De strijd om jouw gedachten…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Rein & onrein ... Handelingen 10:1-48
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Bestemming En er aan toe komen …. Vorige week: beeld 1 1 Joh.2: 12 Ik schrijf u, kinderkens, want de zonden zijn u vergeven om zijns naams wil. 13 Ik.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Engelen.
De wapenrusting van God
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
Zitten - Wandelen - Standhouden
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
De nieuwe levenswandel Efeze
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
"de goede strijd".
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
De doop in de Heilige Geest
Verleiding en Aanklacht. De duivel Bestaat die echt?
Oorlog in de hemel en op aarde
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Wees krachtig!!.
Transcript van de presentatie:

De strijd om jouw gedachten…

En de Here zei tot Kain: Waarom bent u toornig en waarom is uw gelaat betrokken? Moogt u het niet opheffen, indien u goed handelt? Doch indien u niet goed handelt, ligt de zonde als een belager aan de deur, wiens begeerte naar u uitgaat, doch over wie u moet heersen. Genesis 4:6-7

Zalig is de man, die in verzoeking volhardt, want, wanneer hij de proef heeft doorstaan, zal hij de kroon des levens ontvangen, die Hij beloofd heeft aan wie Hem liefhebben. Laat niemand, als hij verzocht wordt, zeggen: Ik word van Godswege verzocht. Want God kan door het kwade niet verzocht worden en Hijzelf brengt ook niemand in verzoeking. Maar zo vaak iemand verzocht wordt, komt dit voort uit de zuiging en verlokking zijner eigen begeerte. Daarna, als die begeerte bevrucht is, baart zij zonde; en als de zonde volgroeid is, brengt zij de dood voort. (Jac. 1:12-15)

Doet de wapenrusting Gods aan, om te kunnen standhouden tegen de verleidingen des duivels; want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten. Neemt daarom de wapenrusting Gods, om weerstand te kunnen bieden in de boze dag en om, uw taak geheel vervuld hebbende, stand te houden. Efeziërs 6:11-13

Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees gekend hebben, thans niet meer. Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping; het oude is voorbij- gegaan, zie, het nieuwe is gekomen. En dit alles is uit God, die door Christus ons met Zich verzoend heeft … (2 Kor. 5:16-18a)

Gij hebt de duivel tot vader en wilt de begeerten van uw vader doen Gij hebt de duivel tot vader en wilt de begeerten van uw vader doen. Die was een mensenmoorder van den beginne en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij naar zijn aard, want hij is een leugenaar en de vader der leugen. Johannes 8:44

De Wapenrusting Efeze 6:13-18 ‘Gij hebt te strijden Niet tegen vlees & bloed maar Dus geen letterlijke wapenrusting maar Begrijpen waarvan ze een beeld zijn Het echte leren kennen En dan gebruiken Oefening baart kunst

Het model

Gordel der waarheid

Gordel Cingulum Eerst hemd aan, gordel houdt bijeen Gordel als eerste! der waarheid (Joh.17:17) ‘… uw woord is waarheid’ Gods woord = de Bijbel Gods Woord = Jezus Heiligen = apart zetten = puur maken Toepassing Gods woord erkennen als dé Waarheid Gods woord kennen

Pantser der gerechtigheid

Pantser Het pantser Bescherming van de vitale organen Rondom beschermd! der gerechtigheid (Gal.3:24 & 2:20) ‘Opdat wij uit het geloof gerechtvaardigd zouden worden’ Ik was ‘onrechtvaardig’ Ik ben ‘gerechtvaardigd’ Nu leef ik ‘door het geloof in Jezus’ Toepassing Aanvallen zijn op mijn leven Vijand zegt: je bent dood (zondaar) Pantser toepassen: ik leef, door geloof in Jezus!

Schoenen van bereidvaardigheid

Schoenen Schoenen = beweging Stilstaan is gevaarlijk Soldaat = man met een missie! Bereidvaardigheid van evangelie des vredes (Mat 28:19) Missie = alle volken tot mijn discipelen Het is een ‘Vredesmissie’ Bereidvaardig; vrijwillig in dienst Toepassing GAAN, niet stilstaan Getuigen van je geloof Mensen echt bij Jezus brengen Ze trainen als discipelen (soldaten)

Schild des geloofs

Schild Schild Brandende pijlen afweren Komt voor het pantser (dikker) Des geloofs (Gal.2:20) Geloof = Jezus is mijn redder = ik ben vergeven Pijlen = aanklachten vd boze = leugens (halve waarheden) Toepassing De boze klaagt je aan om zonde Schild ertussen = zonde erkennen = belijden & vergeving = geen verwijdering

Helm des heils

Helm Helm Bescherming van je hoofd Toont je rang en waar je bent Des heils (2 Cor.10:5) Gedachten aan & kennis van God Toepassing de boze fluistert vanuit Gods woord Wie ben ik & wat wil ik Wat is waarheid & goed Krijgsgevangen maken Weerstaan en hij zal vlieden

Zwaard van de Geest

Zwaard Zwaard Aanvalswapen Snijden / scheiden vd Geest (Hebr. 4:12 & 2 Tim.3:16) Eigendom van / olv de H Geest Zwaard = ‘woord van God’ Toepassing Bijbel & openbaring op aanwijzing van H Geest Woorden van God spreken Mensen innerlijk raken In hen de leugen lossnijden Offensief (mensen bevrijden)

Bidden Fil.4:4-7 Geen beeldspraak? Toepassing Vrede van God Verblijd u in de Heer (altijd) Wensen bekend maken Vrede van God Geen beeldspraak? De olie van het harnas Soepel leer & geen roest Toepassing Soldaat communiceert steeds Welke signalen van hogerhand Wij bidden voortdurend Informatie geven Marsorders ontvangen

Want al leven wij in het vlees, wij trekken niet ten strijde naar het vlees want de wapens van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God voor het slechten van bolwerken. (2 Cor.10:3-4)