hij sprak van de rust des slaaps. 14 Toen zeide dan Jezus tot hen vrijuit: Lazarus is gestorven. 15 En Ik ben blijde om uwentwil, dat Ik daar niet geweest ben, opdat gij geloven moogt; doch laat ons tot hem gaan.

Lezen Johannes 11 : 11 - 22 16 Thomas dan, genaamd Didymus, zeide tot zijn medediscipelen: Laat ons ook gaan, opdat wij met Hem sterven. 17 Jezus dan, gekomen zijnde, vond, dat hij nu vier dagen in het graf geweest was. 18 (Bethanië nu was nabij Jeruzalem, omtrent vijftien stadiën van daar.) 19 En velen uit de Joden waren gekomen tot Martha en Maria, opdat zij haar vertroosten zouden over haar broeder. 20 Martha dan, als zij hoorde, dat Jezus kwam, ging Hem tegemoet; doch Maria bleef in huis zitten.

Lezen Johannes 11 : 11 - 22 21 Zo zeide Martha dan tot Jezus: Heere, waart Gij hier geweest, zo ware mijn broeder niet gestorven; 22 Maar ook nu weet ik, dat alles, wat Gij van God begeren zult, God U het geven zal.

Lezen Johannes 11 : 33 - 38 33 Jezus dan, als Hij haar zag wenen, en de Joden, die met haar kwamen, ook wenen, werd zeer bewogen in den geest, en ontroerde Zichzelven; 34 En zeide: Waar hebt gij hem gelegd? Zij zeiden tot Hem: Heere, kom en zie het. 35 Jezus weende. 36 De Joden dan zeiden: Ziet, hoe lief Hij hem had! 37 En sommigen uit hen zeiden: Kon Hij, Die de ogen des blinden geopend heeft, niet maken, dat ook deze niet gestorven ware? 38 Jezus dan wederom in Zichzelven zeer bewogen zijnde, kwam tot het graf; en het was een spelonk, en een steen was daarop gelegd.

Lezen Johannes 11 : 33 - 38 33 Jezus dan, als Hij haar zag wenen, en de Joden, die met haar kwamen, ook wenen, werd zeer bewogen in den geest, en ontroerde Zichzelven; 34 En zeide: Waar hebt gij hem gelegd? Zij zeiden tot Hem: Heere, kom en zie het. 35 Jezus weende. 36 De Joden dan zeiden: Ziet, hoe lief Hij hem had! 37 En sommigen uit hen zeiden: Kon Hij, Die de ogen des blinden geopend heeft, niet maken, dat ook deze niet gestorven ware? 38 Jezus dan wederom in Zichzelven zeer bewogen zijnde, kwam tot het graf; en het was een spelonk, en een steen was daarop gelegd.

Gedeelde smart is halve smart…. Om te onthouden… Gedeelde smart is halve smart…. Dat geldt zeker als je het deelt met Jezus!

Om te onthouden… Openbaring 21 : 4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn…

Zingen: Nog voordat je bestond kende Hij je naam. Hij zag je elk moment en telde elke traan. Omdat Hij van je hield, gaf Hij zijn eigen Zoon. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt.

Zingen: Nog voordat je bestond Kom tot de Vader, kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend. De liefde de Hij geeft, de woorden die Hij spreekt. Daarmee is alles klaar wanneer jij komt. De liefde die Hij geeft, Hij wacht alleen nog maar totdat je komt.

Zingen: Kerstlied Laat ieder het horen, dat eens werd geboren de Redder der wereld, de Heer van 't heelal. De engelen meldden in Efrata's velden dat Hij werd geboren in Bethlehems stal. Komt, laten wij eren de Heere der Heren, zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven dichtbij Hem te leven, de Heiland der wereld, halleluja.

Zingen: Kerstlied En herders zij kwamen bij 'n kribbe tesamen, omringden eerbiedig het Kindeke teer. De flonk'rende sterre riep wijzen van verre, zij knielden ontroerd bij het Kindeke neer. Komt, laten wij eren de Heere der Heren, zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven dichtbij Hem te leven, de Heiland der wereld, halleluja.

Zingen: Kerstlied In doeken gewonden, voor al onze zonden, ligt hier in een kribbe het goddelijk Kind. De sterre gaat stralen voor wie, moe van 't dwalen, bij 't wonder van Bethlehem vrede vindt. Komt, laten wij eren de Heere der Heren, zo groot van ontferming en van gena. Want Hij wil ons geven dichtbij Hem te leven, de Heiland der wereld, halleluja. 

Mededelingen Aanmelden kerstfeest Eetcafé Morgenavond: Preludium, aanvang 19.00 uur www.tov.hervormdwekerom.nl