De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?"— Transcript van de presentatie:

1 Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?
Verteltassen Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?

2 Verteltas Voorlezen Spelletjes Info CD of CD-rom

3 Waarom ? Omdat voorlezen super belangrijk is!
Onderzoek wijst uit dat kinderen voor wie regelmatig voorgelezen wordt, beter kunnen lezen op school. De wereld van school naar de thuiswereld brengen. Omdat we vinden dat ouderbetrokkenheid nodig is.

4 Waarom is voorlezen zo belangrijk?
Als je voorleest, leert je kind veel nieuwe woorden. Als je voorleest, leert je kind luisteren naar verhaaltjes. Als je voorleest, leert je kind nadenken. Als je voorleest, leert je kind zich concentreren. Als je voorleest, leert je kind zijn fantasie gebruiken. Als je voorleest, ontstaat er een warme band tussen ouder en kind.

5 Is voorlezen moeilijk? Voorlezen mag in eigen taal! Zo geef je je kind een goede basis mee om een andere taal te leren. Niet te lang. Elke dag 10 minuutjes is al een mooi begin. Maak het gezellig. Samen in de zetel, net voor het slapen gaan, na het eten,… voorzie een rustig plekje en neem de tijd. Vertel het verhaal en praat over de inhoud met je kind. Verken samen de spelletjes en info die in de tas zitten. Je kan het niet fout doen! Als je maar praat !

6 Nederlands of eigen taal?
Praat in de taal waarin je jezelf het best kan uitdrukken. Praat over wat je doet, wat je ziet, wat je denkt… dat is belangrijk! Gebruik de woordkaarten of infoboekjes om ook Nederlandse woorden te gebruiken. Zo leer je je kind dat Nederlands OKE is. Ook fouten maken mag, daar kan je uit leren.

7 Wat doe ik met de spelletjes van de tas?
Door de spelletjes te spelen, oefen je de nieuwe woorden met je kind. Je kind geniet ervan om jou eventjes helemaal alleen voor zich te hebben. De spelletjes kunnen ook met zussen en broers gespeeld worden.

8 Welke verteltassen voor KS1?
Zindelijkheidskoffer: op je potje, Konijn! Dikkie Dik verhalenboek Jules is jarig Slaap lekker, Kikker Babydieren

9 Welke verteltassen voor KS2?
Allemaal dingen (vormen) Allemaal kleuren (cijfers) Wat hoor je op de boerderij? Kikker en vriendjes ( bewegingstas) Roodkapje

10 Welke verteltassen voor KS3?
Roodkapje Het grote avontuur van Egeltje Ik ben niet moe! Wolfie!

11 Hoe ziet een tas eruit? Foto invoeren van een afgewerkte tas

12 Afspraken De tassen worden gemaakt samen met ouders
Oudercafé op woensdag, zie steeds op het infobord in de inkomhal. Iedereen is welkom. Als de tassen klaar zijn, ontlenen samen met ouders van de school. Woensdag is uitleendag. ‘s Morgens binnenbrengen en nakijken van de tassen, uitlenen ‘s middags. elke tas mag je een week bijhouden.

13 Wat is zeer belangrijk? Een verteltas maken kost veel tijd en geld!
Leer je kind om er op een respectvolle manier mee om te gaan. Je hoeft niet te betalen om een verteltas te lenen … maar elke tas wordt nagekeken en als er materiaal ontbreekt of stuk is, wordt dit aangerekend! Neem de tijd! Je zal gauw merken dat je kind er enorm van geniet 


Download ppt "Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?"

Verwante presentaties


Ads door Google