WELKOM OP TOV!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Fair Play Eerlijk spelen
Zonde, de grootste vijand
Bestemming God eren ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Godsdienst 1 1.
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
MAKE ME Beautiful!!!. HOE BELANGRIJK VINDEN WIJ ONS UITERLIJK?? Maakt mij niets, het gaat toch om je binnenkant?? Echt wel wel belangrijk hoe je eruitziet!!
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
WELKOM TOV’ERS.
Avondsluiti ng Ruth 4: Lezen  13 Alzo nam Boaz Ruth, en zij werd hem ter vrouwe, en hij ging tot haar in; en de HEERE gaf haar, dat zij zwanger.
Nice to meet you…. op TOV!.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
We lezen Ruth 1 : 1-5 Naómi en haar schoondochters 1 In de dagen, als de richters richtten, zo geschiedde het, dat er honger in het land was; daarom toog.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
De doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf.
Leven zoals God het bedoelde?!
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. W.J.A. Ester Het thema is: “Wat denk jij”
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Het thema is: Beeldenstorm!
Verslaving.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: God will make a way © 1990 Integrity Music / Universal Songs 1/3 GOD WIJST MIJ.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Welkom.
MAKE ME Beautiful!!!. HOE BELANGRIJK VINDEN WIJ ONS UITERLIJK?? WAT WETEN WE EIGENLIJK VAN ONS LIJF?? We gaan dat onderzoeken Door middel van twaalf vragen.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is: Ds. A.G.M. Weststrate Zuiverheid in huwelijk en seksualiteit.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: School; wat doe jij met je talenten?
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Welkom in deze kerkdienst
Christus en de gemeente
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

WELKOM OP TOV!

BIDDEN

Seksualiteit Wat is seksualiteit nu precies Hoe ver kun je gaan Gods driestappenplan

Wat is seksualiteit nu precies De dikke van Dale; Alles wat het geslachtsverkeer betreft Aantrekkingskracht Elkaar verliefd aankijken Voorzichtige eerste kus

Hoe ver kun je gaan? Gewoon doen waar je zin in hebt Moet kunnen Als jij het maar lekker vindt

Genesis 2;18,21-25 18 Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken, die als tegen hem over zij. 21 Toen deed de HEERE God een diepen slaap op Adam vallen, en hij sliep; en Hij nam een van zijn ribben, en sloot derzelver plaats toe met vlees. 22 En de HEERE God bouwde de ribbe, die Hij van Adam genomen had, tot een vrouw, en Hij bracht haar tot Adam. 23 Toen zeide Adam: Deze is ditmaal been van mijn benen, en vlees van mijn vlees! Men zal haar Manninne heten, omdat zij uit den man genomen is. 24 Daarom zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten, en zijn vrouw aankleven; en zij zullen tot één vlees zijn. 25 En zij waren beiden naakt, Adam en zijn vrouw; en zij schaamden zich niet.

Gods driestappenplan 1e stap de man verlaat zijn vaderen moeder 2e stap hij zal zijn vrouw aanhangen, hij hecht zich aan zijn vrouw 3e stap zij zijn tot een vlees

Heidelberger catechismus zondag 41 Wat leert ons het zevende gebod? Gij zult niet echtbreken? Dat alle onkuisheid van God vervloekt is, en dat wij daarom haar van harte vijand zijnde, kuis en ingetogen leven moeten, hetzij in de heilige huwelijkse staat of daarbuiten. Verbiedt God in dit gebod niet meer echtbreken en dergelijke schandelijkheden? Dewijl ons lichaam en onze ziel tempelen van de Heilige Geest zijn, zo wil Hij dat wij ze beide zuiver en heilig bewaren; daarom verbiedt Hij alle onkuise daden, gebaren, woorden, gedachten, lusten, en wat de mens daartoe trekken kan.

Hooglied 2;1-6 1 Ik ben een Roos van Saron, een Lelie der dalen. 2 Gelijk een lelie onder de doornen, alzo is Mijn vriendin onder de dochteren. 3 Als een appelboom onder de bomen des wouds, zo is mijn Liefste onder de zonen; ik heb groten lust in Zijn schaduw, en zit er onder, en Zijn vrucht is mijn gehemelte zoet. 4 Hij voert mij in het wijnhuis, en de liefde is Zijn banier over mij. 5 Ondersteunt gijlieden mij met de flessen, versterkt mij met de appelen, want ik ben krank van liefde. 6 Zijn linkerhand zij onder mijn hoofd, en Zijn rechterhand omhelze mij.

Gods doel met seksualiteit Om voort te planten Om van te mogen genieten Dat je jezelf kan zijn bij de ander Om samen een te zijn

Zingen psalm 139;1,2,14 Niets is o oppermajesteit Bedekt voor uw alwetendheid Gij kent mij, Gij doorgrond mijn daan Gij weet mijn zitten en mijn staan Wat ik beraad of wil betrachten Gij kent van verre mijn gedachten

Psalm 139;2,14 G,omringt mijn gaan en liggen,Gij O Heer zijt altoos nevens mij Uw onbepaalde wetenschap Kent mijnen weg van stap tot stap Geen woord is nog mijn tong ontgleden Of Gij,Gij weet alreeds mijn reden Doorgrondt m’ en ken mijn hart o Heer Is ‘t geen ik denk niet tot Uw eer Beproef m’en zie of mijn gemoed Iets kwaads iets onbehoorlijks voed En doe mij toch met vaste schreden De weg ter zaligheid betreden

als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in zijn hand leg, wijst Hij mij de weg, wijst Hij mij de weg. Al moet ik door de wildernis-Hij leidt mij. Hij toont mij een rivier in de woestijn. Alles zal ooit vergaan maar zijn liefde blijft bestaan en Hij maakt iets heel nieuws vandaag.