De Vlieger en MOS Wat is dat?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Welkom in de ‘Plop’klas
De historie & de toekomst
Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
door 1a Theo en Liesje zijn bangerikken. Ze zijn bang van potloden en huiswerk maken. Ze zijn bang dat Bobby hun huiswerk zou opeten.
Welkom bij de World Vision Quiz.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Daar is eindelijk de zon!
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Meervoudige intelligentie
MOS-vlag op avontuur in de Rinkeling.. Onze MOS-vlag is verdwenen. Kom we gaan ze zoeken.
Onderwijs en kinderarbeid
Wensen Van het 6de leerjaar.
Olle en de windmolens.
Ik ben Bob..
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Interpreteren van data
WELKOM ! GEKREKEL OP DE ZOLDER SCHOOLFEEST VBS DE KREKEL ZATERDAG 23 MAART 2013.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Welkom bij de rondleiding in onze school, wij stappen binnen langs de stationsstraat Welkom bij de rondleiding in onze school, wij stappen binnen langs.
Klik op ‘start’ om te beginnen.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
DE KNIPOOG over.
Advent 2014 Logo school.
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
Groene schoolomgeving  De plantenbakken vullen en onderhouden. Deze 2 keer per week water geven Indy.
Slot 4Hc.
Passend Onderwijs “ Een passende plek voor elk kind” December 2014, Hilversum.
De dag van het solliciteren - introductie
Gemeenschaps Enquete JULI Inhoud Hoe mensen over onze school denken –Resultaten van enquete –Opsomming – Gemeenschaps Visie van onze school Wat.
Onze school ligt aan de Bergakker, een zijstraat van het Bolk.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Sensibiliseringsbrieven.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Verkeerssituatie rond onze school
Verkeerssituatie rond onze school Knelpunten volgens ouders en kinderen.
OF IK JE TERUG ZAL ZIEN Benny Neyman.
Informatieavond 14 september 2015 Uitleg Groep 0/1 Schooljaar
18 HET VLOEIBAAR WASMIDDEL Vloeibaar wasmiddel is wasmiddel dat nat is en dat je uit de fles moet gieten. Iets dat vloeibaar is, is nat en kan je gieten.
Welkom ik maak me sterk.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
God maakte in het begin alles.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
NATUUR EN MILIEUEDUCATIE IN GEMEENTESCHOOL DE KRIEK - SCHAARBEEK
Beter omgaan met ruzies
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Is op zoek naar jou. M: Milieu O: Op S: School MOS is een organisatie die werd opgericht door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Zo wil men.
Veiligheid, Gezondheid & Milieu Campus Antwerpen.
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Wenboekje Speelzaal Dikkie Dik. Hallo, wat fijn dat je komt spelen. Hang je jas en tas maar aan de kapstok..
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
ECO De Linde.
OPEN-KLAS Vernieuwd zorgproject waar leerlingen de verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leerproces. Een boeiende werkplek waar leerlingen leren out-of-the-box.
ZWEMMEN SAFE AND SIMPLE
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 1 Dag 1.
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

De Vlieger en MOS Wat is dat?

MOS = Milieuzorg op school Wij, de leerkrachten en leerlingen van GBS de Vlieger, willen milieubewuster worden en milieuvriendelijker.

Logo 1 is reeds behaald We zijn al goed bezig: We sorteren ons afval. We gebruiken allemaal een brooddoos De meeste kinderen komen met de fiets. We doen de lichten uit waar en wanneer mogelijk. Maar het kan en moet nog veel beter!

Op naar logo 2 We willen : 1. onze afvalberg verkleinen, 2. ons energieverbruik verminderen, 3. ons waterverbruik tot het minimum beperken. 4. onze papierberg halveren. 5. nog meer stilstaan bij verkeer 6. dromen van een beetje meer groen op onze speelplaats Maar hoe pakken we dat aan?

Onze afvalberg verkleinen Met Miertje papiertje, het bussiemonster, Miep Muis en Sissi Slang leren leren we correct sorteren. Van de kleuters tot in het zesde leerjaar. En ja, ook de leerkrachten sorteren mee! Dit jaar moeten de speelplaatsen nog netter. De afvaldiertjes controleren streng! PMD restafval GFT papier

Ons energieverbruik verminderen Elke dag trekken onze energiemeesters er op uit om te kijken of de lichten uit zijn, de computers uit, ramen dicht, deuren dicht… Niet in orde? Rode duim. In orde? Groene duim! Maar we willen nog wat verder gaan. De temperatuur mag niet boven 21° C in de klassen! Extra werk voor de energiemeesters…

Waterverbruik verminderen Kleine boodschap, kleine knop Grote boodschap, grote knop. Handen wassen? Ook met koud water lukt het wel. Verfborstels uitwassen. Dat kan ook in een emmer water. De kranen laten we nooit openstaan. Ze mag zelfs niet druppen.

Onze papierberg halveren We proberen zoveel mogelijk rectoverso te kopiëren. We gooien papier niet weg, maar gebruiken het als kladpapier. We houden restjes papier bij voor de knutselles. En wat denken jullie van een digitale nieuwsbrief? We starten ook weldra met een vernieuwde website. Alles wat je moet weten van onze school, van je klas vind je daar terug.

Verkeer Sam de Verkeerslang komt ook dit jaar weer langs. We deden mee aan de strapdag. We hebben onze boekentashoesjes. We worden gezien! We maken veel uitstapjes met de fiets. Kortom we zijn goed bezig. Maar … Volhouden is de boodschap.

Groen op de speelplaats? We hebben een prachtige speelplaats. Maar… Ze mag, nee, moet wat groener. Ideeën? Altijd welkom.