Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Ik wens je De kracht van god.
Water, schapen en vrouwen
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Zegen & vloek deel II.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
‘voor de kinderen’.
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
In deze presentatie staan beide.
Welkom op TOV!.
Genade schenken 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
VREDE.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Welkom in de samenkomst
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Zandloper van Gods geschiedenis
Transcript van de presentatie:

Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?

Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht en over al de dieren die over de aarde kruipen!   En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed.

Wat is ZEGEN? Krijgen wat je niet hebt verdient! Zegen - het tegenovergestelde van vloek - = in het Oude en Nieuwe Testament beschreven als onderdeel van het verbond met God = wanneer een volk trouw blijft aan de verbondsbepalingen.

Mozes (Deut 30:19-20)   Ik roep heden de hemel en de aarde tot getuigen tegen u: het leven en de dood heb ik u voorgehouden, de zegen en de vloek! Kies dan het leven, opdat u leeft, u en uw nageslacht,   door de HEERE, uw God, lief (1) te hebben, Zijn stem te gehoorzamen (2) en u aan Hem vast te houden (3) – want Hij is uw leven …

Wat is ZEGEN? EEN KEUZE om = (1) de Heer liefhebben, = (2) naar de Heer luisteren, = (3) de Heer aanhangen = de zegen blijft er op Krijgen wat je niet hebt verdient!

Numeri 6:24-27  De Here zegene u en behoede u;  De Here doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig;  De Here verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede.  ZO ZULLEN ZIJ MIJN NAAM OP DE HEN LEGGEN, EN IK ZAL HEN ZEGENEN.

Wat is ZEGEN? Jozua 24:15 KIEZEN, KIEZEN, KIEZEN, KIEZEN, KIEZEN, KIEZEN, KIEZEN, KIEZEN,

Jozua 24:15   Maar als het in uw ogen kwalijk is de HEERE te dienen, kies voor u heden wie u zult dienen: óf de goden die uw vaderen, die aan de overzijde van de rivier woonden, gediend hebben, óf de goden van de Amorieten, van wie u het land bewoont.   Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!

Wat is ZEGEN? 1 Johannes 5:10-12 De Vader in de Hemel, de Zoon en de Heilige Geest willen zegenen! Maar dat is deel van een verbond! (a) heeft 2 partners (b) is vrijwillig

1 Johannes 5:10-12   Wie gelooft in de Zoon van God, heeft het getuigenis in zichzelf; wie God niet gelooft, heeft Hem tot leugenaar gemaakt, omdat hij niet geloofd heeft het getuigenis dat God van Zijn Zoon getuigd heeft.   En dit is het getuigenis, dat God ons het eeuwige leven gegeven heeft; en dit leven is in Zijn Zoon.   Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.

Wat is ZEGEN? Ik kies de hemel... Krijgen wat je niet verdient Hij betaalde voor waar jij faalde VRIJE KEUZE: ontvangen of … Krijgen wat je wel verdient! Dat is de hel!

Matheus 10:28   En weest niet bevreesd voor hen, die wel het lichaam doden, maar de ziel niet kunnen doden;   weest veeleer bevreesd voor Hem, die beide, ziel en lichaam, kan verderven in de hel.

Eerbied voor een keuze… Ik kies de hemel... De Schepper eert ons! Wij krijgen vrijheid om te kiezen Er zijn er die Zijn aanbod afslaan Volharden daarin = geen zegen = geen hemel

Jozua 24:15   Maar wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!

Eerbied voor een keuze… Ik kies de hemel... Wie Zijn aanbod aannemen Volharden = onder Zijn naam leven = Gods zegen rust op jou = de hemel is met jou verbonden = dat stopt nooit meer