E-GOVERNMENT Dian Verbruggen 04 november 2003 Informatica.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Digitaal sociaal huis - 25 oktober 2010 DIGITAAL SOCIAAL HUIS.
Advertisements

De E-government strategie van de federale overheid Kruispuntbank Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid.
Golfbeweging in de maatschappij
De illusies die we ons mogen permitteren VERA 20|6|2006: “ICT- en e-governmentbeleid in de komende legislatuur” Tom Dehaene  Vlaams parlementariër  OCMW-voorzitter.
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
Gratis computerinitiatie in uw buurt BLMvzw Digidak | Evence Coppéelaan 91| 3600 Genk blmgenk.be | |
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Workshop 6: Multichanneling
1 Wat is microfinanciering ? 2 1. De financiële behoefte.
Elektronische Overheid (ELO) in aanbouw (Basispresentatie versie 1.0) 100.
Provinciale ronden mei 2008
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
“Waakzaam en dienstbaar staat de politie voor de waarden van de rechtstaat”. Waakzaam zijn = problemen voor blijven, klein houden en waar onvermijdelijk.
Dienstencatalogus 24 november Programma Wat is een productencatalogus Alle componenten op een rij – De generieke informatie – De specifieke informatie.
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
Op 23 september 2011 nam de Vlaamse Regering akte van de conceptnota “open data”. De conceptnota schetst de beleidscontext en het regelgevend kader voor.
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
De elektronische identiteitskaart
Coördinatiecel Vlaams e-government De VKBO als instrument voor het uitbouwen van een integrale dienstverlening voor ondernemingsgegevens in de overheidssector.
Wat is Certipost?.
Adobe formulieren : stand van zaken.
EDRL infodag Lokale besturen Voorstelling Middle Office AO in het kader van EDRL.
e-Government Suriname
eHerkenning Richard Blad Werksessie eHerkenning, 17 januari 2012
7 februari 2007Benchmark Publiekszaken 2007, Driebergen1 Het ABC van publieke dienstverlening : Altijd de Burger Centraal (met de BurgerServiceCode) drs.
Lien Verwaeren Kabinet Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Vlaamse Regering Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid.
Implementatie Uniek Loket 26 november thema’s Ondernemingen Ondernemerschap Omgevingsfactoren 5 perspectieven Sensibiliseren Informeren Adviseren.
Mechelen, 26 november 2009 E-link Maart 2009 – Februari 2011.
INTEGRATIE van de OUDEREN in het BELEID. 1 De komende ouderengolf is een zeer groot maatschappelijk succes Lang leven, in goede gezondheid, met zijn tweeën,
IMBIT, 18_04_2012.
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
Agenda Gebruikersdag Digitaal Sociaal Huis Vera – 23 april 2009 Voorstelling Cevi/Logins Voordelen samenwerking Vera – Cevi/Logins Demo eLoket ®
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
Interne Communicatie Inhoud: doel en nut van IC
Het elektronische zorgplan Aanmeldprocedure
Thematische workshop Thematische workshop Ondernemerschap.
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Dia 1 Productencatalogus: technische sessie Samen beter informeren.
Dit project wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid, de provincie West-Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa.
Afstudeerpresentatie Richard Lekkerkerk,13 september 2011
Het E-loket ® burgerzaken
Internetdag Journée Internet E-government Wordt het een succes in België?
Internetdag Journée Internet1 Rol en activiteiten van het Observatorium Thibault Verbiest Advocaat – Voorzitter van het Observatorium van de.
De Digitale Handtekening & Certipost
Digitaal mei 2014.
Welkom Het eID Stelsel maakt het mogelijk om online te zaken doen met de overheid en het bedrijfs-leven, met één of meer inlogmiddelen. Marije Jurriëns,
E-Government binnen de sociale zekerheid
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
De visie van de Vlaamse overheid op digitalisering
Federaal elektronisch portaal (e-portal) Bijdrage sociale zekerheid.
Coördinatiecel Vlaams e-government 1 Interbestuurlijke producten en dienstencatalogus November 2009: concept en stand van zaken.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Inkopen & Aanbesteden bij Zaanstad
Samen bouwen aan de toekomst ‘Perspectief financiering’ Eric Vleminckx, Manager Real Estate Finance Brussel, 25 februari 2015.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Omgevingsvergunning: betere dienstverlening door integratie en digitalisering vergunningsverlening? Durven met dienstverlening 15 oktober 2015 Ranja Van.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Ontwikkelingen Regio Alblasserwaard&Vijfheerenlanden en De positie van Hardinxveld-Giessendam.
1 - 7/7/2016 De klimaatsubsidie en gelijke kansen.
Elektronische kennisgeving van geboorte
End-to-end vercijfering
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet.
Digitale aangifte overlijden
Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid
Transcript van de presentatie:

E-GOVERNMENT Dian Verbruggen 04 november 2003 Informatica

E-government Dian Verbruggen2 Wat is e-government? n Met haar e-governmentsprogramma wil de Vlaamse overheid een geïntegreerd overheidsloket creëren dat ervoor zorgt dat alle burgers, bedrijven, organisaties, instellingen en verenigingen in vertrouwen met een interactieve overheid kunnen communiceren.

E-government Dian Verbruggen3 Wat is e-governement n Alle overheden werken samen om iedereen in Vlaanderen onafhankelijk van plaats, tijd en communicatiekanaal, een efficiënte overheidsdienstverlening aan te bieden.

E-government Dian Verbruggen4 Deze fundamentele opdracht steunt op volgende principes: n zorgen voor een open en toegankelijke overheid n zorgen voor een betere, efficiënte en klantgerichte dienstverlening n dat doel wordt bereikt door een verbeterde interne bedrijfsvoering van de Vlaamse overheid.

E-government Dian Verbruggen5 VIER ALGEMENE DOELSTELLINGEN VAN HET VLAAMSE E-GOVERNMENT

E-government Dian Verbruggen6 1 Verbeteren van de dienstver- lening Sneller: geen verplaatsingen geen wachttijden Gebruiksvriendelijker: toegang 24u op 24u 7 dagen op 7

E-government Dian Verbruggen7 2 Van back-office naar trans- actioneel loket. De overheid moet zich intern organiseren. Samenwerking tussen de Vlaamse-, Federale-, en de lokale overheden. Back-office is georganiseerd in thematische clusters.

E-government Dian Verbruggen8 2 Van back-office naar een transactioneel loket n De clusters zorgen voor de ontwikkeling en implementatie van e-government toepassingen via het geïntegreerde overheidsloket

E-government Dian Verbruggen9 3 Stimuleren van economische vooruitgang. n Door elektronische dienstverlening de administratieve belemmeringen beperken en zo het ondernemerschap stimuleren. n Daarnaast zal een goed uitgebouwd e-gov. de weg naar e-business en e-commerce voor de ondernemers vrij maken doordat de burgers vertrouwd raken met zakendoen via internet.

E-government Dian Verbruggen10 4 Beleidsparticipatie door burger en bedrijf. n Burgers en ondernemingen zullen een grotere inspraak kunnen uitoefenen bij beslissingen. n Omschakeling van een aanbodgestuurde naar een vraaggestuurde dienstverlening.

E-government Dian Verbruggen11 4 Beleidsparticipatie door burger en bedrijf. n De specifiek verwachtingen van groepen als allochtonen, senioren, huisvrouwen en personen met een handicap wordt daarbij niet uit het oog verloren.

E-government Dian Verbruggen12 Vermijden van een digitale kloof n Het gaat hier om mensen die om socio- culturele redenen achterop zijn geraakt en niet deelnemen aan de elektronische samenleving. n Er moet aandacht worden besteed aan alle andere communicatiekanalen opdat een zo groot mogelijk publiek kan worden bereikt

E-government Dian Verbruggen13 Alle wegen leiden naar... de nieuwe portaal n Digitale televisie n Kiosken VDAB n De Vlaamse infolijn (callcenter) n Loket in de gemeente of stad

E-government Dian Verbruggen14

E-government Dian Verbruggen15 BOUWSTENEN VOOR E-GOVERNMENT n Herdenken van de dienstverlening n Samenwerking tussen alle overheden n Vereenvoudiging n Integratie van de back-offices en bescherming van de persoonlijke levenssfeer n Technische bouwstenen n Toepassingen

E-government Dian Verbruggen16 Technische bouwstenen. n Een beveiligd hoge snelheidsnetwerk: Federal Metropolitan Area Network. UME Universal Messaging engine

E-government Dian Verbruggen17 De UME zorgt ervoor dat berichten: n Hun weg vinden in het kluwen van de overheidssystemen n op een veilige manier van het ene in het andere systeem raken n niet verloren gaan n eerst vertaald worden zodat andere systemen ze kan begrijpen

E-government Dian Verbruggen18 De UME zorgt ervoor dat berichten: n Als ze nog niet verwerkt kunnen worden, in een wachtrij komen te staan tot het andere systeem klaar is om ze te verwerken. Kortom een UME wordt het centrale standaard communicatiemiddel voor de overheidssystemen.

In vertrouwen gebruik maken van de Vlaamse elektronische diensten HOE? Uw bericht wordt omgezet in geheimschrift = geëncrypteerd.

E-government Dian Verbruggen20 Unieke identificatiesleutels n Unieke identificatiesleutel voor burgers =uniek nationaal nummer. n Unieke identificatiesleutel voor ondernemingen en organisaties = Kruispuntbank Ondernemingen (KBO)

E-government Dian Verbruggen21 Unieke identificatiesleutels n De elektronische identiteitskaart n Identiteitscontrole aan de hand van een certificaat n Door middel van een aantal biologische eigenschappen In afwachting wordt een “voorlopige” authenticatiemodule ontwikkeld op basis van user-id en paswoord

E-government Dian Verbruggen22 Toepassingen Elektronische diensten die beschikbaar zijn of die dit weldra zullen worden zijn o.m. n Het aanvragen van een nummerplaat n Tax -on-line n BTW-aangifte n Starten van een onderneming