De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Joepie, ik ben bijna een kleuter!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Joepie, ik ben bijna een kleuter!"— Transcript van de presentatie:

1 Joepie, ik ben bijna een kleuter!

2 Welkom Je bent nu al bijna 4 jaar en dan mag je naar de basisschool. Dit boekje gaat over onze school. Zo weet je al een beetje wat er allemaal op school gebeurt. Kijk maar gauw verder!

3 De bel gaat. De bel gaat om uur. Je mag dan bij de juffrouw in de rij komen staan. Samen met de juffrouw ga je naar binnen.

4 En dan… Als je binnen bent mag je de jas ophangen. De kapstok voor groep 1 is naast de deur van groep 3-4. Groep 2 hangt de jas op naast de deur van groep 1-2. Je drinken en je broodtrommel blijven in de tas.

5 In de kring ‘s Morgens en ‘s middags gaan we in de kring. Daar doen we allerlei gezellige dingen. Je mag zelf iets vertellen, soms leest de juf voor, doe je een spelletje, je leert een versje of een leuk liedje. Ook Raai de Kraai is er vaak bij in de kring.

6 Aan de slag… Na de kring gaan we spelen en werken. Dit doen we aan de tafel of in de verschillende hoeken. We hebben een huishoek en een leeshoek. De juf zit bij een groepje om te helpen en komt bij iedereen even langs om te kijken.

7 Gymmen Elke donderdagochtend gaan wij gymmen in de hal. We mogen klimmen op het klimrek, over de bank lopen, met ballen gooien en heel veel andere spelletjes. Mama of papa geeft de gymschoenen mee, zodat je die aan kan tijdens het gymmen. Deze bewaren we op school. Dus het is handig als je naam er op staat.

8 Mmm… eten! Voor de pauze mogen we eten in de kring. We mogen dan ons fruit of een boterham eten. Na het eten gaan we met iedereen buiten spelen!

9 Lekker naar buiten! We gaan iedere dag buiten spelen. Er zijn allemaal leuke dingen op de speelplaats, zoals spelen met andere kinderen, schommelen, klimmen en soms spelen met fietsjes, karren en stepjes. Met mooi weer mogen we ook wel eens in de zandbak.

10 Boterhammen eten Om uur gaan we allemaal onze boterhammen eten. Er zijn een paar moeders bij ons in de klas om een handje te helpen. Het is altijd heel gezellig! Na het eten gaan we buitenspelen of kleuren op het leerplein.

11 Na het eten ‘s Middags starten we met een kring. Ook nu wordt er weer iets leerzaams gedaan. We luisteren bijvoorbeeld naar een verhaal uit een prentenboek of doen allerlei spelletjes. Daarna gaan we weer werken en spelen. We mogen ook kiezen van het kiesbord en we gaan nog even naar buiten.

12 En dan mag je weer naar huis of naar de BSO !

13 Heb je al zin gekregen? Je ziet wel, we doen allemaal leuke dingen op school. Zo snel als je 4 bent, mag je met ons mee doen! Van te voren mag je 4 dagdelen komen oefenen. Dit spreekt papa of mama wel af met de juf. Wij hebben er al zin in, jij ook? Groetjes juf May, juf Marion en juf Nicole


Download ppt "Joepie, ik ben bijna een kleuter!"

Verwante presentaties


Ads door Google