De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!"— Transcript van de presentatie:

1 Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!

2 1. Welkom Jules toont de kinderen stap voor
stap hoe hun dag eruit ziet. Elke kind kiest zijn eigen klassymbool en kan daar steeds zijn materiaal terugvinden.

3 2. Onthaalmoment De juf en de kinderen maken de klaspop wakken en zingen een lied De daglijn toont het verloop van de dag. Kinderen kijken en benoemen welke activiteiten vandaag aan bod zullen komen. Aanwezigheidsbord: Elkaar groeten en ontmoeten, elke dag opnieuw

4 3. Activiteiten in de hoeken
Vertellen kan met heel veel materialen. Via het programma fundels kunnen kinderen zelfstandig het verhaal beluisteren. Nadien kunnen we er spelletjes over spelen samen met de juf De kinderen krijgen voldoende kansen om te experimenteren met de verschillende technieken in de knutselhoek. De juf stimuleert taalgebruik door af en toe mee te spelen, voorwerpen te benoemen en vragen te stellen over wat de kinderen doen

5 5. Kleuters in actie Wanneer kinderen volop experimenteren en leuke dingen doen, is het belangrijk dat de juf/meester hier oog voor heeft. Hij/zij nodigt hen uit om nieuwe dingen te doen en benoemt ze. De kinderen hebben keuze uit verschillende speelbakken, die regelmatig meegaan naar de speelplaats

6 6. Sporten is gezond Elke woensdag gaan we fietsen in de overdekte speelplaats Twee maal per week hebben de kinderen turnen met juf Bernadette

7 7. Toilet bezoek Voor en na elke activiteit moeten de kinderen naar toilet gaan. Tijdens het spelen in de hoek mogen ze ook gaan.

8 8. Gezamenlijke activiteit
Op vrijdag komen er leerlingen van het vierde leerjaar een verhaal in thema voorlezen.

9 9. Lunch Tijdens onze lunch zitten de kinderen per vier gezellig aan tafel. De juf helpt steeds waar nodig.

10 10. Even rusten mag Een kind mag zelf kiezen of het wil rusten of niet. Voor het slapengaan vindt er een kort ritueel plaats.

11 11. Vrij spel Terwijl de kinderen rustig wakker worden en een hoekje kiezen, helpt de juf met het verfrissen van de andere kindjes.

12 12. Speeltijd In de namiddag krijgen de kinderen nog even de kans om in de frisse lucht te gaan spelen.

13 13. Koek en melk De kinderen krijgen gratis melk door de school aangeboden. Samen eten we gezellig een droge koek. Bij droog weer maken we er een picknick van.

14 14. Tik-tak Een draaischijf verrast de kinderen telkens met nieuwe dingen die ze benoemen en beschrijven. Dit is steeds in thema aangepast.

15 15. Gezellig einde De juf en de kinderen nemen afscheid van elkaar en van de klaspop. Aan de hand van een wandeltouw gaan de kinderen rustig naar de speelplaats.

16

17 Logeer Jules Het moment van afscheid nemen, is een belangrijk taalmoment met gesprekken tussen kinderen, ouders en leraren. Met een boek uit de verteltas en onze “Logeer-Jules” kan het kind ook thuis meegenieten van een verhaal, samen met mama en papa!


Download ppt "Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!"

Verwante presentaties


Ads door Google