Kommer en kak Of Vrijheid?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Preek Galaten 5:25 - 6:10.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Video clip scheermesjes fabrikant….
Praktisch dienstbetoon
1.
DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE
Ik vraag aan de HEER één ding,
Welkom in de samenkomst
Denken en dienen Romeinen 12-15
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Wat wil ik eigenlijk met kernreflectie?
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
De VRUCHT van de GEEST 1. Galaten & de Geest 7 juni 2013 Maarn.
Van de GENADE vervallen.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
GOED NIEUWS.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Liefhebben, omdat je afziet van jezelf Je hart Werken van het vlees (19-21) ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, afgoderij en toverij, vijandschap,
Gods wil met jouw leven en hoe Hij je daarheen leidt
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Moge God, die ons hoop geeft,
Goedheid! Thema van de dienst: De vrucht van de Geest is: goedheid
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Genade.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Deel worden van Gods familie
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Bid mee, help mee en geef!.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Het evangelie van de opstanding
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Welkom Voorganger: Ds. G. Schutte Ouderling van dienst: M. v.d. Velde Organist: J. Bredewout Schriftlezing: Wet Galaten 5: Jesaja 35: 1-10 Marcus.
Is een christen iemand die groeit?. Een christen is iemand die groeit!
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
*************************** ****************************************************
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
7. De vrucht van de Geest.
De Heer is waarlijk opgestaan
‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God.
Transcript van de presentatie:

Kommer en kak Of Vrijheid?

Kommer en kak Of Vrijheid?

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. Galaten 5:19 : 19 Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, 20 afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, 21 afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Ik herhaal de waarschuwing die ik u al eerder gaf: wie zich aan deze dingen overgeven, zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God. 22 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, 23 zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. Galaten 1:6: Het verbaast me dat u zich zo snel hebt afgewend van hem die u door de genade van Christus heeft geroepen en dat u zich tot een ander evangelie hebt gekeerd.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. Gal. 1:6: afgewend van God. Galaten 3:1 Galaten, u hebt uw verstand verloren! Wie heeft u in zijn ban gekregen? Ik heb u Jezus Christus toch openlijk en duidelijk als de gekruisigde bekendgemaakt? 2 Ik wil maar één ding van u weten: hebt u de Geest ontvangen door de wet na te leven of door te luisteren en te geloven? 3 Bent u werkelijk zo dwaas weer op uw eigen kracht te vertrouwen, en niet langer op de Geest?

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. Gal. 1:6: afgewend van God. Gal. 3:1: Dwaas! In de ban! Galaten 5:1: Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. III. Je bent geroepen om vrij te zijn. Galaten 5:13 13 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, 14 want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ 15 Maar wanneer u elkaar aanvliegt, pas dan maar op dat u niet door elkaar wordt verslonden. 16 Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. III. Je bent geroepen om vrij te zijn. Galaten 5:13 13 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, 14 want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ 15 Maar wanneer u elkaar aanvliegt, pas dan maar op dat u niet door elkaar wordt verslonden. 16 Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten.

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. III. Je bent geroepen om vrij te zijn. Maar wat is vrij zijn?

Kommer en kak of vrijheid? I. Dode werken, zonde en vlees. II. Ernst en uitzicht. III. Je bent geroepen om vrij te zijn. Maar wat is vrij zijn?