IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Advertisements

Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Evangelie der genade Vragen :
Het dak eraf Marcus21-12.
Gods weg is volmaakt Ps. 18:30.
Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid.
De allergrootste liefde
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Vaderdag 2013.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
‘Toegang ...’.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Paulus en Israël Romeinen Uitverkiezing, een beladen onderwerp.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
HOEZO BIDDEN?.
Dienen en liefhebben Romeinen
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
"in geen ding bezorgd" 1.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
In de Bres staan Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM TOV’ERS.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
De doodstraf... Jannie. Deze inleiding gaat over de doodstraf. We willen dit doen in verband met de lijdensweken. De Heere Jezus heeft ook de doodstraf.
Welkom op TOV!.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Romeinen Denken en Dienen.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Preek Jakobus 2:
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
ETEN & DRINKEN Urk.
Standvastig... waarin?.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
Zingen Vers 1 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht,
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Transcript van de presentatie:

IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)

Sessie 2 Het Worstelgevecht

Groeps activiteit -Vorm groepen van 4 personen A :Adoration (Adoratie) C: Confession (Bekennen) T: Thanks (Dankzeggen) S: Supplication (Vragen)

HET PRINCIPE VAN JAKOB

HET PRINCIPE VAN JAKOB 1. Onderzoek de situatie -onderzoek de mogelijkheden -kijk naar en bid over de verschillende mogelijkheden -overdenk de situatie

HET PRINCIPE VAN JAKOB 2. Betrek God bij de situatie -raak betrokken bij een conversatiegebed -proactief gebed

15 En zie, Ik ben met u en Ik zal u behoeden overal waar gij gaat, en Ik zal u wederbrengen naar dit land, want Ik zal u niet verlaten, totdat Ik gedaan heb wat Ik u heb toegezegd. (Gen 2 8:15)

Groeps Activiteit Wilt u in uw groep Genesis 28: 15; Genesis 31: 3 en 13 met elkaar vergelijken

DE VIJAND Mens Kwade machten

HET PRINCIPE VAN JAKOB 3. Individuele verantwoordelijkheid -een proactieve gebaar -gebruik de wijsheid van God

HET PRINCIPE VAN JAKOB 4. Vastberaden zijn -een standvastig besluit om God aan te roepen -daag God uit -alleen met God zijn

GROEPSSESSIE -Vorm groepen van vier personen Bestudeer Gen. 32: Waarom denkt u dat Jakob die nacht alleen met God wilde zijn? 2.Wat voor uitdagingen ervaart u als u probeert tijd alleen met God door te brengen? 3. Neem NU een paar minuten om met elkander te delen en te bidden.

Het was een eenzame, bergachtige streek, waar wilde dieren vertoefden en waar rovers en moordernaars zich schuilhielden. Eenzaam en onbeschermd boog Jakob zich in diepe ootmoed ter aarde. Het was middernacht. Al degenenen van wie hij hield, waren van hem verwijderd, blootgesteld aan dood en verderf. Het moeilijkste te verwerken was de gedachte dat zijn eigen zonde al deze gevaren over deze onschuldigen had gebracht. Met ernstig geroep en tranen legde hij zijn gebeden voor God. (E.G. White, Patriarchen en Profeten blz ).

HET PRINCIPE VAN JAKOB 5. Goddelijke reactie -God spreekt -God geeft een zegen

Jakob had nu de zegen waarnaar zijn ziel had gesmacht. Zijn zonde als bedrieger en hielenlichter was vergeven. De crisis in zijn leven was voorbij. Twijfel, onzekerheid en zelfverwijt hadden zijn leven verbitterd; maar nu was alles veranderd; en rustgevend was de vrede door verzoening met God. (E.G. White Patriarchen en Profeten, blz 169).

Niet langer was Jakob bevreesd zijn broer te ontmoeten. God, die zijn zonde vergeven had, kon het hart van Esau ook bewegen om zijn ootmoed en berouw te aanvaarden. (E.G. White, Patriarchen en Profeten, blz. 169)

HET PRINCIPE VAN JAKOB Bewijs -God werkt achter de schermen -Gods genade wordt gedemonstreerd -de mensen zijn veranderd -nederigheid, berouw, vergiffenis

Niet langer was Jakob bevreesd zijn broer te ontmoeten. God, die zijn zonde vergeven had, kon het hart van Esau ook bewegen om zijn ootmoed en berouw te aanvaarden. (E.G. White, Patriarchen en Profeten, blz. 169)

7 Als iemands wegen de HERE behagen, doet Hij zelfs diens vijanden vrede met hem maken. (Prov 16:7)