WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hier en hiernamaals.
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
… en wat wil Jezus van jou?
De barmhartige Samaritaan: de parabel uitgewerkt
Wat is de bedoeling van Johannes?
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
God prijzen omdat je vreugde vindt in Hem Prijs de HEER, mijn ziel.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Machtig God, sterke Rots (LvGz 347)
Pasen & Pinksteren op één dag!
Wie is mijn naaste? Lucas
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Mijn Naaste Hoe zie jij het, hoe ziet de Bijbel het. TOV!
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Check morgen weer: !!! Welkom op TOV! Check morgen weer: !!!
Shalom!.
Welkom op TOV!.
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
De vreugde van de HEERE.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Met de bijbel in de klas.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Een relatie met God Hoe dan?.
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: Be Thou my vision © 1996 Kingsway's Thankyou Music / Universal Songs 1/6.
Welkom op TOV! Thema = Jong.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Een voorbeeld dat navolging verdient
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Lied voor de dienst 287: 1 en 2.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
‘De Heere is jouw Bewaarder…’
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Voorganger: ds. Mevr. E. Braam Ouderling van dienst: Bart van de Velde Organist: Anne Kroeze Schriftlezing: Lukas : 10 : 25 t/m 37 Joh. : 15 : 9 t/m 17.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
20 februari 1965.
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
De Barmhartige Samaritaan
de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan
Wie is mijn naaste?.
Lukas – 37 De barmhartige Samaritaan
Welkom op 14 juli Voorganger: Ds. Ko Sent Ouderling van dienst:
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

WELKOM OP TOV! Maak het verschil……

BIDDEN

Zingen: Psalm 121 Vers 1: ‘k sla d’ogen naar ‘t gebergte heen, Vanwaar ik dag en nacht Des Hoogsten bijstand wacht Mijn hulp is van den Heer’ alleen Die hemel, zee en aarde Eerst schiep en sinds bewaarde

Vers 4: De Heer’ zal u steeds gadeslaan opdat Hij in gevaar uw ziel voor ramp bewaar De Heer,’t zij g’ in of uit moogt gaan en waar g’ u heen moogt spoeden zal eeuwig u behoeden

BUURT Omgaan met de mensen in je buurt Je gedragen in de buurt Een voorbeeld zijn Bidden voor mensen Maak het verschil

Lukas 10 vers 25-37 25 Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ 26 Jezus antwoordde: ‘Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar?’ 27 De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ 28 ‘U hebt juist geantwoord,’ zei Jezus tegen hem. ‘Doe dat en u zult leven.’ 29 Maar de wetgeleerde wilde zich rechtvaardigen en vroeg aan Jezus: ‘Wie is mijn naaste?’ 30 Toen vertelde Jezus hem het volgende: ‘Er was eens iemand die van Jeruzalem naar Jericho reisde en onderweg werd overvallen door rovers, die hem zijn kleren uittrokken, hem mishandelden en hem daarna halfdood achterlieten.

31 Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen. 32 Er kwam ook een Leviet langs, maar bij het zien van het slachtoffer liep ook hij met een boog om hem heen. 33 Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. 34 Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde. 35 De volgende morgen gaf hij twee denarie aan de eigenaar en zei: “Zorg voor hem, en als u meer kosten moet maken, zal ik u die op mijn terugreis vergoeden.” 36 Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers?’ 37 De wetgeleerde zei: ‘De man die medelijden met hem heeft getoond.’ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Doet u dan voortaan net zo.’

Cool of Uncool Verliezer of Held

Wees mijn verlangen 1, 3 en 5 Wees mijn verlangen, o Heer’ van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend, vervuld van Uw licht. Geef mij Uw wijsheid, Uw woorden van eer, dat ik in U blijf en U in mij Heer, U als mijn Vader en ik als Uw kind dat in Uw armen geborgenheid vindt, Hemelse Koning, Die het kwaad overwon, als ik daar kom in het licht van Uw zon, stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit.

FIJNE AVOND!!!! ‘Make a difference’ ‘Maak het verschil’