Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
De beroemdste persoon die er is …
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Boodschap in praktijk brengen
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
Tussen Pasen en Pinksteren.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
De pittige smaak van de uitverkiezing
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
De visie is Jezus One for all.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Bij het kolenvuur Johannes
Wie is mijn naaste? Lucas
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
Is het allemaal wel waar?
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Welkom op TOV!.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
“Geef en je zal gegeven worden.”
Wie het laatst lacht... Genesis
Het verhaal van Pasen.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Een voorbeeld dat navolging verdient
TOV! Dat jij er bent vanavond! God in beeld?
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
Transcript van de presentatie:

Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij je als gast verwennen door een ander? 3Hoe vaak maak je na afloop van de kerk een praatje met een willekeurig gemeentelid? 4Hoe vaak groet je iemand op straat die je niet kent? 5Hoe vaak bied je andere aan om te helpen

Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 6Hoe vaak ga je op verjaardagen naast iemand zitten die je minder goed of helemaal niet kent? 7Hoe vaak maak je zomaar een praatje met mensen op straat? 8Hoe vaak is er bij jullie thuis iemand die als gast mee eet? 9Hoe vaak ga je in de kerk bewust naast iemand zitten die je weinig spreekt? Wat is jou score

1Gastvrijheid is een houding en een levensstijl. 2Gastvrijheid is een keuze om gewoon beschikbaar te zijn. 3Gastvrijheid is delen wat je zelf van God ontvangen hebt. 4Gastvrijheid is je richten op de behoeften van anderen. 5Gastvrijheid is de manier om te laten zien wie je bent 6Gastvrijheid is een kans om God te ontmoeten en te dienen.

God verschijnt aan Abraham bij Mamre 1 Daarna verscheen de HEERE aan hem bij de eiken van Mamre, toen hij in de ingang van de tent zat en de dag heet werd. 2 Hij sloeg zijn ogen op, en keek, en zie, er stonden drie mannen voor hem. Toen hij hen zag, liep hij hun snel uit de ingang van de tent tegemoet en boog zich ter aarde. 3 En hij zei: Mijn heer, als ik nu genade gevonden heb in uw ogen, ga dan uw dienaar toch niet voorbij. 4 Laat er toch wat water gebracht worden; was dan uw voeten, en rust wat uit onder de boom.

5 Dan zal ik een stuk brood halen, zodat u op krachten kunt komen; daarna kunt u verdergaan. Daarom bent u immers bij uw dienaar langsgekomen. En zij zeiden: Doe zoals u gesproken hebt. 6 Abraham haastte zich naar de tent, naar Sara, en zei: Haast je! Kneed drie maten meelbloem en maak er koeken van. 7 Abraham liep snel naar de runderen en nam een kalf dat er mals en goed uitzag. Hij gaf het aan de knecht, die zich haastte om het te bereiden. 8 Toen nam hij boter en melk, en het kalf dat hij bereid had, en zette het hun voor en terwijl hij bij hen onder de boom stond, aten zij.

1Tijdstip 2Rust 3HEERE 4Mamre

1Zien en handelen 2Opendoen 3Inleven5

1Gast toevallig? 2Geef gast vrijheid oftewel is je gast- vrij

1Abraham start voorzichtig 2Lichamelijke verzorging 3Je houd een gast niet vast

1Abraham schakelt iedereen in 2Vers spul 3Niet weinig 3 maten is 39 liter

1Een kalf = eigen vermogen 2Knecht wordt ingeschakeld

1Gastheer 2In de buurt 3Geeft gasten ruimte

1Gastvrijheid 2Zoals door God bedoeld 3Waarom legt God nadruk op gastvrijheid? 4God/Gast/Zichzelf

Ik was hongerig En jij gaf Mij te eten Toen Ik dorst had Bood je Mij je beker aan En wat je ooit gedaan hebt Aan de minste van Mijn broeders Zegt Jezus Dat heb jij aan Mij gedaan

Toen Ik koud was Gaf je Mij je eigen kleren ‘k was een vreemdeling En jij liet Mij binnengaan En wat je ooit gedaan hebt Aan de minste van Mijn broeders Zegt Jezus Dat heb jij aan Mij gedaan

Toen Ik ziek was Ben jij mij komen helpen Ik was gevangen jij Ging niet bij Mij vandaan En wat je ooit gedaan hebt Aan de minste van Mijn broeders Zegt Jezus Dat heb jij aan Mij gedaan

Waar liefde woont, gebiedt de HEER den zegen: Daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn heil verkregen, En 't leven tot in eeuwigheid.

 Volgende week open avond  Contributie bij Jan bezorgen voor morgenavond Evekinkweg 28B