Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Inclusieve Kinderopvang De Vlaamse Beleidsaanpak.
Advertisements

14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Commissie Wijkgericht werken
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
1 Financiering … een stand van zaken 1) heffingen 2) retributies.
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Infomoment Oproep ontwikkelings- educatie oktober 2013.
SES-Omkadering BaO Uitgangspunten Juni 2012.
Gesubsidieerd NASM / MBO 4 Personal Training opleiding
Studiedag: vernieuwing, ook in onderwijs vreemde talen via ICT Vrijdag 19 maart 2010.
CVO-IVV de Avondschool centrum voor volwassenenonderwijs PROJECT “gecombineerd onderwijs”
HBO5 in Vlaanderen LEIDO, 8 april 2013 Liesbeth Hens
Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap.
WilWegWeek oktober 2013 Over de grens studeren of stage lopen: een bijzondere ervaring… Lidwien Cluitmans Elly van der Borgh Faculteit der Letteren.
|Date faculty of behavioural and social sciences 1 Matching bij Pedagogische Wetenschappen >Pedagogische Wetenschappen: instroom jaarlijks van.
1 Thematische werkgroep financiering Eerste samenkomst 3 juni 2013.
Lokaal beleid kinderopvang Stuurgroep Brede School 11 februari 2008 Sylvia Walravens Stafmedewerker lokaal beleid kinderopvang.
Convenant Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008 Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008.
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Varia Mer-forum deskundigen 19 mei Varia 1. Actualisatie richtlijnenboeken 2. Erkenning Mer-coördinator 3. Infosessie Archeologie 4. Vaak gestelde.
Workshop programmaties. Procedure programmaties Omzendbrief SO 61: Programmatie, omvorming, overheveling en afbouw in het voltijds secundair onderwijs.
Febelfin – Studiedag “De beurs vandaag” Leen Van Wambeke Retail Marketing Services Euronext Brussels.
Comenius monitoring dagen - mei over verslaggeving “Comenius monitoring dagen” : over verslaggeving 20 mei 2008, Alden Biesen 29 mei 2008, Brugge.
Comenius monitoring dagen 8/10/2008, Alden Biesen 13/11/2008, Brugge.
Comenius monitoring dagen oktober, Alden Biesen 12 november, Brugge.
Vrije-CLB-Koepel vzw Driemaal Taal Kansenbevordering in de hedendaagse CLB- praktijk taalstimulering
Treden naar succes, werk en leren Het hoger beroepsonderwijs in het Vlaamse onderwijs.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Speciale Onderwijsleermiddelen Ontmoetingsdag SIHO 25.
Sportraad 3 december AGENDA n verslag 14/10/2008 n overlijden n ledenbestand n data AV 2009 n aanwezigheid sportraad n sportonderscheidingen n verificatie.
PROJECT HBO-SAM Vooronderzoek Disseminatie
GECOMBINEERD ONDERWIJS
Beleidsplan erfgoed situering vóór erfgoedconvenant stad Hasselt en Vlaamse Gemeenschap: belangrijke spelers in Hasselt: cultuur, toerisme,
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Gemeente Rotterdam Xandra de Vroom Jeugd, Onderwijs en Samenleving 8 december 2009 Denken Voelen Doen. Het subsidiekader.
Nieuwe regelgeving geattesteerde kadervorming 10 juni 2014.
Algemene Ondernemersvaardigheden
Presentatie Brownfields Informatie- en inspraakvergadering 116. Gent – Sidaplax 19u oktober 2014.
Programma EFMB bijeenkomst 17 december 2014
BEURZENPROGRAMMA’S VOOR HBO5. BEURZENPROGRAMMA’S Generieke beurzen Specifieke beurzen: - Transition Fellowship Programme.
Aanvullende subsidiëring gecombineerd onderwijs Wie zijn wij Volwassenenonderwijs Kisp Schaalvergroting centra in Oost-Vlaanderen cvo Kisp.
27/11/2014 Algemene Statutaire vergadering. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van
Marjan van Hof & Lineke Bos
Advisering gecombineerd onderwijs Een blik achter de schermen 5 maart 2015.
Gecombineerd onderwijs in de opleiding Uitvoerend CAD-tekenaar Bouw
Debatgroep 1 Beleidsaanbevelingen op vlak van ondersteuning, kennis- en expertiseontwikkeling en curriculumontwikkeling in het volwassenenonderwijs.
Instrumentarium onthaalonderwijs anderstalige nieuwkomers Departement Onderwijs & Vorming 29 september 2015.
GO! onderwijs voor anderstalige nieuwkomers Wat zijn in het kort de regels voor het organiseren van onthaalonderwijs in het basis- en secundair onderwijs.
Wijzigende regelgeving sector Basisonderwijs Ingrid Verstrepen.
Informatiebijeenkomst inzake subsidieregeling Cultuur Eindhoven februari 2016.
Het Oost-Vlaamse tragewegenbeleid: vanuit een gemeentedekkende visie tot een tragewegennetwerk over de ganse provincie Doel tegen 2020: een provinciedekkende.
2015/HFB/OO/32006 Raamovereenkomst voor consultancy bij verandertrajecten in organisaties Opening d.d. 09/03/2015 Informatievergadering Facilitair Bedrijf.
IMPULSSUBSIDIES Stad Landen Sportverenigingen met Jeugdwerking en/of Andersvalidenwerking Aanvraagdocumenten.
Geletterdheid in CVO 20 mei 2016.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
vzw Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden
Infosessie lokaal woonbeleid Sociaal Woonaanbod
Wetgeving prioritaire doelgroepen
Richtlijnen voortgangsrapport 2017/ in te dienen uiterlijk 31 maart 2018 Socius, Brussel, 20 december 2017.
FTMA vzw PC 111.1&2 Provincie Antwerpen
REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN
Oprichting Regionaal Landschap Schelde–Durme vzw
LOP Basisonderwijs Sint-Niklaas
Richtlijnen voortgangsrapport 2017/ in te dienen uiterlijk 31 maart 2018 Socius, Brussel, 20 december 2017.
Draaiboek inschrijvingsbeleid
Nieuw kader inschrijvingsrecht
Samenvattende presentatie - 3 mei 2019
12 tot -16 jarigen NT2 LOP Kempen Donderdag 15 december 2016
Pilootprojecten Vorming Regionale Zorgplatformen
Lerend Netwerk Regie Buitenschoolse Opvang 24 september 2019
Transcript van de presentatie:

Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010

Inhoud Algemeen kader Art. 28 Financiering/subsidiëring - ondersteuning Aanvraag en procedure Extra ondersteuning en stimulering Controle Nieuw vanaf 1/9/09 Cijfertjes

Algemeen kader Art. 28 Het volwassenenonderwijs kan georganiseerd worden als contactonderwijs of als gecombineerd onderwijs. Titel II - Definities, Art. 2 Gecombineerd onderwijs : een combinatie van contactonderwijs en afstandsonderwijs

Art. 28 Gecombineerd onderwijs voldoet ten minste aan volgende criteria : het voldoet aan de wettelijke bepalingen van het decreet betreffende het volwassenenonderwijs; het omvat minimaal een evaluatiemoment in contactonderwijs; het cursusmateriaal en de didactische middelen voor het gedeelte afstandsonderwijs zijn geschikt voor multimediaal gebruik; de wijze van evalueren van het gedeelte afstandsonderwijs is duidelijk omschreven; de deelname van cursisten aan het gedeelte afstandsonderwijs wordt systematisch opgevolgd (zowel administratief als inhoudelijk). De Vlaamse Regering bepaalt de procedure voor de aanvraag van gecombineerd onderwijs.

Financiering/subsidiëring-ondersteuning Art. 85 en 98 : –Aandeel < 25% afstandsonderwijs → regulier –Aandeel ≥ 25% afstandsonderwijs → LUC gegenereerd via gecombineerd onderwijs x 1,2 Art. 49 : Het Vlaams Ondersteuningscentrum voor het Volwassenenonderwijs en de pedagogische begeleidingsdiensten moeten 20 percent van de subsidie toegekend op basis van respectievelijk artikel 47, § 1, van dit decreet en artikel 28 van het decreet van 8 mei 2009 betreffende de kwaliteit van onderwijs aanwenden voor de gezamenlijke uitvoering van volgende opdrachten : 7° expertise en expertise-uitwisseling ontwikkelen in zake afstandsleren, e-leren en gecombineerd onderwijs;

Aanvraag en procedure Elk centrum dat gecombineerd onderwijs wil organiseren, dient dit jaarlijks te melden via de elektronische gegevensuitwisseling in functie van de financiering/subsidiëring. Een centrum dat gecombineerd onderwijs met minimaal 25 % afstandsonderwijs wil organiseren en in aanmerking wil komen voor een vermenigvuldiging met factor 1,2 van het volume lesurencursist gegenereerd in dat gecombineerd onderwijs dient hiertoe ten laatste twee maanden voor de aanvang van het gecombineerd onderwijs elektronisch een aanvraag in bij de afdeling Volwassenenonderwijs. Indien een centrum gecombineerd onderwijs wil organiseren in de loop van de maand september, dan wordt de aanvraag ten laatste op 30 juni van het voorafgaande schooljaar ingediend. Een centrum dient niet te wachten op de goedkeuring van de aanvraag om met het gecombineerd onderwijs van start te gaan.

Extra ondersteuning en stimulering Art. 72bis e.v. : De Vlaamse Regering beschikt jaarlijks over ten minste een totaal bedrag van euro voor het ondersteunen en het stimuleren van de centra die opleidingen als gecombineerd onderwijs willen organiseren. –aanvraag voor 30/4 –1 of meer modules van een opleiding –≥ 50% afstandsonderwijs en ≥ 200 lestijden –OLC –protocol lokaal comité Voor de beoordeling van de ingediende aanvragen worden specifieke criteria gehanteerd door een selectiecommissie. De VR beslist op basis van voorrangscriteria. Engagement van het bestuur : binnen de 2 jaren effectief inrichten, systematische dataverzameling, samenwerking met de andere + beoordeelde centra, regelmatige debriefing consortium en decretale stuurgroep, opmaak van een eindrapport.

Controle Art. 93 en 99 : voor de berekening van het aantal lesurencursist in het gecombineerd onderwijs komen enkel cursisten in aanmerking die : 1° ingeschreven zijn vóór één derde van het minimum aantal lestijden van een module voorbij is, dat volgens het opleidingsprofiel [vermeld in artikel 24 en artikel 24bis,]² georganiseerd moet worden; 2° aantoonbaar participeren aan de opleiding (cursistvolgsysteem). De onderwijsinspectie gaat ter plaatse na in welke mate het centrum dat de aanvraag heeft ingediend de vooropgestelde doelstellingen bereikt en formuleert hierover een gemotiveerd advies: Administratief Agogisch-didactisch Gunstig advies → automatisch gedurende 5 schooljaren LUC x 1,2

Nieuw vanaf 1/9/09 De aanvraagdossiers worden niet langer geadviseerd door de inspectie (= melding). Mogelijk tot 100% afstandsonderwijs (met enkel een evaluatiemoment in contactonderwijs). Afstandsonderwijs < 25% → GEEN LUC x 1,2 Inspectie doet kwaliteitscontrole enkel voor ≥ 25%. Jaarlijks extra middelen ter ondersteuning, mits aan bijkomende voorwaarden wordt voldaan.

Cijfertjes SG’en Talen Aantal dossiers Aantal dossiers Aantal centra 70-- aanvraag 208niet ingericht advies projecten : + dossiers < 25%