Het alcohol en drugsgebruik in de klas 2C Dit verslag gaat over de enquête die we hebben gehouden op 19 september 2008 op het Scheepvaart en Transport.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

Lente van der Stel 1H, Scala Rietvelden. De aller eerste les De 1 e opdracht was: ‘Zet je onderwerp in allerlei poses.’
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Eens Ja Klopt Oneens Nee Klopt niet. Ik kijk naar de voice of Holland.
Het profielwerkstuk Hoe maak je dat ?.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Het 11e en het 12e werk van Heracles.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Bezoek een sportief evenement:
Welke trends komen terug
Gemaakt door: Koen en Jasper
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
Wat is Dutch design week
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Een biologisch onderzoek
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Les voor groep 8 Pak je stoel en kom aan de instructietafel
Krantenbeurt Van Ploon Vrijdag 28 oktober 2011
Vergelijk 2008 en 2010 MR vragen. wn 9% wn 0% wn 26% wn 4%
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
39 steps!!. Cast: Han Oldigs, Peggy Vrijens, Joep Onderdelinden en Nico de Vries.
Gemaakt door: Josine Stremler & Simone ter Stege Klas: G2D
Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
1/9 2/9 INHOUD Wat is een referendum precies? Wie zijn de kandidaten? Wat zijn de voordelen van zo’n burgemeestersreferendum? En wat de nadelen? Conclusie.
Enquête.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
2 januari 2009Nieuwjaarsreceptie "Meule wal straete" 1 Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2009 Eerste bijeenkomst van de bewoners van de “Meule wal straete”
Een Concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest LES 1 1.
GELIJKNAMIGE BREUKEN les 31.
Een eerste opzet met mogelijkheden
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
De reis,naar Frankrijk. Bij een komst was om En de vertrektijd was En de reis heeft ongeveerd 12 uur geduurd. Onderweg hebben we ook nog.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Mijn verjaardag..
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Uw kind roken, drinken, en blowen. U kunt er iets aan doen!
Veroudering Door: Joep en Tim
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Als je drank verbiedt, doen ze het juist stiekem
Kikker en de stoelendans!
ROC dag Alfa College Taco Groenhuis.
Griezelparty. Er waren eens vier monsters, Lotte, Lois, Bart en Wouter. Ze gaven een leuk griezelfeest. Er was bloed als drinken en hersens als eten.
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Presentatie slagharen
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Alcohol Door Lars Veldscholte Ga ook naar
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Letterlijk door én voor patiënten uit deze doelgroep.
Gemaakt door Nouk en Lotte
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Reactievergelijkingen Een kwestie van links en rechts kijken.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Antigraffiti Gemaakt door: Ciel Rombouts, Lieke Geudens, Suzanne Coppelmans, Femke Santbergen, Ilona Pronk en Ilse Visser Sondervick College, AT2B/GY2B.
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 KGT Lesweek 1
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 BB Lesweek 1
Introductieweek Dinsdag 4 september.
Transcript van de presentatie:

Het alcohol en drugsgebruik in de klas 2C Dit verslag gaat over de enquête die we hebben gehouden op 19 september 2008 op het Scheepvaart en Transport college te Brielle. Deze enquête ging over het alcohol gebruik en drugs gebruik in de klas 2C. Hoeveel mensen dronken, waar, en of ze veel eraan uitgaven. Maar natuurlijk ook over drugs waarbij ongeveer dezelfde vragen werden gesteld. We hebben deze opdracht gekregen van onze lerares mv. Yilmaz. Na een tijdje denken wisten we precies over welk onderwerp we het gingen houden namelijk “alcohol en drugsgebruik in de klas 2C”. We kozen dit onderwerp omdat, er laatst op tv was dat je van alcohol- en drugsgebruik onder de 21 jaar je hersens kunnen aantasten. Dus leek het ons een goed idee om dit ook is te onderzoeken hoeveel er nou wel niet wel eens wat drinken of roken

DE DOELGROEP Onze doelgroep was de klas 2C die we daarna weer verder hebben verdeeld in twee leeftijdsgroepen namelijk: Van 12 tot 18 jaar Van 18 tot 26 jaar Dit hebben we verder express gedaan om nou ook gelijk eens te vergelijken welke leeftijdsgroep nou meer drinkt of gebruikt. Tijdens schooltijden of buiten schooltijden.

DE VERANTWOORDING Een onderwerp verzinnen. Het onderwerp hebben we niet lang over na moeten denken en was al snel bedacht waar we het over gingen hebben. (Zie bladzijde 4) Vragen verzinnen. De vragen spraken natuurlijk al voor zich: Hoeveel gebruikt u? Wat gebruikt u? Hoeveel besteed u er per week aan?

Enquête maken en afnemen. De enquête was zo gemaakt doormiddel van onze Peter met zijn fotoshop progamma. Eenmaal klaar en 30 X uitgeprint was het tijd om de enquête af te nemen. De enquête werd uitgedeeld door onze lerares mv. Yilmaz. En werd daarna dus “zorgvuldig” door onze medeleerlingen ingevuld en vervolgens weer door de lerares opgehaald.

Einde Geen zin meer