De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet."— Transcript van de presentatie:

1 OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet

2 Terwijl de investeringen in telecommunicatieapparatuur sinds 2002 geleidelijk zijn toegenomen, zijn de uitgaven aan telecommunicatiediensten met meer dan tien procent per jaar gestegen. Telecommunicatiediensten omvatten doorschakeldiensten (draadloze en lokale telefooncentrales), gespecialiseerde diensten (internetbackbone- en lokale verbindingen) en ondersteunende diensten (draadloze, kabel- en breedbanddiensten met hoge snelheid, draadloze publieke netwerken en enterprisenetwerken).

3 De infrastructuur van een modern bedrijfsnetwerk is een verzameling van verschillende netwerken: van het publieke telefoonnet tot internet en local area networks van het bedrijf, die werkgroepen, departementen of kantoorverdiepingen met elkaar verbinden.

4 Volgens de Wet van Metcalfe neemt de waarde van deelname aan een netwerk exponentieel toe met het aantal deelnemers.

5 De figuur is een voorbeeld van een zeer eenvoudig netwerk, bestaande uit computers, software voor netwerkbesturingssystemen (NOS’s), kabels (bedrading) om de apparatuur te verbinden, network interface cards (NIC’s), switches en een router. In dit voorbeeld bevindt het netwerkbesturingssysteem (NOS) zich op een dedicated server

6 Gegevens worden opgesplitst in kleine packets, die onafhankelijk van elkaar worden verstuurd en op hun uiteindelijke bestemming weer worden samengesteld tot de oorspronkelijke gegevens.

7 Deze figuur toont de vier lagen van het TCP/IP-referentiemodel voor communicatie.

8 Een modem is een apparaat dat digitale signalen van een computer vertaalt naar een analoge vorm, zodat ze kunnen worden verzonden via analoge telefoonlijnen. Het modem wordt ook gebruikt voor het terugvertalen van analoge signalen naar digitale vorm voor de ontvangende computer.

9 De drie basisnetwerktopologieën zijn de bus-, de ster- en de ringtopologie

10 Het Domain Name System is een hiërarchisch systeem met een rootdomein, topleveldomeinen, second-leveldomeinen en hostcomputers op het derde niveau.

11 De internetbackbone is de aansluiting op internet voor de regionale netwerken die op hun beurt toegang tot internet bieden aan internetserviceproviders, grote ondernemingen en overheidsinstellingen. Network Access Points (NAP’s) en Metropolitan Area Exchanges (MAE’s) zijn hubs waar de backbone de regionale en lokale netwerken ontmoet en waar backbonebezitters met elkaar worden verbonden.

12 Clientcomputers waarop een webbrowser en andere software draaien, kunnen via internet gebruikmaken van een reeks van diensten op servers. Deze diensten kunnen op één server draaien, maar ook op een aantal gespecialiseerde servers.

13 De figuur toont het marktaandeel van de belangrijkste aanbieders van webserversoftware.

14 Een IP-telefoongesprek digitaliseert en splitst een spraakbericht in data packets die zich langs verschillende routes verplaatsen alvorens op hun bestemming aan te komen. Een processor vlak bij de ontvanger van het gesprek, een zogenoemde gateway, rangschikt de packets in de juiste volgorde en stuurt ze naar het telefoonnummer van de ontvanger of het IP-adres van de ontvangende computer

15 Internettelefoniesystemen zullen weldra de traditionele verouderde spraaksystemen voor bedrijfscommunicatie hebben vervangen.

16 Deze VPN is een private network van computers die verbonden zijn via een ‘tunnel’-verbinding via internet. Deze beschermt gegevens die via het publieke internet worden verstuurd door de gegevens te coderen en ze ‘in te pakken’ binnen het Internet Protocol (IP). Door een wrapper rond een bericht toe te voegen om de inhoud te verbergen, kunnen organisaties een eigen bedrijfsverbinding creëren die via het publieke internet loopt.


Download ppt "OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet."

Verwante presentaties


Ads door Google