De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Daar is eindelijk de zon!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Daar is eindelijk de zon!"— Transcript van de presentatie:

1 Daar is eindelijk de zon!

2 Alles groeit en bloeit! Daar is eindelijk weer de zon! Kijk, ze lacht ons toe! De grijze winter is voorbij! Alles groeit en bloeit. De bomen worden groen, de krokusjes, narcissen en tulpen groeien. En zie de lammetjes staan al in de wei..

3 Onze batterijtjes kunnen terug opladen.
Ah, heerlijk samen lekker genieten in de eerste lente zon. We worden er vrolijk van. Onze batterijtjes kunnen terug opladen.

4 Kom, allemaal naar buiten! Wandelen, spelen en stoeien!
Ah, dat doet zo goed! En we slapen er beter van. Super dat mooie lenteweer! Kom, allemaal naar buiten! Wandelen, spelen en stoeien! Ah, dat doet zo goed! En we slapen er beter van.

5 Fietsen en sporten in het daglicht, dat is super gezond.
Ons skelet wordt er sterk van! Fietsen en sporten in het daglicht, dat is super gezond. Ons skelet wordt er sterk van!

6 Een beetje zon is dus heel goed voor ons.
Maar teveel of te felle zon is dan weer niet goed. We volgen de 4 tips! Een beetje zon is dus heel goed voor ons. Maar teveel of te felle zon is dan weer niet goed. Als we op vakantie gaan naar een heel warm land, of hier bij ons op een warme zomerdag, moeten we ons goed beschermen tegen de felle zon. We gaan nu eens kijken hoe we dat best doen. We volgen de 4 tips!

7 Onze huid kan snel helemaal rood worden.
Dat doet erg pijn en het is ook niet gezond. De huid van kinderen is dun en heel gevoelig voor de felle zon. Onze huid kan dan snel helemaal rood worden, dat is niet fijn. Dat doet erg pijn en het is ook niet gezond.

8 Tussen 12 en 15 uur verbranden we snel!
Tussen 11 en 15 uur schijnt de zon heel fel. Dan verbranden we snel. Tussen 11 en 15 uur mogen we niet in volle zon liggen, spelen, wandelen of sporten.

9 Tussen 12 en 15 uur blijven we altijd in de schaduw.
Tip 1. Tussen 12 en 15 uur blijven we altijd in de schaduw. Tussen 11 en 15 uur blijven we altijd in de schaduw. We spelen in de schaduw onder een grote dikke boom of zonnetent.

10 Maar let op: zelfs onder een boom of parasol kan je ook nog een beetje verbranden.

11 Tip 2. ‘ s Middags dragen we altijd een droog T-shirt, een hoed of pet en een zonnebril. En dus - ‘ s middags als er veel zon is - dragen we altijd een droog T-shirt, een hoed of pet en een zonnebril. Ook in de schaduw of onder een parasol!

12 Samen op uitstap. Hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee
Samen op uitstap? Hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee! Zelfs als er wat wolken zijn, nemen we die best mee! Samen met de klas of met de familie of met de scouts of chiro op uitstap? Ah, niet vergeten: hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee! Zelfs als er wat wolken zijn, nemen we die best mee!

13 Tip 3. Vóór 12 en nà 15 uur héél goed insmeren met een zonneproduct minimum beschermingsfactor 30 (SPF 30). En waterbestendig. Vóór 11 en nà 15 uur mogen we wel in de zon spelen, zwemmen, wandelen, fietsen of sporten. Maar dan gaan we ons héél goed insmeren met een zonneproduct minimum factor 30. En waterbestendig: die kan tegen water.

14 Ook onze oortjes, handen en voeten mogen we niet vergeten.
Ook onze oortjes, handen en voeten mogen we niet vergeten. Dat zijn plekjes waar we snel kunnen verbranden.

15 En ook onze rug en hals. En ook onze rug en hals laten we heel goed laten insmeren.

16 Veel en vaak insmeren! Zijn we gaan zwemmen of in het water gaan spelen? Hopla,hopla, opnieuw insmeren dan! Zijn we gaan zwemmen of in het water gaan spelen? Hopla,hopla, opnieuw insmeren dan!

17 Véél, véél water drinken!
Tip 4. Véél, véél water drinken! En nog één ding! Op warme dagen en als je in de zon speelt, wandelt of sport moet je véél, véél water drinken. Ons lichaam heeft dan meer water nodig.

18 Zo nu weten we hoe wij veilig van de zon kunnen genieten!

19 Misschien kunnen we allemaal samen met de juf nog een mooie tekening maken!
Wat we zeker moeten tekenen: T-shirt- hoedje of petje- zonnebril en veel, veel zonnecrème! En vergeet de schaduw niet tussen 11 en 15 uur!


Download ppt "Daar is eindelijk de zon!"

Verwante presentaties


Ads door Google