De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Artroscopie Blessure verslag kijkoperatie Naam: Ben Bitter Klas : 2F
Advertisements

Alle rechten © 2007, sheet: 1 De Bijbel: Eén boek, Eén Boodschap De Bijbel De Bijbel is een éénheid. Deze eenheid is de ‘som.
De stages die voorafgaan aan een tewerkstelling
Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Citeren, verwijzen, voetnoten, paginanummering … GIP
Studie Evolutie van de situatie van een cohorte werkzoekenden op de arbeidsmarkt.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Zelfstandige activiteit OCMW- begunstigden Werkgroep activering 7 juli 2012.
TER REGISTRATIE AANBIEDEN
1 Neemt de kennis van onze studenten toe? Een analyse van de kennisgroei op basis van VGT scores Marieke van Onna & Samantha Bouwmeester.
Presentatie voor coach, aanvoerder, teammanager, begeleider.
"Beter samen leven: 10 jaar recht op maatschappelijke integratie, 10 jaar POD MI" – 13 december 2012 Atelier nr. 7 gewijd aan het "Recht op werk".
ARMOEDE =  Netwerk van sociale uitsluitingen die elkaar versterken.  Meerdere domeinen van individueel en collectief bestaan.  “Binnenkant”: kwetsuren.
Paragraaf 4.4 De vrouwenbeweging.
“Ouderenpsychologie: de grijsheid voorbij”
Werkgroep activering 12 mei 2010.
1 De uitkeringstrekkers van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW’s in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Het regeerakkoord van 1 dec Werkgroep activering 20 januari 2012.
Stromen tussen werkloosheid en OCMW. Sanctiebeleid van de RVA “een uitkeringsgerechtigde moet tijdens zijn werkloosheidperiode een aantal verplichtingen.
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
Atelier: Groot Eiland Bezoek aan Brussel. Wat is groot eiland... = is een vereniging (vzw) voor: – sociale tewerkstelling – opleiding – werkervaring.
Inburgering in Vlaanderen
Studievoortgangsregulerende maatregelen (SVRM)
Welkom!.
OCMW’s en Activering Studiedag Lokale Economie en Werkgelegenheid Mechelen 26 november 2009.
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
Opvolginstrument van de activeringen: voorstelling van de eerste resultaten.
Opvolgingsinstrument activeringen Werkgroep activering 22 september 2010 Alexandre Lesiw.
Werkgroep Activering 21 maart Agenda  De omzendbrief betreffende de verplichting voor de OCMW’s om hun gerechtigden in te schrijven bij de gewestelijke.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Evaluatie van de sensibiliseringsacties van de OCMW's Engender asbl.
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
Werkgroep Activering - 13 september Stand van zaken.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
OPVOLGINGSINSTRUMENT ACTIVERINGEN Werkgroep activering 4 juli 2011.
Nieuwe kwartaalpublicatie van de POD MI Persconferentie van 9 juli 2012.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
LIPS 8 december Programma 9u30Inleiding 9u40Portaal » Portaal in Drupal » Drupal voor websites » Alternatief van DaliCMS (Lodgon) 10u10Demo Lodgon.
Geïntegreerde werk-welzijnstrajecten voor werkzoekenden in armoede.
Reclame.
Enkele voorbeelden.
Doorstroomtraject art. 60
Werkgroep activering 27/6/2014. Context Verschuiving focus activeringsbeleid POD –van professionele nr sociale activering en sociale innovatie Colloquium.
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
Focus juli 2014 RVA-SANCTIE EN DOORSTROOM NAAR DE OCMW'S.
Inburgering in Vlaanderen en Nederland Patrick Loobuyck
Buitenschoolse kinderopvang in Gent en Mechelen. Behoefte aan buitenschoolse opvang MechelenGent Geen steekproef maar via verdeling van vragenlijsten.
Hoogbegaafdheid van leerlingen in het primair onderwijs Ontwikkelingen en samenhangen met kenmerken van thuis, de groep en de school     Uitgegeven.
Inhoudsopgave Inleiding Waar komt motown vandaan? Wat is Motown?
Succesanalyse. Succesanalyse 1440 cliënten Trajectopstart periode Algemene vaststelling:  56% doorstroming naar opleiding,… - 75% tewerkstelling.
Hoofdstuk 8 Betaalde feestdagen. Arbeidsrecht - Hoofdstuk 8 Betaalde feestdagen 2 Toepassingsgebied Bedoeling van de feestdagenwet – Verbieden van tewerkstelling.
ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.
CASA CURA Zorgen voor de kotmadam In samenwerking met Nicky Eilers.
Kapitaalsubsidies Hendrik Claessens
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
OCMW in tijdelijke werkervaring: BeroepsVerkennendeStage
Hoe werken LOP’s mee aan gekwalificeerde uitstroom?
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
Jongeren uit de jeugdzorg aan het woord:
art 60§7 / tijdelijke werkervaring
Werkgroep sociale activering 15 juni 2017
jaarlijkse bijeenkomst verenigingen aangesloten bij het lokaal fonds
Het statuut samenwonende in de werkloosheidsreglementering
Uitstroomgesprekken.
Transcript van de presentatie:

De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende de OCMW's

Studie RVA Gepubliceerd op de site van de RVA 2/Allocataires/NL.pdf

Studie RVA Hoofdstuk 2.8. "De uitstroom naar werk": aangepast volgens de opmerkingen van de werkgroep Instrument voor de opvolging van de trajecten van begunstigden van een activeringsmaatregel POD Maatschappelijke Integratie: 33,7 % vond opnieuw werk. Gegevens RVA: 5 % Dit grote verschil kan als volgt worden verklaard:

Studie RVA  Als men alleen verwijst naar de individuen die een job art. 60 § 7 hebben beëindigd in de loop van het jaar 2010, d.i personen, werden slechts van hen werkzoekend – uitkeringsgerechtigde volledige werklozen in de loop van hetzelfde jaar. Bepaalde personen kunnen zich echter onder een ander uitkeringsstatuut van de RVA bevinden, bijvoorbeeld als vrijgesteld van de inschrijving als werkzoekende voor het volgen van een opleiding of studies... De anderen konden waarschijnlijk opnieuw werk vinden of hun werk behouden onder een ander soort contract, of zijn in ziekte enz.

Studie RVA  De tabel behandelt niet alleen de nieuw binnengekomen WZ-UVW o.b.v. prestaties art. 60 § 7 voor een OCMW in de geobserveerde periode, maar het geheel van begunstigden met dit statuut. Slechts zij die geen mogelijkheid hadden dit statuut te verlaten en dus een uitgesproken zwakke uitstroom naar werk vertonen, blijven over in de totaalpopulatie WZ-UVW.