Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Avondsluiting Vrijdag 9 juli 2010
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Welkom op TOV! Bekering.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Lezen Ruth 1 : Toen maakte zij zich op met haar schoondochters, en keerde weder uit de velden van Moab; want zij had gehoord in het land van.
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zingen Vers 1 Neem mijn leven, laat het, Heer,
De visie is Jezus One for all.
De dood in de pot 2Koningen
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verbonden … Van boven bekeken
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
Is het allemaal wel waar?
Dank-zij Gods regels Dinsdag 6 juli 2010 Dank-zij Gods regels.
Avondsluiti ng Ruth 4: Lezen  13 Alzo nam Boaz Ruth, en zij werd hem ter vrouwe, en hij ging tot haar in; en de HEERE gaf haar, dat zij zwanger.
Nice to meet you…. op TOV!.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Thema voor vanavond = Somberheid/Dipje
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Welkom in de samenkomst
De doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Op heterdaad... Johannes
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. titel: God will make a way © 1990 Integrity Music / Universal Songs 1/3 GOD WIJST MIJ.
Genadebrood in Bethlehem.
Welke God? De drie-enige God Occultisme Afgoden Allah = God?
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Ruth: gevoed en geliefd
Transcript van de presentatie:

Who cares?!

14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan de zijde van de maaiers, en hij langde haar geroost koren, en zij at, en werd verzadigd, en hield over. 15 Als zij nu opstond, om op te lezen, zo gebood Boaz zijn jongens, zeggende: Laat haar ook tussen de garven oplezen, en beschaamt haar niet. 16Ja, laat ook allengskens van de handvollen voor haar wat vallen, en laat het liggen, dat zij het opleze, en bestraft haar niet. 17 Alzo las zij op in dat veld, tot aan den avond; en zij sloeg uit, wat zij opgelezen had, en het was omtrent een efa gerst. 18 En zij nam het op, en kwam in de stad; en haar schoonmoeder zag, wat zij opgelezen had; ook bracht zij voort, en gaf haar, wat zij van haar verzadiging overgehouden had. Who cares?!

19Toen zeide haar schoonmoeder tot haar: Waar hebt gij heden opgelezen, en waar hebt gij gewrocht? Gezegend zij, die u gekend heeft! En zij verhaalde haar schoonmoeder, bij wien zij gewrocht had, en zeide: De naam des mans, bij welken ik heden gewrocht heb, is Boaz. 20Toen zeide Naomi tot haar schoondochter: Gezegend zij hij den HEERE, Die Zijn weldadigheid niet heeft nagelaten aan de levenden en aan de doden! Voorts zeide Naomi tot haar: Die man is ons nabestaande; hij is een van onze lossers. 21En Ruth, de Moabietische, zeide: Ook, omdat hij tot mij gezegd heeft: Gij zult u houden bij de jongens, die ik heb, totdat zij den gansen oogst, die ik heb, zullen hebben voleindigd. 22En Naomi zeide tot haar schoondochter Ruth: Het is goed, mijn dochter, dat gij met zijn maagden uitgaat, opdat zij u niet tegenvallen in een ander veld. 23Alzo hield zij zich bij de maagden van Boaz, om op te lezen, totdat de gersteoogst en tarweoogst voleindigd waren; en zij bleef bij haar schoonmoeder. Who cares?!

Laat jij je door God inschakelen? Hoe? Who cares?!

Je kunt kiezen in je leven Tussen twee wegen, zegt de Heer; Orpa koos voor zich de brede, Ruth de smalle Hem ter eer! ‘k Hoop dat ook jouw voet mag vinden, Het door Ruth gekozen pad. Reizende met al Gods kind’ren, Naar de zaal’ge Hemelstad. Who cares?!

God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij Zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe kracht. Als ik mijn hand in Zijn hand leg, wijst Hij mij de weg. Al moet ik door de wildernis, Hij leidt mij. Hij toont mij een rivier in de woestijn. Alles zal ooit vergaan maar Zijn liefde blijft bestaan en Hij maakt iets heel nieuws vandaag. Who cares?!

Neem mijn leven, laat het, Heer, toegewijd zijn aan uw eer. Maak mijn uren en mijn tijd tot uw lof en dienst bereid. Neem mijn handen, maak ze sterk, trouw en vaardig tot uw werk. Maak dat ik mijn voeten zet op de wegen van uw wet. Neem mijn wil en maak hem vrij, dat hij U geheiligd zij. Maak mijn hart tot uwe troon, dat uw Heilge geest er woon'. Who cares?!

Dit is mijn gebod, dat gij elkander liefhebt en uw blijdschap wordt vervuld. Dit is mijn gebod, dat gij elkander liefhebt en uw blijdschap wordt vervuld. en uw blijdschap wordt vervuld, Dit is mijn gebod, dat gij elkander liefhebt en uw blijdschap wordt vervuld. Who cares?!

Ik was hongerig en jij gaf Mij te eten Toen Ik dorst had bood je Mij je beker aan En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders Zegt Jezus Dat heb jij aan Mij gedaan Toen Ik koud was gaf je Mij je eigen kleren Ik was een vreemdeling jij liet Mij binnengaan En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders Zegt Jezus Dat heb jij aan Mij gedaan Who cares?!

Toen Ik ziek was ben jij mij komen helpen Ik was gevangen jij ging niet bij Mij vandaan En wat je ooit gedaan hebt aan de minste van Mijn broeders Zegt Jezus Dat heb jij aan Mij gedaan Who cares?!